A wiesz moze czy glukoza w diagnostyce tez jest na drugi dzień, czy sie dluzej czeka? Na poniedziałek potrzebuje wynik, bleh.
Glukozę miałam już wieczorem ok 21 w ten sam dzień
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A wiesz moze czy glukoza w diagnostyce tez jest na drugi dzień, czy sie dluzej czeka? Na poniedziałek potrzebuje wynik, bleh.
Bo czytam w necie ze nie powinysmy czuc nóg.....z kolei mój lekarz mowi co mi cc robil, 1.5 roku temu, ze normalne ze sie rusza stopami.... ale nie boli....ehhhJa ruszac moglam, palcami u stop, tego jestem pewna. Poza tym pamietam ze jak ktos mi cos polozyl na udach w trakcie cc to tez poczulam. Ale to bylo takie czucie -nieczucie. Nie wiem jak to opisac, jakby mi cala krew odplynela jak przy zdretwieniu. Cos na zasadzie jak u dentysty, nie czuc bolu, ale czuc ze ktos dotyka, grzebie, ciagnie itd. Czulam jak mi w brzuchu gmeraja i szarpia przy szyciu ale nic nie bolalo.
Jak nie bede ruszac juz nogami..to bede spokojna... ale oni skalpel a ja ruszalam stopami....pamiętam że smarowali mnie już jodyną i zaczęłam krzyczec że ja wszystko czuję, kazali poruszać nogami, mówię że nie dam rady, no to ciach ciach! pamiętam też że nie mogłam oddychać, okropne uczucie....
Znam ten ból z imieniem. My mieliśmy problem z jednym A jak by było trzeba wybrać dwa to już w ogóle [emoji6] [emoji3]Mamy kilka faworytow wsrod imion, ale jakos ciezko nam sie przyzwyczaic. Co kilka dni zmienia sie koncepcja. Dobrze ze chociaz plec potwierdzona, bo jak sie lekarz zawiesil i mowi "chlopiec... ale chociaz...." to obydwoje z mezem oddech wstrzymalismy jakos nie wyobrazam sobie juz w tej chwili ze moglaby byc dziewczynka, tak samo jak sobie nie wyobrazam ze miało by sie urodzic tylko jedno przywyklismy juz do sytuacji, ale z imionami jest zagwozdka
I co wybrałaś ? W sumie nie wiem co jest bardziej niebezpieczne czy narkoza czy zzo ....
Super wieści. Najważniejsze, że ładnie rosną i wszystko jest dobrze. [emoji18][emoji18]My po usg. Chlopcy wszystko maja na swoim miejscu, rosna swietnie jak na bliznieta. Jeden idealny co do dnia z miesiaczki 25+3d, drugi nawet wiekszy bo 26+3d. Roznica miedzy nimi w ogolnej skali 8% czyli bardzo bardzo dobrze, żaden nie zeruje na drugim na poprzednim usg roznica tez byla 8%, co w ogole jest super bo znaczy ze rosna propocjonalnie wg wyliczen jeden ma 860g, drugi 795g. Niedlugo beda rosli juz wolniej niz gdyby byli w pojedynke, ale poki co nawet lekarz milo zaskoczony i stwierdzil ze takie badanie to sama przyjemnosc
Fajnie że wszystko w porządku z maluchami niech rosną jak na drożdżach [emoji173][emoji257]My po usg. Chlopcy wszystko maja na swoim miejscu, rosna swietnie jak na bliznieta. Jeden idealny co do dnia z miesiaczki 25+3d, drugi nawet wiekszy bo 26+3d. Roznica miedzy nimi w ogolnej skali 8% czyli bardzo bardzo dobrze, żaden nie zeruje na drugim na poprzednim usg roznica tez byla 8%, co w ogole jest super bo znaczy ze rosna propocjonalnie wg wyliczen jeden ma 860g, drugi 795g. Niedlugo beda rosli juz wolniej niz gdyby byli w pojedynke, ale poki co nawet lekarz milo zaskoczony i stwierdzil ze takie badanie to sama przyjemnosc
Czytam ze sa 2 znieczulenia...
Podpajeczykowe i zewnatrzoponowe
ale rózni się dawką,czasem działania i tym ze zewnątrzoponowe znosi ból ale nie
znosi czucia, a podpajęczynkowe
znosi czucie takze nie czujesz własciwe nic
..prawda to ? To by mi wyjasnialo ze jedne ruszaly stopami a inne nie...
Ja sie jeszcze zastanawiam w jaki sposob w szpitalu nadaja imiona. No bo powiem dwa jedno takie, drugie takie i pozniej co? Polozna sobie zdecyduje ktory jak bedzie mial na imie? Czy sie mowi ze "ten wiekszy to jest xxx", albo "ten z lozyskiem przednim to yyy", czy kolejnosc wyjecia... Nie chcialabym zeby ktos za mnie decydowal. Tym bardziej ze chlopaki jak sie okazuje na kazdym usg maja wybrana swoja polowe brzucha i nawet jak robia tam rozne akrobacje to ostatecznie i tak lądują na swoich polowkach prawa wiekszy/lewa mniejszy.Znam ten ból z imieniem. My mieliśmy problem z jednym A jak by było trzeba wybrać dwa to już w ogóle [emoji6] [emoji3]