reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja dzisia po pracy zaszalalam z ciuchami - kupiłam sukienkę, bluzkę i leginsy z HM mama- pierwsze ciążowe zakupy[emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja kupiłam spodnie ciążowe tez w h&m i właśnie idą do mnie drugie bo są takie wygodne

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

reklama
Co kraj to obyczaj. Podziwiam Cię, ze się tam odnalazlas. Inna kultura, zwyczaje..

Kobieto,a gdzie Cię tam wywialo :O mnie sie ta ich polityka średnio podoba,a Ty pewnie malo komfortowo się czujesz nic nie wiedząc w sumie

Mam dziś tak niskie ciśnienie,głowa mnie boli. Już nie chcę brać kolejnej tabletki i zastanawiam się nad delikatną kawą z jednej łyżeczki z mlekiem. Zawsze pomagało zamiast proszków...
Praca naukowa - potrzebuję do niej chińskojęzycznych książek, a takich w Polsce wiele nie uświadczysz ;) Ale wracamy do Polski w lipcu i póki co zostajemy. Jednak nie nadaję się do życia na dłuższej emigracji... zwłaszcza tak dalekiej.

Ukończone bo chiński nowy rok to chyba w lutym albo w marcu :D wiecie... ja nie mowie, ze to się sprawdza, ale nadzieje mieć można - prawda ? :D

Rozwieję Wasze wątpliwości co do chińskiego wieku :D
Po prostu Chińczycy liczą, że w momencie narodzin masz 1 rok. A nie 0 jak u nas ;) Plus tak jak wspomniała @pat&mom, te aplikacje biorą rocznikowo, a nowy rok Chiński jest na przełomie lutego i marca - w tym roku np. 16 lutego.

@Szalona29 a co do płci to jeśli uda mi się ten lot na ślub do Polski (trzymajcie kciuki, bo dowiem się w czwartek co lekarz na to - a wylot w piątek) to będę miała w końcu wizytę w ciąży u polskiego gina i może akurat się dowiem :D

Praca naukowa - potrzebuję do niej chińskojęzycznych książek, a takich w Polsce wiele nie uświadczysz ;) Ale wracamy do Polski w lipcu i póki co zostajemy. Jednak nie nadaję się do życia na dłuższej emigracji... zwłaszcza tak dalekiej.

Rozwieję Wasze wątpliwości co do chińskiego wieku :D
Po prostu Chińczycy liczą, że w momencie narodzin masz 1 rok. A nie 0 jak u nas ;) Plus tak jak wspomniała @pat&mom, te aplikacje biorą rocznikowo, a nowy rok Chiński jest na przełomie lutego i marca - w tym roku np. 16 lutego.
Gratuluję Ci odwagi wybrać się tak daleko! Ale ile zobaczysz,ilu nowych ludzi poznasz,nowa kultura..ach :D no i jeśli znasz choć troszkę chiński to chylę czoła:)

Mi chiński kalendarz mówi że pierwsze dziecko to córka, a jest syn. A teraz że będzie syn, więc ciekawe czy sie odwróci :)

U mnie też wyszedł "it's a boy". Przynajmniej część wyprawki będę miała, dokupić kilka rzeczy bo lipiec a październik to różnica. :) no ale zobaczymy w czwartek bo wizytuje :) czy też ktoś wizytuje 29.03?

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Ja mam wizytę w czwartek ale taka zwykła.

Poprzednio płeć syna się zgadza, teraz wychodzi że dziewczynka tak bym chciała ale widziałam na usg susiaka chociaz dr nie potwierdził, nie tracę nadziei [emoji2] drugi syn tez fajnie, dwoch chłopców w podobym wieku ale to by byla juz granda w domu straszna, dziewczynki chyba grzeczniejsze??

No ja mam 2 malych chlopakow...co chwila awantura o zabawki...ehh

Moja nie usiedzi na 5 minut i wszędzie jej pełno, ale nie traktuję tego w kategorii 'grzeczny - niegrzeczny' :) myślę, że dzieciaki niezależnie od płci są tylko dzieciakami - testują, sprawdzają, badają, mają zwariowane pomysły, które niekoniecznie są bezpieczne, ale taki ich urok ;)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Nie no jasne zgadzam sie z Toba, mialam na mysli grzeczniejsze ze spokojniejsze zle to ujelam :) ja nie mam co narzekac na synka ale ma dopiero roczek czuje ze dopiero przede mna to cale szalenstwo :) a dwoch chlopcow to czuje ze rozniosa dom na strzepy [emoji12]

A wyprawka sie nie martwie to co mam po synku i nic nie zamierzam dokupywac bez wzgledu na plec [emoji12]

reklama
Ale widziałaś siusiaka względem położenia kręgosłupa ? Bo dziewczynki na tym etapie tez maja „siusiaka” rownolegle do kręgosłupa. U chłopczyków idzie do góry

oar8flw178dnjg4g.png

Tak przygotowalam sie przed wizyta, szkoliłam sie w internecie [emoji23]

Do góry