reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ale nie planowalas zimowego? [emoji14] zawsze latwiej nie ubierac w cos co sie ma, niz ubrac w cos czego sie nie ma :D
To na pewno [emoji3] a dostałam tyle body na krótki rękaw i stwierdziłam że się nie przydadzą A tu chyba trzeba je poprać i poprasować [emoji12]

Chodzi o kangurowanie przez ojca?Teoretycznie tak, ale jeśli jest dużo porodow i zamieszanie to wtedy oni już się tym nie przejmują, dają dziecko odrazu na noworodki bo nie chcą już dogladać bobasa u ojca. Nie ma też często miejsca..
Moja lekarka mówiła że jeśli dotrwam planowo do cc które ona będzie robić to pokażą dziecko ojcu i jak będzie możliwość to będzie kangurowal, ale żeby się na to nie nastawiac bo sale tak poukladane że czasem nawet ojcu dziecka nie pokażą tylko każą przyjechać po 8 godzinach, jak matkę będą pionizowac i wtedy przyjedzie korytko z dzieckiem.
Wiec my raczej nastawiony się na zobaczenie dziecka po paru godzinach, oczywiście jak je wyciągną to kładą matce na 2-3 minuty i później juz biorą bo muszą ja poszywac.

@Kocurek albo ktoś kto wie ;)

W szpitalu Kopernika w Krakowie jest kangurowanie ? Bo podobno nie w każdym to jest...

Chodzi mi konkretnie o kangurowanie po CC...

Tak..foto nie zrobie teraz bo tesciowa śpi..i nie chcemy jej budzic :)
Przepis z tej strony, ale beze robie po swojemu..... proporcja cukru i bialek z tego przepisu.ale zamiast maki ziemniaczanej..ja daje paczke budyniu.... jaki Ci tam smak pasuje.... :) beza duuuuza rośnie...a ja lubie jak chrupie na samym wierzchu :)
Polowe juz zjadlysmy we dwie :) :)

Link do: Ciasto Malinowa chmurka z bezą

Tak..foto nie zrobie teraz bo tesciowa śpi..i nie chcemy jej budzic :)
Przepis z tej strony, ale beze robie po swojemu..... proporcja cukru i bialek z tego przepisu.ale zamiast maki ziemniaczanej..ja daje paczke budyniu.... jaki Ci tam smak pasuje.... :) beza duuuuza rośnie...a ja lubie jak chrupie na samym wierzchu :)
Polowe juz zjadlysmy we dwie :) :)

Link do: Ciasto Malinowa chmurka z bezą

Dziękuję!!!

Cześć Dziewczyny z samego rana.
Dzisiaj miałam niezłe przebudzenie.
Jednocześnie po raz pierwszy złapał mnie taki skurcz łydki, że myślałam, że zwariuje i zapaliła mnie taka zgaga, że nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić.
Ból łydki jednak był bardziej hardcorowy.
Jak na chwilę przestało, uświadomiwszy sobie, że przecież siku mi się chce i muszę się jakoś doczłapać do toalety to chwyciło mnie w tej łydce raz jeszcze a zgaga nie odpuszczała.
:errr::D
Jakoś jednak wstałam.
Tyle dobrego, że w Starachowicach nieźle popadało w nocy także uchylenie drzwi na taras zrobiło swoje.
Wyszłam nawet pooddychać powietrzem.
Są plusy! :-D
Mały śpi wypięty pupą.
Kocham te wypukłości.
Dobrego dnia :p

reklama
Dzień dobry :-)
@Szalona 29 dzięki za przepis,może machne takie ciacho jutro:)

Widzę,że na tym etapie już prawie wszystkim nam coś dolega,ale to jest do zniesienia,oby tylko maluchom nic nie było i rosły w brzuszkach zdrowo i co najmniej do połowy września:)
My dziś jedziemy na 3 prenatalne i prosimy o kciuki,bo coraz więcej i czesciej skurcze mam. No i wiadomo-brzuch jak kamień.

Do góry