reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

W końcu idę do domu :) czytam tak te wasze dyskusje i nie mam zamiaru się wtrącać, jestem tu żeby porozmawiać z osobami podobnych ciążowych przeżyciach, a te wycieczki światopoglądowe trochę mnie bawią... Teraz co poniektóre się poobrazaly... Kurcze przecież nie o to chodzi. Każdy ma swoje zdanie i oczywiście ma prawo je wygłosić tylko po co te osobiste wycieczki. W każdym razie udane popołudnia, jade do domu :)
I co lekarze powiedzieli? Jakies konkretnie zalecenia?
Najważniejsze,że wychodzisz.W domu zawsze lepiej :)

reklama
W końcu idę do domu :) czytam tak te wasze dyskusje i nie mam zamiaru się wtrącać, jestem tu żeby porozmawiać z osobami podobnych ciążowych przeżyciach, a te wycieczki światopoglądowe trochę mnie bawią... Teraz co poniektóre się poobrazaly... Kurcze przecież nie o to chodzi. Każdy ma swoje zdanie i oczywiście ma prawo je wygłosić tylko po co te osobiste wycieczki. W każdym razie udane popołudnia, jade do domu :)
super, że na weekend już w domku :) Ale coś wynikneło z Twojego pobytu, czy okazało się, że wszystko w porządku?

ja jeszcze w kwestii wyprawkowej:D(tak wiem,umęczę Was pytaniami :/)

Co do fotelika będzie lepsze?
Link do: Kocyk do fotelika wózka MINKY śpiworek kombinezon
z wypełnieniem do 1,5 cm
czy może...
Link do: ŚPIWOREK do gondoli,powrót ze szpitala DO FOTELIKA
z wypełnieniem ok 3 cm
a może coś innego?

Zaznaczam,że my duzo będziemy podróżować,więc jest opcja ubranego malucha na dwór w kombinezonik i otulenie go tym spiworekiem. ale wiadomo,że w samochodzie podczas jazdy maluch powinien być rozebrany z kombinezonu i tylko okryty tym śpiworkiem.
No i juz sama nie wiem co tu wybrać(pewnie to oczywiste,ale zaćmienie mam jak zwykle :p)
Mi sie wydaje lepsza opcja nr 1, sama będę takiego szukała. Tylko pytanie jak z ogrzaniem dziecka? Bo ja to widzę tak ze ubieram dziecko w domu i tak z nim ubranym przechodzę do samochodu. Pytanie czy nie będzie za zimno do momentu rozgrzania samochodu i przy przejściu z domu? Pytam bo gdzieś widziałam taki specjalny otulacz w którym temperatura ciała dziecka się utrzymuje bez względu na temperaturę na zewnątrz, jak znajdę to pokażę o czym mówię.

Mi sie wydaje lepsza opcja nr 1, sama będę takiego szukała. Tylko pytanie jak z ogrzaniem dziecka? Bo ja to widzę tak ze ubieram dziecko w domu i tak z nim ubranym przechodzę do samochodu. Pytanie czy nie będzie za zimno do momentu rozgrzania samochodu i przy przejściu z domu? Pytam bo gdzieś widziałam taki specjalny otulacz w którym temperatura ciała dziecka się utrzymuje bez względu na temperaturę na zewnątrz, jak znajdę to pokażę o czym mówię.
U mnie tyle dobrze,że mieszkac będziemy w domu,więc można chwilę wczesniej wyjść i uruchomić samochód. Ale masz rację...
Chociaż tu chodzi o osłone od wiatru i utrzymaniu temperatury. No i dla mnie to kwestia tylko fotelika bo do wózka mam śpiworek z Mucki,mega ciepły.

Dziewczyny których dzieciaki są miednicowo czy wy czujecie kiedy one się przekręcają?
Ja nie wyłapałam kiedy poszedł nóżkami w dół za to zaczęła mi się wtedy zgaga i inaczej odczuwam jego ruchy. W środę był nadal miednicowo a od wczoraj to już nie wiem bo takie bolesne akrobacje wyczyniał, że masakra. Dzisiaj czuję stukanie rękami?nogami? w prawym boku u góry ale i na dole. Nie ogarniam tego. Mam nadzieję, że się tam nie okręca za bardzo pępowiną :(
Ja czuje i widze kiedy chlopaki zmieniaja pozycje bo mooooocno krzywy brzuch mi sie robi wtedy. Na przyklad wczoraj tak było, a dzisiaj pietami po przeponie mnie nasuwaja :p Starszy tez mi sie tak wiercil.

Super ze wychodzisz :)

No właśnie nic konkretnego tzn z ciążą ok, ciśnienie w normie, cukier też. A te leukocyty to nie są jeszcze najgorsze, podobno - jakby było powyżej 20 tyś to wtedy byłoby źle. Następnym razem pojadę się skonsultować do lekarza, który pracuje w szpitalu - oni jednak mają większe doświadczenie w takich sytuacjach.

U mnie tyle dobrze,że mieszkac będziemy w domu,więc można chwilę wczesniej wyjść i uruchomić samochód. Ale masz rację...
Chociaż tu chodzi o osłone od wiatru i utrzymaniu temperatury. No i dla mnie to kwestia tylko fotelika bo do wózka mam śpiworek z Mucki,mega ciepły.
No ja też w domu mieszkam, faktycznie można samochód uruchomić wcześniej (mój ciążowy mózg :p) Nie znalazłam tego o czym myślałam (kiedyś pokazał mi się jako reklama na jakims portalu). Chyba skuszę się na ten z Twojego linku. O spacery się nie martwię, bo zawsze można dołożyć dodatkowy kocyk (a ja i tak spaceruje praktycznie przy domu), ale fotelik w samochodzie to dla mnie wyzwanie :)

ja jeszcze w kwestii wyprawkowej:D(tak wiem,umęczę Was pytaniami :/)

Co do fotelika będzie lepsze?
Link do: Kocyk do fotelika wózka MINKY śpiworek kombinezon
z wypełnieniem do 1,5 cm
czy może...
Link do: ŚPIWOREK do gondoli,powrót ze szpitala DO FOTELIKA
z wypełnieniem ok 3 cm
a może coś innego?

Zaznaczam,że my duzo będziemy podróżować,więc jest opcja ubranego malucha na dwór w kombinezonik i otulenie go tym spiworekiem. ale wiadomo,że w samochodzie podczas jazdy maluch powinien być rozebrany z kombinezonu i tylko okryty tym śpiworkiem.
No i juz sama nie wiem co tu wybrać(pewnie to oczywiste,ale zaćmienie mam jak zwykle :p)
Jeżeli dużo będziecie jeździć autem to pierwsza opcja fajna, ten kocyk. Dziecku na pewno będzie wygodniej. Też nad takim myślę bo my też często w trasie.

reklama
No to teraz wyobraz sobie nastolatków wyrostków i Twojego Kazika i zaraz od nich dostanie wpie....
Myślę, że na przestańcie. Zostawcie. Bo nie będę się z Wami bawił.
Zareagują jednak inaczej.
Naprawdę Dziewczyny.
Przykładów można mnożyć.
Podkreślę. Mój Syn będzie potrafił się bronić i walczyć o swoje.
Będzie wygadany i pewny siebie. Znający swoją wartość
Bardzo chciałabym żeby taki był.

Ps. Czy tylko mnie Szalona wyrzuciła z fejsa ?
Bo zdaje się Wasze czarne i białe akcje nie podzialały za dobrze.
Czy tylko mnie ?

Aż sprawdziłam i mnie tez wyrzuciła [emoji23]

Do góry