reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Wrocilam z poradni. Przynajmniej teraz jakis sensowny lekarz mi sie trafil, nie straszyl mnie i nie gadal glupot o oddziale patologii. Maluszek sie rusza, krwiak jest i niebardzo wiadomo o co chodzi z tymi krwawieniami. Zwiekszyl mi dawke luteiny i dodal no-spe. Jeszcze jej nie bralam w tej ciazy, wiec spróbuję, moze to dobry trop. Wiem, ze sa rozne opinie nt no-spy (ze wplywa tez na dziecko), ale nie dla kaprysu mam ja brac...

U mnie w domu zawsze było srednio, jako nastolatka uwazalam, ze rodzice powinni sie rozwiesc. Nie zrobili tego wtedy i oszukuwali mnie, ze jest ok, czym wykrzywili moja wizje związków. A teraz po latach jednak rozwod i paskudne proby przeciagania mnie na swoja strone - przynajmniej ja tak to odbieram i czuje tylko zal. Radzilam z tym sobie, ale - szczególnie teraz - czuje sie opuszczona (tato uwaza, ze zaslaniam sie ta ciąża żeby nie pomagac mu w udowadnianu, ze mama jest winna, a mama kazda pomoc, ktorej mi udziela, spisuje, aby udowodnic, ze ona jest lepsza od taty).

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Najbardziej z pobytu w szpitalu martwi mnie co bedzie w domu z 2 dzieci..jak dzieci przezyja ze mamy 4 dni nie beda widziec.....
Po drugim porodzie jak wrocilam to moj 2 letni synek przez 4 dni jakos tak urósł i wydoroslal.. :)
Ale stesknilismy sie za soba..a teraz dwojeczke maluchow zostawię..
Pewnie moja mame znowu zwerbuje do pomocy..bo tesciowa bedzie.tuz po corki weselu...

Ja przytyłam 800 gram. Ale nie jem dużo. Tyle co przed ciąża. Nie ma co się opychac.Duza nadwagą to ryzyko nadciśnienia. Chociaż niektóre kobiety mało jedzą a tyja więc nie zależy to tylko od jedzenia.

Ja przytyłam 800 gram. Ale nie jem dużo. Tyle co przed ciąża. Nie ma co się opychac.Duza nadwagą to ryzyko nadciśnienia. Chociaż niektóre kobiety mało jedzą a tyja więc nie zależy to tylko od jedzenia.
No ja właśnie jem mniej niż przed ciąża, dodatkowo jeszcze tydzień temu dużo wymiotowalam, dopiero mi to przechodzi, chociaż mdłości mam dalej... Więc nie wiem skąd te 2kg...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

pamiętacie moje obawy co do komentarzy na prenatalnych z moją wagą? okazały się słuszne, zapytałam na mamowym forum u nas w okolicy o lekarzu do którego się wybieram o odezwała się mama, napisała że ten lekarz okropnie komentował jej wagę, dlatego zdecydowałam się zmienić lekarza, idę do innej placówki, 5 kwietnia, choc jest 50zł drożej, ale na necie ma wyłącznie pozytywne opinie, to młody lekarz z certyfikatem także mam nadzieję że potraktuje mnie jak człowieka

Moi rodzice w tym roku 35 lat po ślubie:) bywało różnie,ale przetrwali

A ja wróciłam z lab z wynikami i mimo,że biorę heparyne to i tak mam nadplytkowość. Widmo patologii i hematologii niestety przede mną,przynajmniej tak 'straszyla'gin :errr:
A jakie badana konkretnie teraz robiłaś?
Ja też na heparynie.
A napisz jeszcze czy wyszło ci coś w kierunku trombofilii, po poronieniach?

reklama
ja obecnie jestem 5,7kg na minusie (od momentu zapłodnienia), spadłam o 800gram więcej, ale potem przybrałam i narazie drugi tydzień z rzędu waga stoi w miejscu, mam plan nie utyc za dużo!

Do góry