reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja dostaw do domu nie mam - mieszkam na wsi [emoji14] w poprzedniej ciazy pracowałam do końca 6 miesiąca, musiałam paczki z towarem przenosić nieraz 10-kilowe a nawet większe i wszystko było ok - moja szyjka była ze stali :D teraz coś się tam dzieje ale zwalam to na wielorodztwo - w końcu to już któraś z kolei ciąża i organizm pamięta. Zwłaszcza ze w tej ciazy mniej się forsuję. U Ciebie inaczej to wygląda bo jednak 2 dzieciaczkow bardziej napiera i uciska - przy blizniakach ja też darowalabym sobie zakupy :D
Ja też na wsi, ale Tesco jeździ :D

reklama
No głupi Jaś jest spoko [emoji12] ja jak dostałam przed wycięciem wyrostka i już leżałam na sali operacyjnej i się mnie pytają w którym roku się urodziłam A ja -w 1800....w 1800....W 1800 którymś [emoji23] [emoji23]
He he. Ja przed operacją torbieli powiedziałam na stole "powodzenia Państwu życzę" :)

Też mam dzisiaj urodziny :) a urodziłam się 2630 g (w terminie). Syn miał 2900 g.
A ile kończysz lat? Ja 34.
Wszystkiego najlepszego dla nas :*
W Stanach miałybyśmy wiele udogodnień podobno komunikacja całe życie za darmo za to ze 4 lipiec.
P.s. moja siostra 8 lat temu zrobiła mi prezent i urodziła córke :)

no to również życzę SZCZĘŚLIWEGO BEZPOLESNOEGO ROZWIĄZANIA W TERMINIE :)

Ja bym zjebala i bym nie robiła. Kazalabym spadać bo jak nie to ten słoik mu w tyłek wsadzę.

Ostatnio mojego męża mam ochotę udusić i poćwiartować.Taki się bezradny życiowo zrobił i rozlazły.Nie lubię być zołza, ale czuję że jak nie rykne to będzie gorzej.
Ma przyjechać na weekend, a w niedzielę mam zamiar jechać razem z nim i dzieciakami.Skoro on nie potrafi załatwić spraw z mieszkaniem to ja tam pójdę i będę siedziała z dzieciakami tak długo aż nie załatwię.

To i ja przylacze sie do fali hejtow na chlopow... moj niby sie stara ale czasami czuje sie mega zawiedziona ostatnio byl mecz wieczorem lodowka pusta ani pol kromki chleba mowie mu ze moze w przerwie pojdzie do sklepu bo ja musze zjesc( sklep 3 min od bloku) to on ze nie bo oglada mecz... bylam w szoku ale czasami ma taki odpal wiec ja na codzien lezaca w zagrozonej ciazy w 7 mies pojechalam do sklepu po jedzenie ?!?! Plakac mi sie chcialo a najlepsze w tym wszystkim jest to ze zrobilam zakupy a przy kasie zorientowalam sie ze nie mam portfela ... wrocilam do domu weszlam prosto do sypialni do lozka, zachodzil do mnie ale sie nie odzywalam w efekcie pojechal do tego sklepu ale ja powiedzialm zeby sobie teraz to w dupe wsadzil ze ide spac glodna i poszlam rzeczywiscie ...
tazke widze tez ze czasami/ostatnio mam wrazenie ze czesto jak glupi chlop nie pomysli nie chce mu sie oleje ...

Dziewczynki ...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Szybkie pytanie , wczoraj dostałam skierowanie od ginekologa na ten zastrzyk Rhophylac 300 ( pierw z krwi test coombsa mam zrobić oczywiście ) niby profilaktycznie bo i ja i mąż mamy minusy ale skoro JEST ZA DARMO OD 2018 R to mówi żeby zrobić .

