reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Jezu... Kluski śląskie... :D się poslinilam [emoji14]
Ja planuję trasę po górach na niedzielę. Muszę przystopowac, bo raz, że ciąża, dwa, że córka chce iść ze mną :) więc moje 'normalne' trasy 20km + raczej nie wchodzą w grę :D

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Oj super frajda i dotlenienie takie spacery po górach ^__^

Oj super frajda i dotlenienie takie spacery po górach ^__^
Tak, mam ogromne szczęście, że mieszkam w Beskidach, choxiaz takie chodzenie 'na poważnie' zaczęłam dopiero rok temu. Tyle lat człowiek głupi i nie doceniał co ma koło domu [emoji14]

Pod wzgledem alkoholu to ja mam jazde nawet bez ciazy i bez karmienia - dla mnie dziecko w domu oznacza, ze jedna osoba nie moze pic (zwykle ta osoba bylam ja ;) i co najwyzej pilam lyka na toast )

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Pod wzgledem alkoholu to ja mam jazde nawet bez ciazy i bez karmienia - dla mnie dziecko w domu oznacza, ze jedna osoba nie moze pic (zwykle ta osoba bylam ja ;) i co najwyzej pilam lyka na toast )

O to, to. Od kiedy córka się urodziła, czyli 6 lat mogę w sumie na palcach jednej ręki policzyć ile razy wypiłam coś więcej niż jednego reddsa we wakacje. W tym raz na imprezie w czerwcu, gdzie kilka lampek wina doprowadziło mnie do takiwgo stanu, że nie dość, że film się urwał, to kaca miałam dwa dni. Od tamtej pory nie piję [emoji23]

Mam podobne zdanie na ten temat [emoji4] i też liczę się z tym, że po drugim porodzie i po zakończeniu karmienia też zwykle to ja będą tą osobą [emoji4] zresztą po 4 latach bez alko chyba nawet będę bała się spróbować, żeby od razu mi filmu nie urwało [emoji23]

l22nvcqgtbqhny14.png

2nn33e3kj29kngoz.png

Ja mam takie samo zdanie. Z dziećmi nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć.

Cześć wszystkim :) czytam Was od pierwszego posta. Coś o mnie: jestem już mamą wspaniałej dziewczynki która w październiku skończy 4 latka. Tak więc to moja druga ciąża. Termin z om 11.10. Dzis mialam badania prenatalne i dzięki Bogu wszystko jest dobrze :). Gdy puścił mnie stres zjadłam sledzie z bułą i poprawiłam pomidorami ze śmietaną też z bułą i aktualnie leże i umieram z przejedzenia :-D życzę Wam wszystkim wspaniałego dnia :)
Ooo...super, że grono mam się powiększa :)
Ja też mam dziecię z 10.2014 tylko synka :)
Witam pozostałe nowe przyszłe mamy.
Dym papierosowy z pewnoscia jest szkodliwy.

Ale kawe wolno pic (no ja nie powinnam bo mi skacze cisnienie), nawet kilka dni temu ordynator i lekarz dyzurny namawiali pacjentke z mojej sali, bo slabo jej bylo.

Ser plesniowy praktycznie tez (na rynku nie powinno byc serow z mleka niepasteryzowanego i te zwykle sery spelniaja ten wymog, uwazac trzeba na jakies niby chlopskie, eko i ekskluzywnr). Przy czym ja mam watplowosci, czy jedzenie plesni generalnie jest zdrowe ;)

Ja też słyszałam, że te nasze sery niby pleśniowe są pasteryzowane i nie zaszkodzą w ciąży.
Ja pamiętam z pierwszej ciąży, że jadłam salami a później gin.mnie uświadomił żeby jednak unikać.

Mam to samo...od kiedy jest w naszym życiu Michasiek to ja zawsze trzeźwa opieka...bez względu czy to dzień czy to noc.

wizyta 30.04 :)

reklama
Ja kupiłam już wózek :-p wiem że wcześnie, ale nie mogłam się oprzeć. Jeśli chodzi o ubranka to mam dużo po córeczce uniwersalnych. Szkoda było mi oddać i w końcu się doczekały :biggrin2:

Jaki wózek? Ja jeszcze nic nie kupiłam i poczekam z tym jeszcze trochę, ale zaczynam patrzec na oferty wózków i jestemat zaskoczona rozbieżnościa cenowa. Niestety najbardziej podobają mi się te z górnej półki.

Do góry