reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja mam zalamke! Przyjechala moja siostra, ma 10-cio miesiecznego synka i moj Igor ciagle go bije, popycha, zabiera zabawki :( On sie tak nigdy nie zachowywal i az mam stracha, jak to bedzie jak sie nasz maly urodzi :( Nie wiem czy to zazdrosc, czy nerwy, bo bawi sie jego zabawkami, ale naprawde przeraza mnie to :(

reklama
Mąż mnie nie przeprosił Ale wyczyscil szczurom (ja tego nigdy nie robie, on chciał więc ma zwierzaka), robił obiad i rozwiesil pranie. Czyżby rekompensata. Umowil się z kolegą na jazdę motocyklem, ale oczywiście jak dziecko zaśnie (z tym nigdy problemów nie mamy aby kapal malego, to mu wprowadzilam od początku, ja się nawet "nie uczylam trzymać główki w wodzie" aby potem mnie nie prosić. Pierwszy raz samą wykapalam synka jak mąż zaczął pracować na zmiany wiec już młody siedział :)to nie jest tak że nic nie robi, tylko czasami ma jakieś zaćmienie mózgu co do "mojego stanu" i ogólnie ze on to z arturkiem to świetnie się bawią jak są cały dzień. No i super Ale nic poza tym :)

Zrobiłam to dziś pierwszy raz. Mój mąż poszedł szukać sklepu bo mi chipsów zachciało. Nie to że tupalam nogami powiedziałam że mam ochotę A w domu nic nie ma co by nawet mogło zastąpić wstał i poszedł trochę mam wyrzuty sumienia ale raz z wam urodziny A dwa naprawd rzadko to robię częściej pójdzie jak on ma zachcianki.

Eh u mnie by się nie sprawdziło i w pierwszej i w drugiej ciąży króluje pasztet z ogórkiem malosolnym albo ser żółty. A pierwszy chłopiec teraz dziewczyna :)
U mnie też nie. Na początku ciąży ogóry kiszone i wszystko co kwaśne A teraz słooooodkie [emoji12] [emoji12]

Czytam o cholestazie i czytam również że od 3 trymestr mamy największą burzę hormonalną myślę że te nasze problemy z partnerami częściowo z tego wynikają. Jesteśmy coraz grubsze jest coraz cieplej hormonów coraz więcej i jeszczenoji niedomyślni z czym się borykamy ale damy radę dziewczyny już duża częśc poniżej 100 dni. Kurde ciekawe czy te chipsy przyniesie [emoji848]

Zapomniałam napisać ze zwolnilam miejsce w komodzie dla Liwii i starszaka przenieśliśmy do "dorosłego łóżka" aby siostrze oddał swoje szczebelkowe. Łatwo poszło. :) zamówiłam spiworek do wózka z alli i do fotelika takie cos ze mozna to rozpiac w samochodzie. Taki misiek. Nie kupuję kombinezony dla takiego maleństwa. Muszę kupić jeszcze pieluchy jednorazowe i ewentualnie ubranka (znajoma ma mi dac więc zobaczę co po marcowym dziecku będę mogła ubrać małej) wydaje mi się ze to wszystko już. Ewentualnie jakieś już widzimisie :)

Dziewczyny czy któraś z Was używała 2w1 przewijak z wanienka ? Czy jest to praktyczne? Do którego miesiąca mniej więcej dziecko mieści się w takiej wanience ?

Dziewczyny... mam dziś kryzys. 28 tydz ciazy. Przytylam 9 kg. I wiecie co... nie mogę na siebie patrzec. Tylek i uda mi urosły, celluit mam paskudny. Ja wiem,ze najważniejsze, żeby maluszek był zdrowy,ze reszta jest mało istotna... ale jakoś mnie to dziś strasznie przytłacza :(
Mnie tylki przytłacza jak ubieram spodnie,które kiedyś nosiłam jako luźne i zwiewne A teraz leżą na mnie jak leginsy [emoji6] [emoji1]

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was używała 2w1 przewijak z wanienka ? Czy jest to praktyczne? Do którego miesiąca mniej więcej dziecko mieści się w takiej wanience ?
Ja używałam, to byla komoda kapielowa Ceba (noe wiem czy jeszcze produkuja). My raczej z tych co dlugo uzytkuja rzeczy, ale wydaje mi sie, ze pol roku max ta wanienka byla w uzyciu. Pamiętam ze syn jeszcze nie siedział, ale umial dobrze podnosoc glowe, gdy zaczelismy go myc w naszej wannie. Zreszta on niecierpial kąpieli, moze dlatego chcieliśmy cos zmienic?

Do góry