Dzwonie dziś do mojego ośrodka zdrowia zapytać jak to tam jest czy trzeba się umawiać czy jak ... A pani mi mówi hasło że : TO BEDZIE PLATNE BO MAM SKIEROWANIE OD LEKARZA PRYWATNEGO A NIE OD PORADNI K NA NFZ !!!!! I uwaga hasło : SKORO PANIA STAC NA PRYWATNE WIZYTY TO TEZ STAC PANIA 300 ZL NA ZASTRZYK !!!!!

Rozumiecie to ??? To prawda ? Serio jak mam skierowanie od lekarza prywatnie to trzeba płacić ??? To ustawa jest tylko dla NFZ a nie dla osob które chidza prywatnie ??? Tyle kasy idzie na składki zdrowotne a oni mi jeszcze powiedzą że mam płacić ??? Serio ? Wy też tak macie ? Czy robią że mnie idiotkę ?

Powiedziała że jak coś mogę się zapisać do poradni k do ginekologa i jak ginekolog łaskawie uzna że ja potrzebuję ten zastrzyk to może moze mi da skierowanie !!!!

To są jakieś jaja ! Gdzie my żyjemy.... Ludzie... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Cześć dziewczyny :) melduję się :)
U mnie bywa raz lepiej raz gorzej. Do badań polowkowych wszystko było idealnie jeśli chodzi o rozwój dzidziusia. Ale na badaniu polowkowym zrobionym u tego samego lekarza co każde wcześniejsze badanie okazało się że mój synek konkretnie zwolnił ze wzrostem. Tak jak wcześniej wszystko idealnie pasowało na dany okres ciąży tak tu nagle minus 10 dni :szok: Jest poniżej sredniej. I tak od tamtej pory chodzę na usg co 2 tyg żeby kontrolować rozwój. Póki co różnica się utrzymuje ale ważne że wogóle rośnie i się rozwija. Silny jest bo bardzo daje mi to odczuć kopniakami :cool2: więc staram się nie martwić ba zapas. Jeśli chodzi o glukoze i badanie krwi to potwierdzam to co mama po.raz trzeci już pisała tutaj w Niemczech krew miałam pobierana dopiero dwa razy na początku 6 tyg i w 24 przy okazji testu cukrzycowego.a sam test to był koszmar dla mnie. Miałam badanie popołudniu i miałam jeść normalnie ale nic słodkiego. Do wypicia dostałam 50 g glukozy i krew przed wypiciem i godzinę po miałam pobraną. Wyniki na miejscu od razu. Po godzinie miałam 140 :szok: więc następnego dnia miałam się stawić ponownie na czczo i tak jak wy piszecie 75 g glukozy i w sumie 3 pobrania krwi.bylam przerażona wizja cukrzycy i samo badanie zniosłam bardzo źle... Wyniki 82/65/94 mg/dl. Lekarz mówi że ok.
Następna wizytę kontrolną mam za tydzień we wtorek to już ktg będę miała podłączone. Koniec lipca chciałam pojechać do polski bo mój 4,5 latek ma przerwę w przedszkolu 4 tyg i jest plan żeby ten czas spędzić u ukochanych dziadków tylko nie wiem czy mi lekarz pozwoli bo to będzie cały 8 miesiąc :szok: jeszcze mam 2 wizyty do tego czasu i zobaczymy. Termin porodu mam na 3 październik ale po cichu liczę że jeszcze we wrześniu się rozpakuje :)
pozdrawiam was i powodzenia na wizytach :)

Witaj,
Daj znac koniecznie jak tam malenstwo przybralo teraz..?.. moze to jakis blad pomiarowy był, lekarz nie zmierzyl czy nieuwzglednil jakiejs konczyny co wage moglo zanizyc.... najwazniejsze ze do przodu waga leci...pozatym waga w 3 trymestrze szybciej przyrasta i moze nadgoni..... sasiadka mam co rodzila w tym miesiacu drugie dziecko....oba w terminie..ale dzieci z waga po 2500...po prostu ...taka uroda ..drobniejsze są... :)
Super ze z glukoza okey,
Tez mnie czeka 8 miesiąc ~ caly sierpien z 2 dzieci w domu, ale maz 2 tyg wolnego wziął, zeby mnie odciążyć w tym czasie

