reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Mi ruszylo po kiwi, chyba nawet Ty polecalas :D

4c3tskjoa7ptmvui.png
Ja kiwi plus odstawienie czekolady i powrót do pracy co równa się z nie objaaniem sie całym dniem. Wczoraj spacer i dziś już 2x. A normalnie masakra miałam.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny,
Macie jakieś sprawdzone sposoby na wzdęcia....?? No nie mogę sobie z nimi poradzić. Brzuch jak w 7 miesiącu ciąży można jakos sobie pomóc ?
Mało pieczywa, 2-3 kiwi najlepiej naczczo , min 1,5 l wody niegazowanej jeść najpóźniej 18.30 mnie 0oki co pomogło i trochę ruchu ja nie szaleje ale też nie leżę.

Mnie pomaga zawsze,niezależnie od ciąży, łupina babka lancetowatej. Do szklanki z wodą wsypujesz 2-3 łyżeczki łupin,szybko mieszasz i jeszcze szybciej wypijasz :-D bo później robi się z tego kisiel i ciężko przez gardlo przechodzi. Pije na czczo i po kolacji,ale nie codziennie tylko jeśli mam problemy....
A lekarz na to pozwala to dobry sposób też to kiedyś praktykowana tylko nie byłam pewna czy w ciąży można.

Właśnie w tej klinice co będę robiła usg i pappa to najpierw jest usg i jak jest wskazanie albo zawsze zaraz po jest pobranie krwi. Pacjentka nie dostaje wyników, tylko interpretuje je lekarz i jeśli jest wszystko dobrze podaje informacje na recepcję, że proszę zadzwonić do X i powiedzieć wszystko OK. Jak jest coś nie tak. Dzwoni sam lekarz i informuje lub zaprasza na konsultacje, żeby powtórzyć etc.

I powiem Ci ze to jest super rozwiązanie !!!! Wolałabym tak. A takto dostajesz te wyniki których nie rozumiesz do końca bo jest pełno pomiarów zaczynasz szukać na internecie i czytasz głupoty a potem się niepotrzebnie człowiek stresuje !

Tak jak u mnie z tym nt ale to dotyczy wszystkiego. Górna granica normy i panika jak nie wiem. A w końcu po coś się te normy się ustala [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

reklama
Do góry