reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Mój syn tak miewa, że przez trzy dni ma bardzo wysoką gorączkę, a potem przechodzi, więc mam nadzieję, że i teraz tak będzie...Tylko tyle trąbią o grypie i oby to nie było to. Jeszcze to moje leżenie zaczyna mnie dobijać :crazy: wchłoń się krwiaku.

Mój syn tak miewa, że przez trzy dni ma bardzo wysoką gorączkę, a potem przechodzi, więc mam nadzieję, że i teraz tak będzie...Tylko tyle trąbią o grypie i oby to nie było to. Jeszcze to moje leżenie zaczyna mnie dobijać :crazy: wchłoń się krwiaku.
Szczerze powiem, że ja już tego trabienia nie słucham... Jak wpiszesz w Google epidemia grypy dodając lata 2017, 2016 czy 2015 zauważysz pewna zależność. Co roku o tej samej porze mamy 'epidemie'. A statystyki tworzy się nawet przy objawach grypopodobnych...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Mój 3,5 latek od wczoraj też temp.39'
Ibum nie działa :(
Paracetamol i okłady na 4h zmniejszają i znowu rośnie.
Mówi, że boli go szyja-kark (?)
Pierwszy raz w 10letnim stażu pracy wzięłam urlop na żądanie.

PRENATALNE usg 19.03.18->czekamy
Mamisia , ból karku i szyi jest wskazaniem na rozpoczynające się zapalenie opon mózgowych. Przechodzilismy przez to ponad rok temu. Radziłabym jechać do lekarza jak najszybciej. Mam nadzieję, że to nie to. Ale u nas takie były objawy.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Mamisia , ból karku i szyi jest wskazaniem na rozpoczynające się zapalenie opon mózgowych. Przechodzilismy przez to ponad rok temu. Radziłabym jechać do lekarza jak najszybciej. Mam nadzieję, że to nie to. Ale u nas takie były objawy.

Mnie tu też mononukleozą koleżanka straszy, że takie objawy :( osiwieję.

Szczerze powiem, że ja już tego trabienia nie słucham... Jak wpiszesz w Google epidemia grypy dodając lata 2017, 2016 czy 2015 zauważysz pewna zależność. Co roku o tej samej porze mamy 'epidemie'. A statystyki tworzy się nawet przy objawach grypopodobnych...

To racja :)

Mnie tu też mononukleozą koleżanka straszy, że takie objawy :( osiwieję.

a kiedy leży i podnosisz mu stopy do góry lekko, to mówi że boli?
Tak badali mojego syna i trafili w 10. Jego to bolało bardzo...

Rodziłam 36 godzin. Trafiłam na personel z nastawieniem 'pierworódki to i 3 dni mogą rodzić'. Czułam się upokorzona, na kolanach blagałam o pomoc. Po zmianie pielęgniarek nad ranem okazało się, że jest postęp porodu, dziecko chce wyjść, ale rozwarcie nie postępuje. Gdyby zauważono to na początku i zareagowano, to urodziłabym w 2-3 godziny.

Ale wiesz że jak się zdecydujesz na poród w domu to też nie będą mogły Ci nic pomoc położne... Nie ryzykowała bym gdybym miała tak ciężki poród, na kolejny w domu. Myślałam że mowiac o traumatycznym porodzie miałaś na myśli że źle Cię traktowano, czy coś w tym stylu. Aby kontynuować poród domowy , musi on przebiegać bez komplikacji ;)

Drogie kobietki. Mam takie pytanie . Czy 5 tc i 5 dni to nie za wcześnie na wizytę u ginekologa? Dzisiaj mam wizytę i gdzieś wyczytałam, że lepiej będzie poczekać z tydzień aby coś zobaczyć. A jak jest z badaniem krwi ? Musi być na czczo ?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie

reklama
Cześć wszystkim :)
Jestem tu nowa i podekscytowana zarazem bo ciesze sie ze znalazałam to forum choć jeszcze nie wiem jak funkcjonuje :) Mam rocznego syna i jestem w drugiej ciąży. Brakuje mi kontaku z innymi mamami nie mam kolezanek ktore maja dzieci/sa w ciazy. Dlatego nadrobie o czym tu gawędzicie i chętnie sie przyłącze :)
Miłego dnia :)

Do góry