reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

I wiem co lekarz mial na mysli. Infekcje biorą sie w większości przypadkow z nadmiaru cukru...a dobre jogurty zawiaraja wlasnie kultury bakterii, ktore dobrze "lecza" glownie swoim ph. Grzyby, bakterie z infekcji nie lubia kwasnego ph.

p19u9jcg36lbmzsm.png

-> Druga wizyta 22.03 [emoji173]
Dlatego tez pisze o jogurtach owocowych dobrej jakosci. Zle mnie zrozumialas. Nie kupuje gowien tym bardziej teraz jak w ciazy jestem. W skladzie sa tylko owoce (prawdziwe, nie aromaty), cukier trzcinowy i wymienione kultury bakterii.
Duża wage przywiązuje do tego co jem i zawsze czytam etykiety.

p19u9jcg36lbmzsm.png

Które jogurty owocowe są wg. Ciebie tej dobrej jakosci?
Czytanie etykiet to jedno, a jak uczestniczysz w produkcji...badasz w laboratorium..tworzysz.... to drugie... danio, jogobella, bakoma?? Które polecasz? :) ...

Ostatnia edycja:
reklama
Które jogurty owocowe są wg. Ciebie tej dobrej jakosci?
Czytanie etykiet to jedno, a jak uczestniczysz w produkcji...badasz w laboratorium..tworzysz.... to drugie... danio, jogobella, bakoma?? Które polecasz? :) ...
Nic z tych co wymienilas. Wiadomo, ze produkcja to drugie ale jakbys tak patrzyla na produkcje kazdego produktu to nic bys nie jadla. We współczesnym świecie ciężko znalesc cos "zdrowego". Jogurt naturalny tez kazdy kupuje ze sklepu i mowisz zeby nie sugerowac sie składem z etykiety bo jest zakłamana?? Bo niestety jogurt naturalny jogurtowi naturalnemu nie rowny, dlatego tez czytam etykiety. Sory ale wtedy nic bysmy nie jedli. A myslalas jak niekorzystnie wplywaja plastikowe opakowania na żywność?? Moglabym tak gadac jeszcze w nieskończoność. Niestety nie da sie teraz zyc super zdrowo bez zbednych niestety substancji itp chyba ze bede miala kury krowy kozy i inne takie na podwórku.

I tak wiem jak wyglada produkcja, jestem tego świadoma, ale etykieta mimo wszystko nie klamie. Wiec dzieki niej wybieram mniejsze "zlo" w dzisiejszym swiecie....

p19u9jcg36lbmzsm.png

Nic z tych co wymienilas. Wiadomo, ze produkcja to drugie ale jakbys tak patrzyla na produkcje kazdego produktu to nic bys nie jadla. We współczesnym świecie ciężko znalesc cos "zdrowego". Jogurt naturalny tez kazdy kupuje ze sklepu i mowisz zeby nie sugerowac sie składem z etykiety bo jest zakłamana?? Bo niestety jogurt naturalny jogurtowi naturalnemu nie rowny, dlatego tez czytam etykiety. Sory ale wtedy nic bysmy nie jedli. A myslalas jak niekorzystnie wplywaja plastikowe opakowania na żywność?? Moglabym tak gadac jeszcze w nieskończoność. Niestety nie da sie teraz zyc super zdrowo bez zbednych niestety substancji itp chyba ze bede miala kury krowy kozy i inne takie na podwórku.

I tak wiem jak wyglada produkcja, jestem tego świadoma, ale etykieta mimo wszystko nie klamie. Wiec dzieki niej wybieram mniejsze "zlo" w dzisiejszym swiecie....

p19u9jcg36lbmzsm.png

O matko :) melise sobie zaparz ;:)
Ja tylko spytalam ktory jogurt owocowy polecasz, ten z "dobrym skladem"?

