reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja dzisia po pracy zaszalalam z ciuchami - kupiłam sukienkę, bluzkę i leginsy z HM mama- pierwsze ciążowe zakupy[emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja kupiłam spodnie ciążowe tez w h&m i właśnie idą do mnie drugie bo są takie wygodne

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

reklama
Co kraj to obyczaj. Podziwiam Cię, ze się tam odnalazlas. Inna kultura, zwyczaje..

Kobieto,a gdzie Cię tam wywialo :O mnie sie ta ich polityka średnio podoba,a Ty pewnie malo komfortowo się czujesz nic nie wiedząc w sumie

Mam dziś tak niskie ciśnienie,głowa mnie boli. Już nie chcę brać kolejnej tabletki i zastanawiam się nad delikatną kawą z jednej łyżeczki z mlekiem. Zawsze pomagało zamiast proszków...
Praca naukowa - potrzebuję do niej chińskojęzycznych książek, a takich w Polsce wiele nie uświadczysz ;) Ale wracamy do Polski w lipcu i póki co zostajemy. Jednak nie nadaję się do życia na dłuższej emigracji... zwłaszcza tak dalekiej.

Ukończone bo chiński nowy rok to chyba w lutym albo w marcu :D wiecie... ja nie mowie, ze to się sprawdza, ale nadzieje mieć można - prawda ? :D

Rozwieję Wasze wątpliwości co do chińskiego wieku :D
Po prostu Chińczycy liczą, że w momencie narodzin masz 1 rok. A nie 0 jak u nas ;) Plus tak jak wspomniała @pat&mom, te aplikacje biorą rocznikowo, a nowy rok Chiński jest na przełomie lutego i marca - w tym roku np. 16 lutego.

@Szalona29 a co do płci to jeśli uda mi się ten lot na ślub do Polski (trzymajcie kciuki, bo dowiem się w czwartek co lekarz na to - a wylot w piątek) to będę miała w końcu wizytę w ciąży u polskiego gina i może akurat się dowiem :D

Praca naukowa - potrzebuję do niej chińskojęzycznych książek, a takich w Polsce wiele nie uświadczysz ;) Ale wracamy do Polski w lipcu i póki co zostajemy. Jednak nie nadaję się do życia na dłuższej emigracji... zwłaszcza tak dalekiej.

Rozwieję Wasze wątpliwości co do chińskiego wieku :D
Po prostu Chińczycy liczą, że w momencie narodzin masz 1 rok. A nie 0 jak u nas ;) Plus tak jak wspomniała @pat&mom, te aplikacje biorą rocznikowo, a nowy rok Chiński jest na przełomie lutego i marca - w tym roku np. 16 lutego.
Gratuluję Ci odwagi wybrać się tak daleko! Ale ile zobaczysz,ilu nowych ludzi poznasz,nowa kultura..ach :D no i jeśli znasz choć troszkę chiński to chylę czoła:)

Mi chiński kalendarz mówi że pierwsze dziecko to córka, a jest syn. A teraz że będzie syn, więc ciekawe czy sie odwróci :)

U mnie też wyszedł "it's a boy". Przynajmniej część wyprawki będę miała, dokupić kilka rzeczy bo lipiec a październik to różnica. :) no ale zobaczymy w czwartek bo wizytuje :) czy też ktoś wizytuje 29.03?

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Ja mam wizytę w czwartek ale taka zwykła.

Poprzednio płeć syna się zgadza, teraz wychodzi że dziewczynka tak bym chciała ale widziałam na usg susiaka chociaz dr nie potwierdził, nie tracę nadziei [emoji2] drugi syn tez fajnie, dwoch chłopców w podobym wieku ale to by byla juz granda w domu straszna, dziewczynki chyba grzeczniejsze??

No ja mam 2 malych chlopakow...co chwila awantura o zabawki...ehh

Moja nie usiedzi na 5 minut i wszędzie jej pełno, ale nie traktuję tego w kategorii 'grzeczny - niegrzeczny' :) myślę, że dzieciaki niezależnie od płci są tylko dzieciakami - testują, sprawdzają, badają, mają zwariowane pomysły, które niekoniecznie są bezpieczne, ale taki ich urok ;)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Nie no jasne zgadzam sie z Toba, mialam na mysli grzeczniejsze ze spokojniejsze zle to ujelam :) ja nie mam co narzekac na synka ale ma dopiero roczek czuje ze dopiero przede mna to cale szalenstwo :) a dwoch chlopcow to czuje ze rozniosa dom na strzepy [emoji12]

A wyprawka sie nie martwie to co mam po synku i nic nie zamierzam dokupywac bez wzgledu na plec [emoji12]

reklama
Ale widziałaś siusiaka względem położenia kręgosłupa ? Bo dziewczynki na tym etapie tez maja „siusiaka” rownolegle do kręgosłupa. U chłopczyków idzie do góry

oar8flw178dnjg4g.png

Tak przygotowalam sie przed wizyta, szkoliłam sie w internecie [emoji23]

Do góry