reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

11t2d ale możliwe, że ciąża jest młodsza (max tydzień rozbieżności), więc myślę, że wyznaczy mi termin na usg I trym ok. 13tc, żeby z tą poprawką też się mieściło w przedziale 11-13t6d.

reklama
asepkt, najważniejsze że wszystko dobrze! moja siostra miała też taką sytuację (w 11+6) dość mocno krwawiła, dostała duphaston 3x1 i nakaz leżenia, leżala 2 tygodnie i już jest dobrze ;)

Jejku Dziewczyny, przez jakiś tydzień Was nie czytałam i nabiło mi się ponad 200 stron do nadrobienia, kilka dni nadganiałam... :eek:
A teraz jeszcze próbuję napisać posta i trzeci raz mi go kasuje :crazy:

Więc nie będę się rozpisywać, bo już nie mam siły :p

Jutro idę do lekarza, strasznie się boję, bo podejrzewam, że mogę mieć coś z nerkami, rok temu jakoś miałam tam jakiś kamyczek, a teraz od kilku dni mnie strasznie kłuje pod żebrami z boku, nie mogę leżeć, obracać się, boli jak kaszlę, kicham albo się załatwiam
To prawda, że postów przybywa bardzo szybko! Powodzenia jutro u lekarza, może wystarczy dieta... Moja koleżanka miała kolkę nerkową w ciąży, jeśli dobrze pamiętam, to dostała w szpitalu jakiś zastrzyk, przestało ją boleć i nie wracało.

Aspekt dobrze, że byłaś na IP i z maluszkiem wszystko w porządku. Nie ma co lekceważyć takich objawów, lepiej pojechać o jeden raz za dużo niż o jeden za mało.. Trzymaj się i oszczędzaj, będzie dobrze [emoji4]

l22nvcqgtbqhny14.png

2nn33e3kj29kngoz.png

Wróciłam z izby. Nic mi nie poradzili (tylko zwiększyli duphaston z 2 tabl do 3 tabl). Ale faktycznie był sens jechać po to, żeby uspokoić się na widok żywego dziecka i żeby uspokoić męża, który zrobił się dzisiaj zielony.

A Maluszek już ma 4 cm!
To super wiadomosc ! i mowili cos o krwiaku..? Moze wylecial wlasnie?

Moze wylecial wlasnie?
No właśnie nie wyleciał, ale jest przy szyjce i powiedzieli, że jest realne zagrożenie, że pociągnie jajo płodowe. Jeszcze niedawno wydawało mi się, że rozumiem co to jest ten krwiak, ale teraz to już dla mnie coś na pograniczu szamaństwa i machania rękami. Chyba najlepiej by było, żebym trochę teraz pokrwawiła i mogła po usg genetycznym odetchnąć, że krwiaka już nie ma, a Maluch ma dobre wyniki. Tylko ten brzuch mnie tak dziwnie boli, ruszyć się nie moge, tylko plackiem lezec. Ech, zaraz klade spac córkę i chyba sama sprobuje zasnac.

Ojej. Dobrze, ze jednak pojechalas na ta IP. I oby spikojnie sie wchlonal. Dosc pozno chcesz robic te genetyczne. Nie lepiej wtedy w 12 z plusem celowac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dziś na chrzcinach mój mąż chrzestny ;-) powiem Wam że do mnie to nie dociera że za 6 miesięcy będę mama ;-)jutro wizyta i mam problem bo mam już założona kartę i jak byłam na konsultacjach u innego to mi się w kartę wpisał i nie wiem co powiedzieć teraz do lekarza czy będzie udawał że nie widzi czy powiedzieć że zgubiłam kartę ciąży albo zostawiłam nie wiem gdzie ;-( trochę to dziecinne ale chce się to trzymać A nie chciałabym to denerwować.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry