reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

U Ciebie jest w ogole trudna sytuacja. Życzę Ci z calego serca zeby udalo Wam sie jak najszybciej popchnac z mieszkaniem do przodu i zeby maz sie szybko przyzywczail jak razem zamieszkacie, ze nie ma lezenia przy trojce dzieci... A reszta rodziny, no coz, rodziny sie nie wybiera niestety. Jestes twarda babka :)

Mieszkanie za rok do półtora.Raczej za nie podziękujemy.Nie do końca wiem jak z tego wybrnąć

reklama
Pilades zgadzam sie
Tez by u mnie takie odzywki nie przeszly, pierwsze lata tlumaczylam i musialam przypominac o wszystkim...ale ile mozna... u mnie poskutkowaly wyciaganie konsekwencji o ktorych juz pisalam, na kazdego jest jakas metoda....
Moj dba o mnie... codziennie melise mi robi :) :) taki sposob na mnie znalazl...
Tez jest zadaniowy, sam wszystko umie naprawic, ale i Zakupy robi z moja lista, rachunki tez oplaca
Dzieci na spacer sam bieze zebym mogla polezec, zmywarka i blaty w kuchni tez.... i z rana wstaje do dzieci a ja leze dluzej... kochany jest, ale musialam go pare lat szlifowac :)
To ja bym musiała chyba dokładny poradnik od Ciebie dostać, bo mojego to za Chiny ludowe nic nauczyć nie mogę [emoji1] Mam wrażenie, że zbyt uparty typ mi się trafił.

Ten lekarz jest niby specjalistą od chorób zakaźnych, więc powinien mieć aktualną wiedzę. A mówił, że kleszcz może mieć boreliozę pomimo negatywnego wyniku (albo mieć boreliozę i nią nie zarazić) i że najważniejsze jest badanie z krwi min. 6-8 tygodni po ugryzieniu. A jeśli pojawia się rumień, to nie czekają już na te wyniki z krwi.
Tak, rumień paradoksalnie w tym momencie jest dobry, bo masz potwierdzenie. Ale z tego co pamiętam, to chyba tylko u około 30% zakażeń występuje? W każdym razie dobrze, że wprowadził leczenie szybko i jesteś pod opieką :)

Tak, ja pisałam i robiłam kleszczowi badania, które wyszły pozytywnie. Kleszcza miałam 3 tygodnie temu. Przez pierwszy tydzień nic się nie działo poza lekkim swędzeniem. Jakoś 10 dni temu (nie pamiętam dokładnie) zrobiło się czerwone i zaczęło mi się rozrastać. Nie jest wyraźnie bledsze w środku, a myślałam że to jest wyznacznik. Bardziej przypomina "oko byka", jak to gdzieś określili. Czyli czerwone w środku i różowe dookoła. Teraz ma 8 cm średnicy.Zobacz załącznik 873662

kurczę, bo syna dopadł kleszcz.... musze go bacznie obserwowac, kleszcz w lodowce martwy... pisza na necie ze nie ma "przydatnosci" lleszcz do badania, a gdzie indziej pisza ze musi byc zywy... ile placilas za badania kleszcza?

Mieszkanie za rok do półtora.Raczej za nie podziękujemy.Nie do końca wiem jak z tego wybrnąć
To niezle Was zalatwili...A nie dacie rady wynajac czegos tam gdzie maz pracuje? Zebyscie byli razem, z tego co piszesz to malzenstwo na odleglosc raczej Wam nie sluzy :/ Ty bez pomocy, dzieci bez taty...

reklama
Ja mam dzisiaj urodziny :-) urodziłam się mając 2700kg ale myślę że moje dziecko będzie duuuuzo większe, po tacie.

Z tej okazji zamierzam dzisiaj kupić sobie małego torta orzechowego i zjeść całego sama :happy: a co tam, taka okazja to jakoś organizm to zniesie.

Czekam też na rogala do spania, który ma dzisiaj dotrzeć kurierem, może wkoncu się wyśpie...
Wszystkiego najlepszego [emoji257][emoji257][emoji257]

Do góry