reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Tak weszłam na 1 stronę z ciekawości , żeby zobaczyć ile dziewczyn ma terminy na koniec września , o ile dobrze czaje to ok 4-5 osób ma terminy na wrzesień ;)

w sensie idą na pierwszą fale/rzut ;) i jeszcze jakby ktoś cesarkę miał co z reguły jest wcześniej ok 38-39 TC to już się robi połowa września :eek: czyli za dwa miesiące już skoro dziś 13 ty... Takie mnie refleksje wzięły ;-) ;):-D ale czas leci szok....

reklama
U mnie w mieście w studio ujecie kosztowało 30 zł ze zdjęciem wydrukowanym. Z chrztu. Z roczku robiłam w innym studio 15 ujęć 180 zł. I ja uważałam że to i tak dużo. A 400 zł to na pewno bym nie dała. Mam dobrą lustrzankę, robiłam swojemu synkowi czasami sesje różne w plenerze. Wystarczy aparat, długa sukienka lub chusta, mąż w roli fotografa oczywiście taki który ma minimalne pojęcie o robieniu zdjęć, Photoshop jak ktoś nie umie to podszkolić się na YouTube i gotowe.
To chyba u nas jest po prostu drożej, bo nie trafiłam jeszcze na ofertę, która by mnie nie zniechęciła - dla mnie ceny po kilkadziesiąt zł za zdjęcie studyjne to dużo za dużo, szczególnie, że tła raczej paskudne i cena tylko za foto (bez wizażu, rekwizytów).

Ja miałam duże leukocyty i bakterie w moczu . Miałam antybiotyk na tydzień . Potem musiałam znowu powiew zrobić czy mi przeszło po tygodniu od skończenia antybiotyku. Ale niestety znowu coś mam , gibekogin mówił mi że jak już raz mam to będzie się powtarzać .... Ehhh
Właśnie dziś byłam jeszcze raz na pobraniu krwi i moczu na posiew oddałam. Jakie masz objawy? Bo ja nie mam szczypania czy pieczenia, po prostu często do toalety biegam

A ja jestem w szpitalu od wczoraj . Po 23 poszłam do łazienki a tam żywa krew więc pojechałam na ip. Na szczęście z dzieckiem jest dobrze. Szyjka twarda i zamknięta 35mm. Krwawienie ustalo. Zostawili mnie na obserwacji do soboty.
Najważniejsze, że wszystko w porządku! Trzymaj się dzielnie! :)

reklama
A ja jestem w szpitalu od wczoraj . Po 23 poszłam do łazienki a tam żywa krew więc pojechałam na ip. Na szczęście z dzieckiem jest dobrze. Szyjka twarda i zamknięta 35mm. Krwawienie ustalo. Zostawili mnie na obserwacji do soboty.
A mówią skąd to krwawienie? Najważniejsze że z maluchem jest dobrze, trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego

Do góry