Też mam dzisiaj urodziny :) a urodziłam się 2630 g (w terminie). Syn miał 2900 g.
A ile kończysz lat? Ja 34.
Wszystkiego najlepszego dla nas :*
W Stanach miałybyśmy wiele udogodnień podobno komunikacja całe życie za darmo za to ze 4 lipiec.
P.s. moja siostra 8 lat temu zrobiła mi prezent i urodziła córke :)

Wszystkiego najlepszego!
Zdrowia i szczęśliwego rozwiązania

:-D:-D

Szybkie pytanie , wczoraj dostałam skierowanie od ginekologa na ten zastrzyk Rhophylac 300 ( pierw z krwi test coombsa mam zrobić oczywiście ) niby profilaktycznie bo i ja i mąż mamy minusy ale skoro JEST ZA DARMO OD 2018 R to mówi żeby zrobić .

Dzwonie dziś do mojego ośrodka zdrowia zapytać jak to tam jest czy trzeba się umawiać czy jak ... A pani mi mówi hasło że : TO BEDZIE PLATNE BO MAM SKIEROWANIE OD LEKARZA PRYWATNEGO A NIE OD PORADNI K NA NFZ !!!!! I uwaga hasło : SKORO PANIA STAC NA PRYWATNE WIZYTY TO TEZ STAC PANIA 300 ZL NA ZASTRZYK !!!!!

Rozumiecie to ??? To prawda ? Serio jak mam skierowanie od lekarza prywatnie to trzeba płacić ??? To ustawa jest tylko dla NFZ a nie dla osob które chidza prywatnie ??? Tyle kasy idzie na składki zdrowotne a oni mi jeszcze powiedzą że mam płacić ??? Serio ? Wy też tak macie ? Czy robią że mnie idiotkę ?

Powiedziała że jak coś mogę się zapisać do poradni k do ginekologa i jak ginekolog łaskawie uzna że ja potrzebuję ten zastrzyk to może moze mi da skierowanie !!!!

To są jakieś jaja ! Gdzie my żyjemy.... Ludzie... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Grrrrrr.... tego sie obawialam... mnie tez to pewnie czeka ! Na nfz nie dostalam...dzis ide prywatnie....
Ja mam brh minus
A maz ma plus

niestety to okrutna prawda :( ja miałam skierowanie od lekarza prywatnego i poszłam na NFZ, kazano mi płacić, albo dowieść skierowanie od lekarza na NFZ... no to dowiozłam...

reklama
To i ja przylacze sie do fali hejtow na chlopow... moj niby sie stara ale czasami czuje sie mega zawiedziona ostatnio byl mecz wieczorem lodowka pusta ani pol kromki chleba mowie mu ze moze w przerwie pojdzie do sklepu bo ja musze zjesc( sklep 3 min od bloku) to on ze nie bo oglada mecz... bylam w szoku ale czasami ma taki odpal wiec ja na codzien lezaca w zagrozonej ciazy w 7 mies pojechalam do sklepu po jedzenie ?!?! Plakac mi sie chcialo a najlepsze w tym wszystkim jest to ze zrobilam zakupy a przy kasie zorientowalam sie ze nie mam portfela ... wrocilam do domu weszlam prosto do sypialni do lozka, zachodzil do mnie ale sie nie odzywalam w efekcie pojechal do tego sklepu ale ja powiedzialm zeby sobie teraz to w dupe wsadzil ze ide spac glodna i poszlam rzeczywiscie ...
tazke widze tez ze czasami/ostatnio mam wrazenie ze czesto jak glupi chlop nie pomysli nie chce mu sie oleje ...

eh... widzę że nie tylko mój taki bezmózg czasem bywa :D ah te chłopy..... buuu!!!

Do góry