reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny których dzieciaki są miednicowo czy wy czujecie kiedy one się przekręcają?
Ja nie wyłapałam kiedy poszedł nóżkami w dół za to zaczęła mi się wtedy zgaga i inaczej odczuwam jego ruchy. W środę był nadal miednicowo a od wczoraj to już nie wiem bo takie bolesne akrobacje wyczyniał, że masakra. Dzisiaj czuję stukanie rękami?nogami? w prawym boku u góry ale i na dole. Nie ogarniam tego. Mam nadzieję, że się tam nie okręca za bardzo pępowiną :(

reklama
Ja mam miednicowo, i tak naciska mi głową na żołądek że mam zgage cały czas. Jem już 5 tabletek dziennie bo inaczej nie dam rady wytrzymać.

Dziewczyny których dzieciaki są miednicowo czy wy czujecie kiedy one się przekręcają?
Ja nie wyłapałam kiedy poszedł nóżkami w dół za to zaczęła mi się wtedy zgaga i inaczej odczuwam jego ruchy. W środę był nadal miednicowo a od wczoraj to już nie wiem bo takie bolesne akrobacje wyczyniał, że masakra. Dzisiaj czuję stukanie rękami?
nogami? w prawym boku u góry ale i na dole. Nie ogarniam tego. Mam nadzieję, że się tam nie okręca za bardzo pępowiną :(

A mi to zawsze humor poprawia :-)
I są osoby do których taka stylówa pasuje jak ulał.
:-D
Kiedyś dla żartów mówię do P.
Ej weź się odznacz na fejsie to się zrobimy że jesteśmy razem i będę mogła Cię odznaczac na zdjęciach :-p
Jego spojrzenie mówiło wszystko. :-p

Taka znajoma, która niewiele wie o moim życiu A mam ja na fejsie . Zapytała czy mi coś nie pomóc bo chyba sama będę dziecko wychowywała. Faceta na fejsie ni śladu.
:p
Hahaha :D no jak na fejsie faceta brak to tragedia :D ja x lat temu jak się starszy urodził to dałam zdjęcie na fejsie, drugiego synka już nie wstawiałam i znajomi "fejsowi" zdziwieni jak widzą mnie z mlodszym synkiem :D czuje się wtedy jak na obserwacji [emoji14]

Ja mimo ze lubie osoby, ktore mam w znajomych na fb to czesto uzywam opcji 'przestan obserwowac' wlasnie dlatego, ze wrzucaja 5 ujec z jednego momentu i tak po kilka razy dziennie [emoji85] bardzo lubie instagram, story na instagramie i mam wrazenie, ze tam duzo wrzucam, ale pozniej patrze na kolezanki i jednak nieee, malo daje [emoji14] ale mnie ogolnie fb juz denerwuje, za duzy balagan sie porobil..
Ja trzymam fejsa tylko ze wzgledu na ms, bo jednak z biegiem lat numery telefonów się zmieniają, a fejsa ma prawie każdy i łatwo i szybko można się porozumieć z każdym.

Wczoraj z koleżanką która me termin za 2 tyg. się spotkałam...ma 22kg na plusie. Dla mnoe wygląda pięknie ale ona mówi, że już ledwo chodzi i wierzę jej bo to ogromne obciążenie. Zawsze taka drobniutka była 50kg wagi a teraz...Ja przy niej to pikuś a wydawało mi się że już pękam w szwach :pPrzy okazji wizyty u gin.w Lu do Ikei musisz wstępować na oglądanie :)
Byłam raz i myslałam,że mi nogi w d**e wejdą :D Nie cierpie tych wielkopowierzchniowców. I tak szczerze powiedziawszy,to przed każdą wizyta jestem tak zestresowana,że jak już wychodzę od doktor,to takie duże uffff jest i natychmiast czuję się zmęczona :D
Ale będę w następny poniedziałek to wszystko możliwe :D
Jejku...ja przytyłam 5 kg i wydaje mi sie,że sie toczę to co ta biedna ma powiedzieć z +20 :surprised:
@NaturalnaMama podoba mi się to łoże,tylko u nas 160x200. Póki co bedziemy pytać naszego stolarza od mebli za ile by takie zmontował :)
@Mama po raz drugi już myslałam,że tylko tego jednego masz i on tak się pastwi słownie. Ja czasem żałuję,że od początku nie zrobiłam tak jak Ty,prócz prywatnego to jeszcze na nfz.

W końcu idę do domu :) czytam tak te wasze dyskusje i nie mam zamiaru się wtrącać, jestem tu żeby porozmawiać z osobami podobnych ciążowych przeżyciach, a te wycieczki światopoglądowe trochę mnie bawią... Teraz co poniektóre się poobrazaly... Kurcze przecież nie o to chodzi. Każdy ma swoje zdanie i oczywiście ma prawo je wygłosić tylko po co te osobiste wycieczki. W każdym razie udane popołudnia, jade do domu :)

reklama
ja jeszcze w kwestii wyprawkowej:D(tak wiem,umęczę Was pytaniami :/)

Co do fotelika będzie lepsze?
Link do: Kocyk do fotelika wózka MINKY śpiworek kombinezon
z wypełnieniem do 1,5 cm
czy może...
Link do: ŚPIWOREK do gondoli,powrót ze szpitala DO FOTELIKA
z wypełnieniem ok 3 cm
a może coś innego?

Zaznaczam,że my duzo będziemy podróżować,więc jest opcja ubranego malucha na dwór w kombinezonik i otulenie go tym spiworekiem. ale wiadomo,że w samochodzie podczas jazdy maluch powinien być rozebrany z kombinezonu i tylko okryty tym śpiworkiem.
No i juz sama nie wiem co tu wybrać(pewnie to oczywiste,ale zaćmienie mam jak zwykle :p)

Do góry