reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Hej:) byłam na zwykłej wizycie. Oczywiście mnie lekarz wystraszła, bo podczas ręcznego badania stwierdziła, że szyjka coś się mocno skróciła:eek: na szczęście miała sprzęt do usg, więc sprawdziła dokladniej i okazało się, że ma jakieś 3 cm, a więc ok. Dobrze, że w środę mam szczegółowe usg, to jeszcze będzie pomiar. Tak to jest twarda i zamknięta, ale Natalka mocno napiera główką. No i to tyle z nowości. Dziś 30+5:)

reklama
To ja przy jednym dzidziusiu w brzuchu a tez mam takie odliczania. To zrozumie chyba tylko druga kobieta w ciąży, za duzo sie teraz slyszy o tych przedwczesnych porodach a kazda z nas chce ciążę donosic.. ja to chyba dopiero odetchne przy skonczonym 37 tc.. chociaz i tak znając siebie to pewnie wtedy zacznę sie zamartwiac zblizajacym sie terminem [emoji85][emoji3]
Jak kazda mama :)
A potem bedziesz sięi martwić przyrostem wagi.. kazda chorobą....pojsciem do przedszkola... wyjazdem.... szkołą.....potem matura...potem czy w zyciu sobie poradzi....
Zmartwien. Juz nie bedzie końca :)

do czyszczenia smoczków z butelek i aspiratora, ogólnie wąskich rzeczy :D
O dobrze, że o tym wspomniałaś.
Też od razu zamówię bo później jak na szybko trzeba wymienić bo zginie albo się zniszczy to akurat nie ma w okolicznych sklepach i aptekach.
Ja mam zawsze z tym problem bo mój M.uwielbia nadal bidony i umyć te rurki bez wyciorka to koszmar :/

A brałaś jakieś poszewki, pościel itp? Równo uszyte? Dobra jakość?

Ja w ogóle Waszych nicków nie kojarzę :ninja2:Ale bardzo mi miło, że niektóre z Was kojarzą mój jeszcze:):):)

Ja dla córki miałam przewijak na łóżeczku i pamiętam mordowanie się z podnoszeniem ustrojstwa jedna ręką (jak w drugiej dziecko). Teraz początkowo zakładam jedno łóżeczko, więc ciągle bym go musiała ściągać, od samego początku, więc zainwestowałam w stojący z Ikei. Jak drugie łóżeczko wjedzie do pokoju i skurczy się miejsce (a to klitka naprawdę jest!) to kto wie, czy nie wrócę do tego na łóżeczku... ale chociaż na początku komfort będzie ze stojącym.

Właśnie kurier był i mój zarobiony mąż składa jedno. Bo chcę już je postawić i na nie patrzeć :happy2:

Nie najgorzej! Walczę z niskim ciśnieniem, szczególnie rano. Na ogół kawa załatwia sprawę, ale potęguje zgagę :( Więc jak się nie ruszam z domu to na ogół się pokładam do południa.
Na szczęście wszystko w porządku z dzidziusiami. W środę (27+4) mieli oboje ponad 1100 g. Wszystko szczelnie pozamykane. Za dwa tygodnie mam trzecie prenatalne i pierwsze KTG.
Jeśli dotrwam to na początku pażdziernika cc (skończony 37 tc), więc już odliczam - 10 tygodni :)

A Ty jak się trzymasz?
Super, duzi juz sa :) troche zazdroszcze ze mozesz polezec, ja wstaje miedzy 6 a 7 i większość dnia jestem sama z 19 miesiecznym synkiem, to sie nie naodpoczywam specjalnie :p kregoslup boli, czasem brzuch i nogi w tylek wlaza. Tez mam za dwa tygodnie usg i sie doczekac nie moge :) jutro maz nas zawozi do moich rodzicow na wies na tydzien i bardzo licze ze tam troche wiecej odpoczne, bo bywaja dni ze mam ochote lezec i NIC nie robic, a nie moge...

reklama
S a w te nawet dupa by weszła ale noga nie wejdzie i są strasznie opiete. Biorę teraz innej firmy, ale L bo mierzylam od koleżanki M i są dobre ale jak wrzucę podkład to mogą mnie cisnąć. I jakościowo te baby ono są lepsze. Tamte jakieś takie liche.

Ja zamówiłam z SENI, wielorazowe, bo duże potrzebuje, i prawde mówiąc troche w udach opiete.
Ale trafiłam w Auchanie właśnie te babyono, tylko wielorazowe i taki sam rozmiar i są super.
Fajnie sie trzymaja i nie cisną nigdzie.

Do góry