reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dzien dobry! Noc średnio udana, bo jedna pani chrapie (ujdzie) a druga pojękuje (a ja mam instynkt matki i mnie to zrywa do czuwania). Lozka skrzypia strasznie.

Mam nadzieje ze mnie dzisiaj przebadaja i nie zlekcewaza, ze w 3 dni z kwiaka 5x5 mm zrobil sie gigant ze skrzepami mimo lezenia.

Czekam na sniadanie glodna jak wilk, bo mam tylko wode i wafle (jeszcze nikt u mnie nie byl). Maz dzisiaj ogarniac bedzie chora córkę, pewnie do południa im zejdzie w przychodni.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzien dobry! Noc średnio udana, bo jedna pani chrapie (ujdzie) a druga pojękuje (a ja mam instynkt matki i mnie to zrywa do czuwania). Lozka skrzypia strasznie.

Mam nadzieje ze mnie dzisiaj przebadaja i nie zlekcewaza, ze w 3 dni z kwiaka 5x5 mm zrobil sie gigant ze skrzepami mimo lezenia.

Czekam na sniadanie glodna jak wilk, bo mam tylko wode i wafle (jeszcze nikt u mnie nie byl). Maz dzisiaj ogarniac bedzie chora córkę, pewnie do południa im zejdzie w przychodni.

Witaj kochana dobrze że przetrwalas noc pierwsza zawsze najgorsza:tak: trzymam kciuki żeby w końcu się Tobą dobrze zajęli :tak: dali jakieś kroplowki i jak najszybciej zdrową już wypuścili do domciu:)

Długo nie pisałam ze względu na pozna wizytę u mojej gin (dopiero dzisiaj się do niej dostałam 9tc5 dni) i jestem po pierwszym USG. Dzidzia ma się dobrze, serducho bije, prenatalne 18.04. pierwsze dziecko więc stres ogromny jak sobie poradzimy :D
43bbda417a2bdc01761740f92cf3ce06.jpg

Napisane na Moto G (5S) Plus w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluję ślicznej dzidzi :biggrin2:

Dzis sie odważyłam i zaczełam smarować brzuch i piersi tymi wszystkimi balsamami na rozstępy. Wcześniej bałam się że zapeszę :/
A co do karmienia to ja byłam bardzo zdeterminowana do karmienia piersią. Ale coś na początku poszło nie tak i synek nie umiał jeść. Przez 3 tygodnie co trzy godziny go przystawiałam, jadl ile jadł, resztę odciądałam (metodą 7-5-3 minuty na każdą pierś) a jego dokarmiałam butelką z wcześniej odciągniętym pokarmem. Jak musiałam go czasami dokarmiać MM to płakałam. Na szczęście zaskoczyło i karmiłam ostatecznie 11 miesięcy, kiedy to dziecko samo już się odstawiło.

Ja też powoli przestaję z tym zapeszaniem. Będzie zdrowe bobo...teraz się uda :)
Ja od czasu do czasu się smaruję ale zapach balsamu mnie odrzuca strasznie...nawet jak teraz o nim pomyślałam to mnie cofa...bleee

usg 28.03 i 5.04 :)

Ojej jeszcze ja córa chora to już w ogóle :/
Trzymaj się tam dzielnie...taki pobyt to średnia przyjemność oby chociaż okazał się owocny. Może w końcu znajdą skuteczny sposób na tego dziada&

ja przez dość dłuższy czas karmiłam w kapturkach, z racji że dziecku w szpitalu butlę podali a potem cyca nie chciał chwycić, to mega niewygodne... to całe wyparzanie, mycie... w końcu nauczył się jak porządnie chwycić cyca ;) karmiłam tylko rok, bo wracałam do pracy, a sutki na początku bolały OKROPNIE!

Eh te szpitale ale pierwsza noc najgorsza rzeczywiscie dasz rade :)
Daj znac jak bedziesz po badaniach !
Jestesmy z toba myslami :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

To co ile czasu planujesz robic usg? Teraz tak Ci wypadlo tydzien po tygodniu przez to prenatalne, czy robisz ogolnie tak czesto?

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom
Ze względu na moje poronienia nawykowe chodziłam co dwa tygodnie na usg. A prenatalne tak teraz akurat wypadło że za tydzień. Ale od teraz bede chodzić raz na miesiąc bo nie można dać się zwariować.
Po prenatalnym planuje kupić detektor tętna. W pierwszej ciąży miałam pożyczony i używałam tylko wtedy jak nie czułam ruchów przed snem. Teraz chce zacząć troche wcześniej, zobaczymy czy coś będzie słychać.

Wiecie co, ta głowa mnie boli non stop od wczoraj.
Boli nawet jak mrugam oczami...jakaś masakra. Może to od zatok bo przeziěbiona jestem do tego.
Sen nic nie pomógł.Paracetamol nie działa. Jestem załamana.
Miałam z M.do przychodni jechać żeby go osłuchała pediatra ale nie mogę się spionizować. Zwymiotowałam...może teraz będzie lepiej :(

reklama
Wiecie co, ta głowa mnie boli non stop od wczoraj.
Boli nawet jak mrugam oczami...jakaś masakra. Może to od zatok bo przeziěbiona jestem do tego.
Sen nic nie pomógł.Paracetamol nie działa. Jestem załamana.
Miałam z M.do przychodni jechać żeby go osłuchała pediatra ale nie mogę się spionizować. Zwymiotowałam...może teraz będzie lepiej :(

Faktycznie jakby to była kwestia niskiego ciśnienia to by przeszło już. Ale że też oczy bolą to może być coś z zatokami :/
Chyba sama tez musisz sie pokazać u internisty jak ci sie żołądek uspokoi. Współczuje!

Do góry