O matko :) melise sobie zaparz ;:)
Ja tylko spytalam ktory jogurt owocowy polecasz, ten z "dobrym skladem"?
Spokojna jestem, ale w weekend mialam taka mądra dyskusję o fit jedzeniu i chyba znowu to wrocilo.
A niestety Twoje pytanie nie brzmialo wcale jak ironia [emoji6] ale spoko moze te tematy tak na mnie dzialaja.
Jutro wysle Ci zdjecie skladu tego jogurtu [emoji4]
A co do produkcji to w super polecanym musli znalazlam kiedys kamień [emoji173] dobrze ze moje zęby to przeżyły [emoji23]

p19u9jcg36lbmzsm.png

Ja naturalnie mam wysoki progesteron dlatego na razie nie przepisywał. Na chwilę obecną jestem dość spuchnięta bo zatrzymuje wodę właśnie przez wysoki poziom progesteronu. Mój krwiak jakoś mega duży nie jest, na szczęście niecały centymetr na pół cm. Czytałam o tej no spie na innych forach i bardzo dużo kobiet z krwiakiem zażywa no spe i luteine. No spa działa rozkurczowo, z tego co pisali na innych forach to ponoć dzięki temu krwiaki szybciej się wchłaniają. Mi lekarz po prostu kazał brać bez względu na to czy boli czy nie. Kolejną wizytę u niego mam 14.03. Myślę, że wie co robi bo w końcu chodzę do kliniki niepłodności.

"Masz silne bóle brzucha?"
Właściwie to nie, mega bóli nie mam. Jedyne co to uczucie ciągnięcia :)
Kurczę, juz nie wiadomo, któremu lekarzowi wierzyć. Pierwszy najpierw dał mi dupka i nospe, ale miałam bóle brzucha częste, a drugi kazał odstawić, zeby noe zaburzało czucia, ze jak nie mam boli to bez sensu, a przynajmniej będę dobrze czuć jak se będzie cos złego dziać i będę mogła szybciej zareagować. Nie wiadomo komu ufać i jak postępować, zeby ma prawdę było lepiej. Dodam, ze tez nie chodzę do byle kogo. Jeden lekarz to lekarz z Medicover z dobrymi opiniami, drugi z jednej z najlepszych klinik z ocena 5/5 na kilkaset komentarzy. Chyba jednak wszystko w rękach Boga...

I pod kazdym jogurtem owocowym, że nie zalecane kobietom w ciąży..
No te na tej stronie tragiczne, sklad jak dobry referat. W moich jogurtach co jem jest mleko czy smietanka, owoce kolo 15%, cukier trzcinowy i żywe kultury bakterii. 4 skladniki a w tych wyzej konkretna lektura [emoji23][emoji23] w zyciu bym ich nie zjadla nawet nie bedac w ciazy

p19u9jcg36lbmzsm.png

I pod kazdym jogurtem owocowym, że nie zalecane kobietom w ciąży..
No nie pod każdym, ale większość tak.
Na szczęście ja lubię naturalne jogurty więc nie mam problemu. Ale fakt, że etykiety trzeba czytać. Do wszystkiego trzeba jednak mieć zdrowy rozsądek.
Gdyby tak zajrzeć do parówek to też człowiek by ich do ust nie wziął [emoji6]
A ja czasem lubię zjeść parówkę na kolację...rzadko, ale z musztardą, chrzanem [emoji12] mniam

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No nie pod każdym, ale większość tak.
Na szczęście ja lubię naturalne jogurty więc nie mam problemu. Ale fakt, że etykiety trzeba czytać. Do wszystkiego trzeba jednak mieć zdrowy rozsądek.
Gdyby tak zajrzeć do parówek to też człowiek by ich do ust nie wziął [emoji6]
A ja czasem lubię zjeść parówkę na kolację...rzadko, ale z musztardą, chrzanem [emoji12] mniam

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
No dokładnie [emoji3][emoji3]
Tez lubie jogurt naturalny i do tego np owoce, ale czasem mam lenia to kupie jogurt, dobrej jakosci, droższy ale warty swojej ceny. Nie ma na drugim miejscu w skladzie cukru albo tych innych cudow [emoji3]
Kiedys kolezace polecilam zeby rzucila jedzenie jogurtow owocowych typu jogobella itp gdzie cukier jest na drugim miejscu ewentualnie zamienila je na te lepsze co jej pokazalam. Dziewczyna sie odchudzala stad moja wskazówka. I po 2 tygodniach nie jedzenia ich widziala roznice [emoji4]
Niestety wiekszosc tych jogurtow to sam cukier [emoji3]

p19u9jcg36lbmzsm.png

Do góry