reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Fajnee :D
I to ze stelażem juz? Też dobrze. U nas zagłówek chyba za wysoki by był i te półki z boku jakos nie przemawiają do mnie. Ale za to szuflady jak najbardziej :)
Tak, ze stelażem :) jest reż opcja kupienia go bez zaglowka, z samymi szufladami. Wtedy chyba kosztuje około 850zl w opcji 180x200 (ja mniejszego nie chce :p) 160x200 jeszcze tańsze.
Ogólnie ikea mnie przeraża [emoji23] czuję się jakbym klocki Lego kupowała, tyle rzeczy można ze sobą połączyć ;)

Kazda z nas jest inna, ma inny charakter i prawdopodobnie zrobilaby tak jak uwaza za sluszne. Wiele z nas pewnie nic by nie powiedziało i to tez mozna skrytykowac. Tak naprawdę nie wiemy jak sie zachowamy w jakiejs sytuacji dopoki same w niej nie jestesmy. Latwo jest oceniac.

Ja sie staram zbytnio nie zzywac z ludźmi z internetu. Życie mnie juz swoje nauczylo. Chociaz w razie czego latwiej od takich znajomych sie odciac jak nam cos nie pasuje. Czy dziecinne jest wyrzucanie ze znajomych? Nie wiem. Nie korzystam z portali spol. wiec nie bede oceniac i sie wypowiadac. Moge rownie dobrze napisać ze posiadanie fejsa i chwalenie sie kazdym wydarzeniem calemu swiatu jest dziecinne, bo dorosli potrafia zyc bez tego ;) ale to takie moje pitu pitu, nic osobistego ;) jesli komus podnosi to samoocene, albo sprawia przyjemność to super :)
Ja jak sie staralam o dziecko bylam na takim forum staraniowym na fb a później na czacie. Mam super kontakt z wieloma dziewczynami :) a np jutro jade spotkać sie z dwiema [emoji3] jedna ma juz 3 miesięczna corke, a druga w ciąży 3 miesiące mlodszej niz ja [emoji3] gadamy codziennie na fejsie. Sa dla mnie jak siostry, ktorych nie mam :) [emoji173][emoji173]

No ja mam ponad 80km :D byliśmy raz pooglądać właśnie, pospisywalam wszystko, zrobiłam zamówienie przez neta i mąż ze znajomym pojechali dostawczakiem odebrać bo ikea krzyknęła 430 zł za przywóz [emoji50] tak, już mam, ale jeszcze w paczkach
Ja tez daleko bo prawie 100km ale nowa Ska do Wro zrobiona wiec 45min i na miejscu [emoji3][emoji173]

Ja jak sie staralam o dziecko bylam na takim forum staraniowym na fb a później na czacie. Mam super kontakt z wieloma dziewczynami :) a np jutro jade spotkać sie z dwiema [emoji3] jedna ma juz 3 miesięczna corke, a druga w ciąży 3 miesiące mlodszej niz ja [emoji3] gadamy codziennie na fejsie. Sa dla mnie jak siostry, ktorych nie mam :) [emoji173][emoji173]

Ja też mam jedną przyjaźń internetowa :-)

Wózki wam się śnią powiadacie ? Proszszsz... ja dzis byłam w Himalajach w 7 miesiącu ciąży, zdobyłam jakiś szczyt padł mi telefon, nie mogłam zrobić zdjęcia i się obudziłam.
-,-

z poprzedniego forum zostało nas 4, widujemy się rzadko bo rzadko, ale piszemy codziennie :)

ja w pierwszej ciąży byłam na 2 forach a jak planowałam ciążę (październik 2016) to na jednym i do dziś utrzymujemy kontakt ;) (z każdy z forum ;) ) z kilkoma udało mi się spotkać :D

Kazda z nas jest inna, ma inny charakter i prawdopodobnie zrobilaby tak jak uwaza za sluszne. Wiele z nas pewnie nic by nie powiedziało i to tez mozna skrytykowac. Tak naprawdę nie wiemy jak sie zachowamy w jakiejs sytuacji dopoki same w niej nie jestesmy. Latwo jest oceniac.

Ja sie staram zbytnio nie zzywac z ludźmi z internetu. Życie mnie juz swoje nauczylo. Chociaz w razie czego latwiej od takich znajomych sie odciac jak nam cos nie pasuje. Czy dziecinne jest wyrzucanie ze znajomych? Nie wiem. Nie korzystam z portali spol. wiec nie bede oceniac i sie wypowiadac. Moge rownie dobrze napisać ze posiadanie fejsa i chwalenie sie kazdym wydarzeniem calemu swiatu jest dziecinne, bo dorosli potrafia zyc bez tego ;) ale to takie moje pitu pitu, nic osobistego ;) jesli komus podnosi to samoocene, albo sprawia przyjemność to super :)
Ja mam fb i zdjęcie mojego dziecka a raczej rodzinne jest ostatnio ze świat bożonarodzeniowych więc chyba nie każdy kto ma fb się chwali :) ale rozumiem co masz na myśli, mam w znajomych mamusie które wrzucają 2 razy w tyg foty po 40 sztuk gdzie większość jest rozmazanych i opis: moi mężczyźni, moja księżniczka, czy nie jest cudne? Itd. Aż się wymiotowac chce. [emoji13]

reklama
Dziękuję dziewczyny za wasze opinie w sprawie mojego wyjazdu, nie wiecie nawet jak mi to pomogło :) za tydzień w zależności jak się będę czuła i co powie gin podejmę ostatecznie decyzję. Jeśli będzie zielone światło to spakowanie się to będzie chwila moment bo jestem już mistrzem w tej dziedzinie :p 3 lata praktyki :D a moj mąż już jest mistrzem w upychaniu bagażu do samochodu, czasem to aż ciężko uwierzyć że w naszym bagażniku tyle sie potrafi zmieścić ;)

Do góry