reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Miałam je na start przy pierwszym synku i niestety ciągle osikany był :/ najgorzej w nocy co pobudka w nocy na karmienie pajacyk był cały mokry. Nie wiem czy to pieluszki czy synek tyle sikal ale się zrazilam do nich :/
Ja tak mialam z dadami i z lidlowymi pieluchami. Moze nie po kazdym siku byl mokry,ale po trzy-cztery razy i wiecej w ciagu doby.

reklama
Mi położne przyniosły kompresy jałowe, żeby okladać krocze i pytałam w jakim celu, jak ani pęknięcia ani nacięcia. Stwierdził, że w sumie racja, bez sensu [emoji14] więc to z mojego planu porodowego się udało, ochrona krocza przy porodzie :)

Dziewczyny, jakaś maść na blizne po cesarce polecacie?,Moja lekarka coś mówiła o maści z masy perłowej ale nie pamiętam nazwy. Widziałam też plastry silikonowe na blizny. Jest sens to kupować?

Dziewczyny, jakaś maść na blizne po cesarce polecacie?,Moja lekarka coś mówiła o maści z masy perłowej ale nie pamiętam nazwy. Widziałam też plastry silikonowe na blizny. Jest sens to kupować?
Miałam te plastry Sutricon.
A smarowałam zwykłym Cepanem.
Blizna biała cieniutka kreseczka.
Obstawiam, że gdybym niczym nie smarowa ła ani obklejała to i tak by tak ładnie zbledła ale wtedy mi to chyba tak bardziej psychicznie było potrzebne I przynosiło ulgę w powrocie do formy :)

reklama
Do góry