reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ale wiesz że jak się zdecydujesz na poród w domu to też nie będą mogły Ci nic pomoc położne... Nie ryzykowała bym gdybym miała tak ciężki poród, na kolejny w domu. Myślałam że mowiac o traumatycznym porodzie miałaś na myśli że źle Cię traktowano, czy coś w tym stylu. Aby kontynuować poród domowy , musi on przebiegać bez komplikacji ;)
Byłam tragicznie traktowana, jak napisałam, blagałam na kolanach o pomoc. Wystarczył masaż szyjki, zabiegi takie, które położna jest w stanie wykonać w domu. To co się stało nie dyskwalifikuje mnie do porodu domowego

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

reklama
Drogie kobietki. Mam takie pytanie . Czy 5 tc i 5 dni to nie za wcześnie na wizytę u ginekologa? Dzisiaj mam wizytę i gdzieś wyczytałam, że lepiej będzie poczekać z tydzień aby coś zobaczyć. A jak jest z badaniem krwi ? Musi być na czczo ?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie
Ja bylam w 6t1d i był pęcherzyk z zarodkiem ale nie bylo jeszcze widać serduszka. Ale ja mialam długie nieregularne cykle więc ciąża młodsza jest. Ale chyba bym poczekała na Twoim miejscu, jak nic nie będzie teraz widac to sie będziesz stresować niepotrzebnie.
A jezeli chodzi o badanie krwi to zalezy jakie masz na myśli. Jak bete to nie musisz byc na czczo, ale te pierwsze badania ktore zleca lekarz to oczywiscie na czczo

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Drogie kobietki. Mam takie pytanie . Czy 5 tc i 5 dni to nie za wcześnie na wizytę u ginekologa? Dzisiaj mam wizytę i gdzieś wyczytałam, że lepiej będzie poczekać z tydzień aby coś zobaczyć. A jak jest z badaniem krwi ? Musi być na czczo ?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie

Może być już widać zarodek z serduszkiem ale równie dobrze może się on pojawić dopiero za 2-3 dni. Wiec musisz zdecydować czy wolisz iść już teraz czy masz możliwość umówienia się za kilka dni i mieć pewność ze zobaczysz już mrugające serduszko :)
Ja byłam w 6t0d i był zarodek z serduszkiem.

A co do krwi to zależy na jakie badanie idziesz bo nie napisałaś. Cześć badań musi być na czczo a cześć nie

Cześć wszystkim :)
Jestem tu nowa i podekscytowana zarazem bo ciesze sie ze znalazałam to forum choć jeszcze nie wiem jak funkcjonuje :) Mam rocznego syna i jestem w drugiej ciąży. Brakuje mi kontaku z innymi mamami nie mam kolezanek ktore maja dzieci/sa w ciazy. Dlatego nadrobie o czym tu gawędzicie i chętnie sie przyłącze :)
Miłego dnia :)
Witaj na pokładzie [emoji6] również jestem tu nowa (i w ogole na forach), ale koleżanki są bardzo kontaktowe, więc ciężko jest się czuć tutaj samotnie [emoji5]

Jestem po wizycie jest serduszko[emoji173][emoji173]. Fasolka ma 5,8 mm 6t3d. Ale jestem szczęśliwa. Od dziś jestem na zwolnieniu.
1519645248-525c7f1fef9affc7-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale super !! :) też chcę :) a do kiedy zwolnienie i z jakiej przyczyny? Pytam, bo może też dostanę lub mogę się starać.
Na 3 tyg Ale mam taką pracę, że nie mogę pracować w ciąży bo pracuję w przemyśle rybnym jest zimno, głośno, chemia i same ryby, więc nie ma opcji

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry