reklama
Dziewczyny ile już przytyłyście? U mnie 10 tydzień i 2kg na plusie... Kurde dużo. A jem niewiele boję się, że znowu skończy się tak, że będę rodzic z wagą +25 kg...
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Ja za to 2 kg mniej wazę ale to przez te mdłości okropne. Jeszcze teraz jakiś wirus mnie dopadł kaszel i katar[emoji853]
aspekt
Fanka BB :)
Wirki, a w ktorym tygodniu jesteś? Twoj lekarz teraz zmierzyl przeziernosc i 17.04 masz jeszcze raz usg, czy jakies inne badanie?I po
Mam skierowanie na prenatalne bo się dr na ten moment przezierność karkowa nie podoba. Do 17.04 będzie stres. Poza tym ok Ktosik się porusza, serduszko bije.
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Margonelka
Teraz robilam morfo 28 parametrów,usr,hbsaAg,anty hcv,rozyczka i hiv,a wcześniej cytomegalie,tokso itd. W kierunku trombofilii wyszło niby ok,ale zakrzepy były i nikt nie wie dlaczego. Z tą nadplytkowoscią to przed ciążą już był problem i już w onkologicznym jak leżalam to hematolog ostrzegał,ze w razie ciąży trzeba będzie bardzo się pilnować bo już wtedy mialam sporo ponad normę. Mam nadzieję,że może skończy się na zwiększeniu dawki heparyny i to wszystko
Ja mam cały czas otwarta stronędziewczyny która poratuje linkiem do lekarzy z certyfikatem do prenatalnych ?
Link do: The Fetal Medicine Foundation
NaturalnaMama
Dziwna sprawa z tymi certyfikatami. Tzn do gina, gdzie pójdę na prenatalne nigdy nie chodziłam, nie ma go na tej liście, no trudno. Ale z drugiej strony nie ma też gina, który robił mi polowkowe w pierwszej ciąży, certyfikat na pewno ma - i wiele kobiet z Polski do niego jeździ, bo to świetny specjalista. Nie idę do niego tylko dlatego, że u nas przyjmuje już tylko 2 razy w tyg i nie wstrzeliłabym się z terminem bo do maja wszystko zaklepane...Ja mam cały czas otwarta stronę
Link do: The Fetal Medicine Foundation
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
pysia1986
Kurcze nie zazdroszcze sytuacji. Każdy ma inaczej ja o swojej mogłabym horror, dramat, komedię napisać po tylu latach jestem szczęśliwa że tak to się skończyło tylko szkoda że tak późno miałam chyba 17 lat A siostrą 21 wczesniej widziałam tylko winę ojca teraz już inaczej na to patrzę. Teraz mam bardzo fajnego teścia nie wiem jakim bedzie dziadkiem to się okaze, ojca mi nie zstapi, mój miał wiele wad ale zalet kilka też miał mega zaradny człowiek mam to po nim na szczęście.Wrocilam z poradni. Przynajmniej teraz jakis sensowny lekarz mi sie trafil, nie straszyl mnie i nie gadal glupot o oddziale patologii. Maluszek sie rusza, krwiak jest i niebardzo wiadomo o co chodzi z tymi krwawieniami. Zwiekszyl mi dawke luteiny i dodal no-spe. Jeszcze jej nie bralam w tej ciazy, wiec spróbuję, moze to dobry trop. Wiem, ze sa rozne opinie nt no-spy (ze wplywa tez na dziecko), ale nie dla kaprysu mam ja brac...
U mnie w domu zawsze było srednio, jako nastolatka uwazalam, ze rodzice powinni sie rozwiesc. Nie zrobili tego wtedy i oszukuwali mnie, ze jest ok, czym wykrzywili moja wizje związków. A teraz po latach jednak rozwod i paskudne proby przeciagania mnie na swoja strone - przynajmniej ja tak to odbieram i czuje tylko zal. Radzilam z tym sobie, ale - szczególnie teraz - czuje sie opuszczona (tato uwaza, ze zaslaniam sie ta ciąża żeby nie pomagac mu w udowadnianu, ze mama jest winna, a mama kazda pomoc, ktorej mi udziela, spisuje, aby udowodnic, ze ona jest lepsza od taty).
Zmieniając temat dobrze że trafiłaś na takiego lekarza teraz tylko z gorki tez biore no spa nie czytałam czy szkodzi myślę że bez niej w moim przypadku byłoby ciężko. Liczę że Tobie również pomoże.
Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Pilades
Ile to różnych rzeczy się może nam przydarzyć... Pierwszy raz spotykam sie z nadpłytkowością. Mi tez nie nie wyszła trombofilia (i inne różne białka zlecone przez hematologa tez ok). a jednak tez jest cos na rzeczy, bo biorę heparynę i accard i poki co wszystko z ciążą ok.Teraz robilam morfo 28 parametrów,usr,hbsaAg,anty hcv,rozyczka i hiv,a wcześniej cytomegalie,tokso itd. W kierunku trombofilii wyszło niby ok,ale zakrzepy były i nikt nie wie dlaczego. Z tą nadplytkowoscią to przed ciążą już był problem i już w onkologicznym jak leżalam to hematolog ostrzegał,ze w razie ciąży trzeba będzie bardzo się pilnować bo już wtedy mialam sporo ponad normę. Mam nadzieję,że może skończy się na zwiększeniu dawki heparyny i to wszystko
Ogolnie to mnie hematolog bardzo straszyła heparyną, ze jak nie mam stwierdzone czarno na białe zakrzepicy to dostane jakiegos wylewu. Dlugo to przeżywałam ale postanowiłam zaufać jednemu lekarzowi (bo co specjalista to inna opinia).
Kiedy wybierasz sie do hematologa?
aspekt
Podejrzewam, ze te certyfikaty za darmo nie sa, wytworzyla sie na nie moda i niektorzy w nie inwestują, a inni uczą się gdzie indziej. Moj prowadzacy ma super sprzet i certyfikat fmf, ale w ciazy z corka polowkowe bylo zle i robilam drugie u lekarza bez certyfikatu, ale do niego właśnie kierują podejrzane przypadki.
reklama
aspekt
A ile tej nospy bierzesz? Mi zapisal 3x forte i moze za kilka tyg 2x, jesli juz tych krwawien nie bedzie.Kurcze nie zazdroszcze sytuacji. Każdy ma inaczej ja o swojej mogłabym horror, dramat, komedię napisać po tylu latach jestem szczęśliwa że tak to się skończyło tylko szkoda że tak późno miałam chyba 17 lat A siostrą 21 wczesniej widziałam tylko winę ojca teraz już inaczej na to patrzę. Teraz mam bardzo fajnego teścia nie wiem jakim bedzie dziadkiem to się okaze, ojca mi nie zstapi, mój miał wiele wad ale zalet kilka też miał mega zaradny człowiek mam to po nim na szczęście.
Zmieniając temat dobrze że trafiłaś na takiego lekarza teraz tylko z gorki tez biore no spa nie czytałam czy szkodzi myślę że bez niej w moim przypadku byłoby ciężko. Liczę że Tobie również pomoże.
Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom