reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Witam :)

Jakieś wizyty dziś ? Ja dopiero w środę mam ....

Jak tam brzuszki się mają i waga ? :-D

U mnie +15 kg... 32+0 dziś <3 ;) Poszło w brzuszek , uda , pupę... Pod Biustem to tylko obwód mi się okropnie powiększył z 75 na 90 :eek: a sam biust ... No cóż, może o 1 rozmiar do góry tylko , ani mleka ani siary nie mam jeszcze suchutko...

Ja dziś o 18 wizytuje :D:D:D już sie doczekać nie mogę :D:D:D
Ja to się za każdym razem boję ważenia, najmniej przyjemna czynność na wizycie :p

reklama
Witam :)

Jakieś wizyty dziś ? Ja dopiero w środę mam ....

Jak tam brzuszki się mają i waga ? :-D

U mnie +15 kg... 32+0 dziś <3 ;) Poszło w brzuszek , uda , pupę... Pod Biustem to tylko obwód mi się okropnie powiększył z 75 na 90 :eek: a sam biust ... No cóż, może o 1 rozmiar do góry tylko , ani mleka ani siary nie mam jeszcze suchutko...

Wow ale się błyszczy , chyba dobrze nabalsamowany!

U mnie 31+6 10 kg więcej na liczniku. Powodzie w piersiach mam od połowy ciąży mniej więcej. Teraz się ciut uspokoiło. H. wazy już 1898 g i pięknie rośnie wiec brzuch jak piłka [emoji23]

Jeszcze się lato nie skończyło a ja dziś kupiłam kombinezon na zimę
biggrin.gif
Ale nie mogłam się powstrzymać
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

Śliczny ! Gdzie kupiłaś ?

Wow ale się błyszczy , chyba dobrze nabalsamowany!

U mnie 31+6 10 kg więcej na liczniku. Powodzie w piersiach mam od połowy ciąży mniej więcej. Teraz się ciut uspokoiło. H. wazy już 1898 g i pięknie rośnie wiec brzuch jak piłka [emoji23]

Hahaha nie nie balsam , lampę w telefonie do zdjęcia tak ustawiłam na brzuszek :)

Hejka :)

Ktoś w temacie ? Jak to jest ? 2 dni za urodzenie dziecka ma ojciec przyznane na podstawie aktu urodzenia ?

A te 2 dni opieki na dziecko do 14 roku życia to jest rozumiem dopiero w następnym roku życia a nie od urodzenia ? Czy jak ?

Zastanawiałam się z mężem jak to ogarnąć technicznie , np. od kiedy ma brać urlop w pracy . Myślimy żeby od dnia przed CC z 2-3 dni ( mam się stawić dzień przed CC na jakieś badania i rozmowa z anestezjolog ) .

Bo po CC to bede chciała żeby dostał L4 na opiekę na mnie po CC... Teraz chodzę jak słoń wszystko boli a co dopiero będzie po CC już to widzę że będę jak dziecko wojny się czuć...

reklama
Hejka :)

Ktoś w temacie ? Jak to jest ? 2 dni za urodzenie dziecka ma ojciec przyznane na podstawie aktu urodzenia ?

A te 2 dni opieki na dziecko do 14 roku życia to jest rozumiem dopiero w następnym roku życia a nie od urodzenia ? Czy jak ?

Zastanawiałam się z mężem jak to ogarnąć technicznie , np. od kiedy ma brać urlop w pracy . Myślimy żeby od dnia przed CC z 2-3 dni ( mam się stawić dzień przed CC na jakieś badania i rozmowa z anestezjolog ) .

Bo po CC to bede chciała żeby dostał L4 na opiekę na mnie po CC... Teraz chodzę jak słoń wszystko boli a co dopiero będzie po CC już to widzę że będę jak dziecko wojny się czuć...

Nie wiem o jakie 2dni chodzi, chyba o urlop okolicznościowy?
Tacie przysługuje urlop tacierzynski, do ukończenia 2roku zycia przez dziecko, jest to 14 dni (10 roboczych plus 4 weekendowe) wydawany na wniosek ojca. Zakład pracy nie ma prawa odmówić.
Mąż moze też wziąć opiekę na Ciebie.

U nas mąż na pewno weźmie zaległy urlop na synka plus 5dni urlopu okolicznościowego (nagrodowe), a na córeczkę wg potrzeb.

Do góry