reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Też poproszę o dopisanie :)
Marta_2606 l.30
TP 21.10.
Córka 2014

Może ja pomogę :) Składasz deklarację tak jak o wyborze lekarza rodzinnego w swojej przychodni,lub w innej w swoim mieście.Najlepiej wcześniej zaczerpnąć opinii wśród znajomych ;) Po dokonaniu wyboru,skladasz deklarację.Od 21 tygodnia ciąży masz prawo do cotygodniowych spotkań z położną.W moim przypadku położna,którą wybrałam prowadziła również Szkołę Rodzeniaw ramach NFZ.
Ja tylko dodam ze
Po pierwsze polozna Ci powie co i jak w odpowiednim czasie..
Po drugie tych spotkan jest okreslona ilosc..jakies 5 czy 8... wiec to nie jest tak ze cotygodniowe spotkania bo do porodu by sie limit wyczerpalo.. :)

U mnie prenatalne 09.04 i wtedy wypada 12+5,ale z ostatniego usg wynika,że Maluch nieco mniejszy i będzie miał wtedy 11+6 właśnie:) tak mi dziewczyny na recepcji wyliczyly,pani dr zatwierdziła,więc to chyba dobry moment:)

Pewnie masz rację. Moja siostra 2 dni się pakuje jak na weekend wyjeżdża myślę że aż tak źle nie będzie ze mną dojdę do wprawy ja jestem z tych co jak zapomnę to dokupie i tak się później przyda nie dramatyzuje cały dzień że musiałam szampon czy balsam kupić bo zapomniałam. Nie jestem perfekcjonistka więc będzie mi łatwiej i pierdolami też się nie przejmuje. Pamiętam jak pojechaliśmy że znajomymi do zoo do Wrocławia i Nadia miała wówczas 2 lata w połowie drogi zwymiotowala na siebie i auto jej rodzice są tak wyluzowani że zapomnieli o ubraniach na zmianę ja miałam koszulę na ramiączkach więc ubralismy ja w nią ubrania przepralismy na stacji pojechaliśmy i spędziliśmy super czas wiem że są takie matki co by zawrociły do domu i po wyjeździe ja tak nie chce są rzeczy ważne i ważniejsze.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez ubieralam roczne dziecko w tshirt taty..bo nie sadzilam ze sie caly zaleje na budowie :) szampon dokupisz czy pampersy pewnie, tak samo mysle.. butelki tez nie raz dokupywalam...i majtki tez.. nawet wozek parasolke... jechalam z poznania do lubelskiego i w wawie na szybko zakup zrobilam :).. co nie zmienia faktu ze z dzieciakami to godzine dluuzej sie wyjezdza... a wychodzi srednio 15 min dluzej niz samemu

Kurde to teraz ja mam stres, bo szczerze to te kobiety na rejestracji kompletnie nie potrafiły obliczyć kiedy mam mieć te prenatalne i dopiero po konsultacji z Wami tutaj zadzwoniłam i sama poprosiłam o ten termin... I teraz się boję, że za wcześnie :(

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Ja mialam prenatalne mniej wiecej w 11+0-11+2 i lekarz spokojnie wszystko ogarnal. Latwo nie mial bo dzidzia miala ledwo to minimum 45mm. Kolo 47mm miala [emoji4][emoji173]

p19u9jcg9y71ca8m.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

reklama
Zostaw ten 13. Mamy tutaj miały 11 tydzień plus . Lub 12 + 0 I wszystko było ładnie widać.
Prawda Mamy?
Przepraszam jeśli Cię wprowadziłam w stres. Nie chciałam.
Jeśli lecisz to zostaw 13. Może się okazać że wszystko będzie dobrze .
Mój lekarz to w miarę młody Pan więc on może za książkowy jeszcze jest.
Tak jak mialam okolo 11+0 - 11+2

p19u9jcg9y71ca8m.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

Do góry