reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Pierścionek możesz dać córeczce np. Na jej komunię i będzie przechodził z pokolenia na pokolenie [emoji2]
Ja taki dostalam od mamy a mama od babci
...mam go dla córki.....yyyyy
Tylko ja 3 synow mam..... przeciez nie wyróżnie jednego....i co teraz?

Najstarszej wnuczce dam :)

Zloty...delikatny..z 3 malutkimi drobnymi kamieniami.. cyrkonia lub diamenciki
Od gimnazjum do liceum go nosiłam

Ostatnia edycja:
reklama
Ja taki dostalam od mamy a mama od babci
...mam go dla córki.....yyyyy
Tylko ja 3 synow mam..... przeciez nie wyróżnie jednego....i co teraz?

Najstarszej wnuczce dam :)

Zloty...delikatny..z 3 malutkimi drobnymi kamieniami.. cyrkonia lub diamenciki
Od gimnazjum do liceum go nosiłam
Z takimi genami na wnuczke liczysz ? :p

dziewczyny ja właśnie wróciłam z IP, od wczorajszego wieczora (od ok 18:00) nie czułam ruchów małego, detektor przykładałam i serduszko biło, rano to samo, zjadłam śniadanie, wykąpałam się, zjadłam prince polo i w końcu o 10 dał znać, potem cały dzień cisza, detrktor dziś był w ruchu, no ale martwiło mnie że nie czuję tych ruchów, pojechałam więc o 18:30, zbadali mnie, szyjka 33mm, z maluszkiem też wszystko ok, najlepsze to że lekarz przy USG pytał czy czuje ruchy a ja że nie (serio nie czułam) nie wiem dlaeczego tak.... w każdym razie młody waży 948g, AFI 14cm (wody) i wzzytsko ok, dostałam instrukcję liczenia ruchów i luteinę (w sumie nie wiem po co no ale...) recepta wykupiona i głwa spokojna!

Chyba takie dni (pogoda, ciśnienie?) moja młoda tez jakaś mało ruchliwa się zrobiła od 2 dni. Costam się rusza ale w porównaniu z wcześniejszymi dyskotekami to bez szału

dziewczyny ja właśnie wróciłam z IP, od wczorajszego wieczora (od ok 18:00) nie czułam ruchów małego, detektor przykładałam i serduszko biło, rano to samo, zjadłam śniadanie, wykąpałam się, zjadłam prince polo i w końcu o 10 dał znać, potem cały dzień cisza, detrktor dziś był w ruchu, no ale martwiło mnie że nie czuję tych ruchów, pojechałam więc o 18:30, zbadali mnie, szyjka 33mm, z maluszkiem też wszystko ok, najlepsze to że lekarz przy USG pytał czy czuje ruchy a ja że nie (serio nie czułam) nie wiem dlaeczego tak.... w każdym razie młody waży 948g, AFI 14cm (wody) i wzzytsko ok, dostałam instrukcję liczenia ruchów i luteinę (w sumie nie wiem po co no ale...) recepta wykupiona i głwa spokojna!
To dobrze,że z Dzidzią wszystko ok. Może tak ułożony był,że nie czułaś ja kilka dni temu też słabo czułam. stwierdziłam że to chyba tak jest jak pleckami jest obrócony do brzucha. A jak Ci kazali liczyć ruchy? Moja gin mówi,że musi być minimum 12 ruchów dziennie.

Kurcze to dzis jest 14 lipca... i 2 dni temu... mam nadzieje ze stan stabilny z tymi maluchami ze bedzie okey... na razie pewnie nic stwierdzic nie mozna...

Nie dalo sie jakos powstrzymac tych porodow ? tak szybko to szło... tak z zaskoczenia?

Nic się nie dało zatrzyma , np u 1 pani wody odeszły o 2 w nocy dziś a o 4 już urodziła... Silne skurcze miała ... Szok... A ciąża książkowa i nic jej nie było... Oby bobaski szybko rosły i szybko wyszły do domu ( puki co mało ważą od 1 kg do 1,5 kg z tego co pamiętam tj 30 TC ) . :(

reklama
Do góry