reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Mój syn tak miewa, że przez trzy dni ma bardzo wysoką gorączkę, a potem przechodzi, więc mam nadzieję, że i teraz tak będzie...Tylko tyle trąbią o grypie i oby to nie było to. Jeszcze to moje leżenie zaczyna mnie dobijać :crazy: wchłoń się krwiaku.

Mój syn tak miewa, że przez trzy dni ma bardzo wysoką gorączkę, a potem przechodzi, więc mam nadzieję, że i teraz tak będzie...Tylko tyle trąbią o grypie i oby to nie było to. Jeszcze to moje leżenie zaczyna mnie dobijać :crazy: wchłoń się krwiaku.
Szczerze powiem, że ja już tego trabienia nie słucham... Jak wpiszesz w Google epidemia grypy dodając lata 2017, 2016 czy 2015 zauważysz pewna zależność. Co roku o tej samej porze mamy 'epidemie'. A statystyki tworzy się nawet przy objawach grypopodobnych...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Mój 3,5 latek od wczoraj też temp.39'
Ibum nie działa :(
Paracetamol i okłady na 4h zmniejszają i znowu rośnie.
Mówi, że boli go szyja-kark (?)
Pierwszy raz w 10letnim stażu pracy wzięłam urlop na żądanie.

PRENATALNE usg 19.03.18->czekamy
Mamisia , ból karku i szyi jest wskazaniem na rozpoczynające się zapalenie opon mózgowych. Przechodzilismy przez to ponad rok temu. Radziłabym jechać do lekarza jak najszybciej. Mam nadzieję, że to nie to. Ale u nas takie były objawy.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Mamisia , ból karku i szyi jest wskazaniem na rozpoczynające się zapalenie opon mózgowych. Przechodzilismy przez to ponad rok temu. Radziłabym jechać do lekarza jak najszybciej. Mam nadzieję, że to nie to. Ale u nas takie były objawy.

Mnie tu też mononukleozą koleżanka straszy, że takie objawy :( osiwieję.

Szczerze powiem, że ja już tego trabienia nie słucham... Jak wpiszesz w Google epidemia grypy dodając lata 2017, 2016 czy 2015 zauważysz pewna zależność. Co roku o tej samej porze mamy 'epidemie'. A statystyki tworzy się nawet przy objawach grypopodobnych...

To racja :)

Mnie tu też mononukleozą koleżanka straszy, że takie objawy :( osiwieję.

a kiedy leży i podnosisz mu stopy do góry lekko, to mówi że boli?
Tak badali mojego syna i trafili w 10. Jego to bolało bardzo...

Rodziłam 36 godzin. Trafiłam na personel z nastawieniem 'pierworódki to i 3 dni mogą rodzić'. Czułam się upokorzona, na kolanach blagałam o pomoc. Po zmianie pielęgniarek nad ranem okazało się, że jest postęp porodu, dziecko chce wyjść, ale rozwarcie nie postępuje. Gdyby zauważono to na początku i zareagowano, to urodziłabym w 2-3 godziny.

Ale wiesz że jak się zdecydujesz na poród w domu to też nie będą mogły Ci nic pomoc położne... Nie ryzykowała bym gdybym miała tak ciężki poród, na kolejny w domu. Myślałam że mowiac o traumatycznym porodzie miałaś na myśli że źle Cię traktowano, czy coś w tym stylu. Aby kontynuować poród domowy , musi on przebiegać bez komplikacji ;)

Drogie kobietki. Mam takie pytanie . Czy 5 tc i 5 dni to nie za wcześnie na wizytę u ginekologa? Dzisiaj mam wizytę i gdzieś wyczytałam, że lepiej będzie poczekać z tydzień aby coś zobaczyć. A jak jest z badaniem krwi ? Musi być na czczo ?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie

reklama
Cześć wszystkim :)
Jestem tu nowa i podekscytowana zarazem bo ciesze sie ze znalazałam to forum choć jeszcze nie wiem jak funkcjonuje :) Mam rocznego syna i jestem w drugiej ciąży. Brakuje mi kontaku z innymi mamami nie mam kolezanek ktore maja dzieci/sa w ciazy. Dlatego nadrobie o czym tu gawędzicie i chętnie sie przyłącze :)
Miłego dnia :)

Do góry