reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

A możesz tak listę wrzucić albo zamówienie też chciałam to robić w weekend ale zanim naczytam się ci trzeba to kolejny tydzień zleci plisss [emoji16]
Majtki poporodowe - paczka wielorazowych i paczka jednorazowych, podkłady poporodowe 2x 10szt bella mama, podkłady higieniczne akuku 30 szt 40x60, podkład ceratkowy na materac 90x120, płatki kosmetyczne duże 60szt, patyczki higieniczne dla niemowląt, mała paczka pampersow 15szt, kompresy jałowe 50 szt, mała paczka chusteczek nawilzanych 15 szt, wkładki laktacyjne i ampułki z solą fizjologiczna :)
Nie kupuję żadnych maści, bo nie wiem czy będą potrzebne - przy córce nie używałam nic na piersi poza okladami z kapusty kilka razy przy nawale. Jak coś to bepanthen zawsze mam w domu. Octenisept u nas odpada bo u córki skończyło się odcinaniem kikuta chirurgicznie, więc tylko przemywanie woda, ewentualnie kompresy jałowe. Chyba na poczatek mam co trzeba :)

reklama
Witajcie,:)
Czy mogę się do Was dołączyć. :)

Spodziewam się pierwszego maleństwa, będzie chłopczyk.
Jestem obecnie w 28 tygodniu ciąży, wszystko jest dla mnie nowe i nadal i niedowierzam i jestem przerażona co i jak ze wszystkim.

Podczytuje Was już dosc długo, nawet udało mi się większość postów przeczytać, ale jakoś nie mogłam się zebrać żeby założyć konto i się udzielać ( takie fora to dla mnie troszke nowość).

Witamy .

Wszystko z synkiem dobrze ? Ile masz lat , z jakiej części Polski jesteś ;) ?

Nie chwaliłam się, ale też miałam dziś wizytę. Jakoś jestem dalej załamana swoim mężem i nie mam nastroju na pisanie [emoji6]
Byłam najpierw na zastrzyku z immunoglobuliny, tam zrobili usg i Kinga ułożona jest poprzecznie (jak rogalik) i ma 1260 gram (28+0 jest dzisiaj). Wyszło, że jest większa o tydzień niż TP, czyli dalej utrzymuje tendencję do szybszego przybierania niż norma, bo najpierw długo miała wagę idealnie w normie, miesiąc temu na usg 4 dni większa, a teraz tydzień większa [emoji6]
Ja przytyłam 2,5 kg od początku ciąży. Gin chciała mi dać żelazo na anemię (spojrzała tylko na mnie i już stwierdziła, że wyglądam anemicznie, wyniki też kiepskie), ale biorę ten antybiotyk na boreliozę i mój żołądek już ledwo zipie, więc muszę sobie poradzić z żelazem w zestawie witaminowym, tylko muszę go faktycznie codziennie brać i nie popijać go herbatą. Szyjka długa i twarda, więc super, bo skurcze mam czasami już naprawdę bolesne. Na szczęście są rzadsze niż były. Za tydzień jadę do rodziców na 3 tygodnie z córką i odpocznę od męża i stresów.
Wydaje mi sie ze waga jest okey, jedz i odpoczywaj :)

A po co te patyczki do uszu dla niemowląt ? W sensie do czego tego się używa ? Żeby małżowinę uszna czyścić bo do uszka chyba pchać nie powinno się ?

A ja sobie odmawiam czasem slodkosci :p i tak bede miala ogromny brzuch, wiec z rozsadku po slodkie siegam co pare dni. Najczęściej po prostu nie kupuje zeby nie kusilo :p mój tata mowi ze powinnam jesc co i kiedy mam ochote, ale w takich sytuacjach udaje ze nie slysze :D tak to bym pewnie wpi****la jak dzika swinia chipsy na zmiane z bita smietana ;( ;D

To ja nie umiem sobie odmówić słodyczy :((( i przez to pewnie waga idzie jak szalona w górę .. już + 10,5 kg ( 27+5 ) owoców też dużo jem też mają cukier... No coz ... Wiem że wyglądam okropnie ale nie wiem czemu ale się tym nie przejmuje ;) jakoś to będzie hihihi

Prosze... tak wygladalam po 2 ciążach...
2 dziecko rodzone w lutym 2017 a zdjecie robione w maju 2017 przed wyjazdem nad morze
Czyli 4 miesiace po porodzie...
Zobacz załącznik 876096
slodycze jadlam. Na diecie nigdy nie bylam... ale bardzo aktywnie spedzam dzien z dziecmi.....codziennie rower..spacery... takie po 4 ~5 km nie siedze na lawce na placu zabaw tylko bawimy sie w berka etc... a wychodze codziennie...
w domu oprocz standardowo obiad sprzatanie..to tancze z dziecmi....teraz chwilowo rzadziej, ale.... 3.5 latka na lyzwach uczylam jeszcze do 2 miesiaca ciazy jezdzic (taniec i lyzwy to moja pasja, uczylam tego wczesniej ale jak zemdlalam pierwszy raz w zyciu wracajac w tej ciąży z biedry to odpuscilam).. dluzsze spacery robie juz tez raz w tyg...a codziennie takie do 1 km... spowolnilam bo nie chce za szybko urodzić....
Wow super figura!

Majtki poporodowe - paczka wielorazowych i paczka jednorazowych, podkłady poporodowe 2x 10szt bella mama, podkłady higieniczne akuku 30 szt 40x60, podkład ceratkowy na materac 90x120, płatki kosmetyczne duże 60szt, patyczki higieniczne dla niemowląt, mała paczka pampersow 15szt, kompresy jałowe 50 szt, mała paczka chusteczek nawilzanych 15 szt, wkładki laktacyjne i ampułki z solą fizjologiczna :)
Nie kupuję żadnych maści, bo nie wiem czy będą potrzebne - przy córce nie używałam nic na piersi poza okladami z kapusty kilka razy przy nawale. Jak coś to bepanthen zawsze mam w domu. Octenisept u nas odpada bo u córki skończyło się odcinaniem kikuta chirurgicznie, więc tylko przemywanie woda, ewentualnie kompresy jałowe. Chyba na poczatek mam co trzeba :)
Dziękuję [emoji173]

reklama
Do góry