reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Przy córce mialam te fizelinowe figi. Tak mi odparzyly pachwiny, że masakra. Dopiero jak kupiłam siatwczkowe to zaczęło się goić i musiałam potem długo w bokserkach chodzić, bo każde 'zwykłe' majtki obcieraly mi te pachwiny :/
Ja też dobrze te siateczkowe bokserki wspominam. Idealnie podtrzymywaly mi podklad. Do drugiego porodu kupiłam fizelinowe i tak szybko jak założyłam tak szybko ściągnęłam [emoji14] od razu do kosza cała paczka poszła

Miałam je na start przy pierwszym synku i niestety ciągle osikany był :/ najgorzej w nocy co pobudka w nocy na karmienie pajacyk był cały mokry. Nie wiem czy to pieluszki czy synek tyle sikal ale się zrazilam do nich :/
O widzisz. Dlatego nie ma co zapasów robić tylko małe paczki i testować co się sprawdzi. U nas mieliśmy je w szpitalu i później takie same w domu kupowałam bo ani nie uczulały mojego ani nie przesiąkały.

Takie saszetki z proszkiem, rozpuszczasz we wodzie i podmywasz krocze [emoji3] dziala przeciwbolowo, lagodzaco itp :)
Są też takie gotowe płyny tamtum rosa do irygacji. Kupiłam kilka do szpitala, i to był strzał w dziesiątkę, bo ciężko by było rozpuszczac saszetki w szpitalu a bardzo się przydały mi na pęknięcie. Tylko wiadomo, nie wsuwalam końcówki do pochwy, ale nalewalam po troszku na rękę i się oblewalan w kroku. Bardzo przynosiło mi to ulgę :)

Ja planuje tantum rosę rozpuszczać w piskaczu i się psikac [emoji23]

A co do pampersow to ja mam 1 pampers i 1 dada.
Więcej nie kupuje bo nie wiadomo ile tego rozmiaru pouzywamy i które się sprawdza.

reklama
Ja planuje tantum rosę rozpuszczać w piskaczu i się psikac [emoji23]

A co do pampersow to ja mam 1 pampers i 1 dada.
Więcej nie kupuje bo nie wiadomo ile tego rozmiaru pouzywamy i które się sprawdza.
Tez juz nie kupuje, moze jedna paczke ta 20 kilka sztuk nr 1 z Dady kupie i tyle :)
Ostatnio widziałam babke w Biedroncee jak robila zapasy pampersow Dada, byla w zaawansowanej ciazy [emoji3]

Do góry