reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny - nadajecie swoim dzieciom jedno imię czy dwa? Tak sobie właśnie uświadomiłam, że w rodzinie wszyscy mają nadane drugie imię - ja też. A swojej małej wybrałam jedno imię, w ogóle nie przyszło mi do głowy, żeby wybrać dwa. Nie wiem czy wybiorę drugie. A Wy jak robicie?
Mój starszy miał mieć drugie po tacie, ale mąż chyba zapomniał jak go rejestrował w urzędzie i w sumie nawet nie zapytałam czy młodszemu planuje dać drugie [emoji14]

reklama
Dziewczyny - nadajecie swoim dzieciom jedno imię czy dwa? Tak sobie właśnie uświadomiłam, że w rodzinie wszyscy mają nadane drugie imię - ja też. A swojej małej wybrałam jedno imię, w ogóle nie przyszło mi do głowy, żeby wybrać dwa. Nie wiem czy wybiorę drugie. A Wy jak robicie?

dajemy jedno imie .Mamy długie nazwisko.Maz ma jedno imię i synowie też.
Ja zostałam obdarowana dwoma długimi imionami do beznadziejnego nazwiska panieńskiego i ciągle stałam w kolejce i literowalam.

Pojutrze wrzesień i zostanie nam +/- miesiąc Mamuśki

Ja ciągle niespakowana, jeszcze wszystkiego nie mam dla siebie do szpitala.
Też ciągle się biję z myślami czy rzeczywiście potrzebny nam rożek/becik. Mamy pościel do łóżeczka i kokon, też posiadamy śpiworek do spania który może być też do wózka.

dajemy jedno imie .Mamy długie nazwisko.Maz ma jedno imię i synowie też.
Ja zostałam obdarowana dwoma długimi imionami do beznadziejnego nazwiska panieńskiego i ciągle stałam w kolejce i literowalam.

Ja tez mam dwa długie, i dlugie nazwisko [emoji23]

Dobrze ze niemąż ma krótsze

Czy możecie mi zalinkować sprawdzony podkład nieprzemakalny na materac 120x60 z mocowaniami do materaca?

Wiem, że dużo na Allegro jest, ale się już przejechałam kiedyś i na foto były gumki do mocowania do materaca, a przyszło bez. O ile dla niemowlaka mi to nie przeszkadzało, o tyle teraz moja 2-latka skopuje tę ceratkę.

Edit: Coś tam zamówiłam, mam nadzieję, że będzie bez niespodzianek

Ostatnia edycja:
Pojutrze wrzesień i zostanie nam +/- miesiąc Mamuśki

Ja ciągle niespakowana, jeszcze wszystkiego nie mam dla siebie do szpitala.
Też ciągle się biję z myślami czy rzeczywiście potrzebny nam rożek/becik. Mamy pościel do łóżeczka i kokon, też posiadamy śpiworek do spania który może być też do wózka.
Ja sobie nie wyobrażam noworodka bez becika. Koszt naprawdę minimalny ok 20 zł. A jak już tak bardzo jesteś przeciw to możesz zawsze kupić kwadratowy grubszy kocyk i nim zawijać dziecko jak w beciku

Ja sobie nie wyobrażam noworodka bez becika. Koszt naprawdę minimalny ok 20 zł. A jak już tak bardzo jesteś przeciw to możesz zawsze kupić kwadratowy grubszy kocyk i nim zawijać dziecko jak w beciku
A co jest tak ważnego w beciku że nie wyobrażasz sobie dziecka bez niego?
Ja mam i rożek, i pełno otulaczy podostaealam, kocykow, kolderek i innych przykrywajacych i otulajacych rzeczy ale ten becik najmniej chciałabym używać.

reklama

Ja nie mam becika.Mialam jeden i nigdy go nie używałam przy żadnym dziecku i teraz też nie będę

Do góry