reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny czy Wy też czujecie jak Maluch się rozpycha ? Bo nie wiem czy to brzuch mi twardnieje w jednym miejscu czy Mały się przeciąga :errr:

Dziewczyny czy Wy też czujecie jak Maluch się rozpycha ? Bo nie wiem czy to brzuch mi twardnieje w jednym miejscu czy Mały się przeciąga :errr:
No pewnie ze sie przeciąga :) tym sie wlasnie roznia skurcze od uciskajacego dziecka. Skurcz obejmuje cala macice, a dziecko tam gdzie napiera tam twardnieje, mozliwe ze pupe tam wypina ;)

No pewnie ze sie przeciąga :) tym sie wlasnie roznia skurcze od uciskajacego dziecka. Skurcz obejmuje cala macice, a dziecko tam gdzie napiera tam twardnieje, mozliwe ze pupe tam wypina ;)

Uff ok bo się właśnie poprzeciągał trochę aż się wypukłość zrobiła i twardo. A jeszcze pół godziny temu kopał

Dziewczyny,a co z typ;owo aptekarskich zakupów? Jakieś witaminy trzeba? Może warto tez miec cos na gorączkę itd?
z tym jeszcze zdążysz, ja takie leki kupuję na bieżąco, bo się przeterminowują ;)
wystarczy wydatków przedporodowych ;p

Z witamin, to nie wiem jakie obecnie są zalecenia, kiedyś była witamina D i K czy tam samo K nie pamietam, dlatego poczekam na porady lekarza przy wypisie :)

Pampersy na początek wezme białe premium, pozniej stopniowo sprobuje przejsc na dady albo zielone pampy. Te białe mają taki bajer dla amatorów :)-D) ze jak jest cos nasikane to sie pasek taki barwi na zewnatrz pampersa, wtedy wiadomo czy zmieniac, czy nie. Polecam szczegolnie przy pierwszym dziecku a i dla tatusiow to jest bardzo łopatologiczne jak cos ;d

Dziewczyny,a co z typ;owo aptekarskich zakupów? Jakieś witaminy trzeba? Może warto tez miec cos na gorączkę itd?
Do szpitala nic sie nie bierze. Te kilka dni bez wit D dziecku nie zaszkodza, a pozniej w domu juz wiadomo ze sie daje. Na szczęście rodzimy w kraju "w miare" cywilizowanym i zadnych lekow sie do szpitala nie bierze, jak cos sie bedzie dzialo to zglaszasz i lekarz sprawdza i decyduje co i ile dac. Tak samo dla Ciebie leki tez dostaniesz jesli bedzie potrzeba :) jesli masz ochote to mozesz sobie herbatke na laktacje kupic w aptece i moim zdaniem to tyle ;)

reklama
Tak naprawdę to zalezy jak dlugo trzeba bedzie zostac. Ja bylam z malym tydzien, a pieluszek dziennie brudzil okolo 12, wiec takie zapasy to phi :D warto miec wszystkiego zapas w domu i zeby ktos dowozil w razie W;)
No ale ze zapas pieluszek? A skąd wiesz czy dziecka nie będą uczulaly?
Ja kupuję 3 małe paczki różnych i zobaczymy które najlepiej będą się sprawdzac przy drugim dziecku. W szpitalu już miałam po 10 z każdego rodzaju. I w dniu jak wychodziłam to tatuś miał za zadanie dokupić tych z których byłam najbardziej zadowolona.

Do góry