reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja tez lubie aparaty ;) chociaż wtedy kiedy ja nosilam to to bylo jeszcze w ogole niepopularne i baaaardzo sciagalam uwage ludzi. Moja kuzynka w aparacie kiedys jechała autobusem (20lat temu) i slyszala rozmowe dwoch bab "teraz tym mlodym to juz calkiem odbija, wszedzie sobie te kolczyki wsadza, do nosa, uszu, na cycki, a nawet w zeby" ;) mi zalozyli aparat ok 2 lata pozniej, wiec nadal taki ciemnogrod panowal, tym bardziej na wsi ;)

Ja nosiłam aparat 14 lat temu i tez słyszałam różne docinki ale to tylko z ust rówieśników „metalowe szczeki” były na porządku dziennym ;D
Także wierze ze 20 lat temu było jeszcze gorzej ....

reklama
Przy długim piciu z piersi czy z butelki lub tez używaniu smoczka bardzo często można spotkać zgryz otwarty. To nie Krzywe żeby, tylko powstaje taka dziura pomiędzy dolna a górna szczeka z przodu ;)

No ale jeśli nie ma problemów z mowa to dobrze. A Krzywe żeby szybko się najprostuje aparatem :)
Osobiście jestem wielka Fanka aparatów [emoji23]
Kurcze,... no ale co innego jak dziecko smoczka caly dzien ma w budzi, a co innego jak raz wieczorem z butelki przez 5 min wypije mleko ... hmmm moj od 2 roku ladnie mowil ..teraz to smiga plynnie zdaniami, mlodszy tez juz slowa nawet dwusylabowe powtarza..., a tak poza tym to patola, ze 3 latek pije mleko z butelki do snu...to nie jest po prostu stereotyp ?? Potrafi pic ze szklanki zarowno mlodszy jak i starszy, wiec nie to ze zaniedbani sa i nie nauczeni...
Ale moze rzeczywiscie po kapieli siadziemy jeszcze do stolu na szklanke mleka...i do lozek... nie bede musiala butelek myc i wyparzac :)

Cześć Dziewczyny :-) na wstępie chciałam Wam wszystkim pogratulować Dzieciaczków [emoji3] i nieśmiało zapytać czy przygarniecie do swojego zacnego grona jeszcze jedną zbłąkaną owieczke? Czytam Was już jakiś czas ale chciałam być na bieżąco jak zaczne pisać. No i większość przeczytałam chociaż nie było lekko [emoji6] To będzie mój pierwszy Dzieciaczek. Wyczekiwany i wystarany. Termin według OM 26.10. No i będzie Chłopiec [emoji7] nie ogarniam tu jeszcze wszystkiego na forum ale mam nadzieję,że mój post się gdzieś doda [emoji12]
Gratuluję synka :) fajnie ze dolaczasz do nas, a jesli przeczytalas te 2500 stron postow to łał :D

Kurcze,... no ale co innego jak dziecko smoczka caly dzien ma w budzi, a co innego jak raz wieczorem z butelki przez 5 min wypije mleko ... hmmm moj od 2 roku ladnie mowil ..teraz to smiga plynnie zdaniami, mlodszy tez juz slowa nawet dwusylabowe powtarza..., a tak poza tym to patola, ze 3 latek pije mleko z butelki do snu...to nie jest po prostu stereotyp ?? Potrafi pic ze szklanki zarowno mlodszy jak i starszy, wiec nie to ze zaniedbani sa i nie nauczeni...
Ale moze rzeczywiscie po kapieli siadziemy jeszcze do stolu na szklanke mleka...i do lozek... nie bede musiala butelek myc i wyparzac :)

Przecież nie napisałam ze patola [emoji15]
Napisałam za to ze jak widać nie każde dziecko od razu będzie miało wadę zgryzu

Ja aparst nosilam tylko na noc przez pol roku.. i wystarczyli :)

Co do szkoly rodzenia, (temat byl) chodzilam tylko w 1 ciąży, bezplatnie 3 weekendy po 5h..wyszly 2 weekebdy... dla pierworodek zawsze cos..uwazam ze przydatne, lub dla osob co chca odswiezyc wiedzę...
W 2 i teraz 3 ciazy nie planuje.. ja nadal w pampersach więc na bieżąco jestem

Czytałam Was z 1,5 miesiąca kosztem wielu książek ;-) trochę gdzieś po środku pominęłam ale większość ogarnęłam i czuje się jak bym Was znała :-)
To opowiedz cos o sobie, bo my Cie nie znamy :) tez bede miala chlopca i tez pierwsze dziecko [emoji173] dlugo sie staralas? Ile masz lat? :) z jakiego rejonu Polski/Swiata jesteś? [emoji3][emoji3]

Czytałam Was z 1,5 miesiąca kosztem wielu książek ;-) trochę gdzieś po środku pominęłam ale większość ogarnęłam i czuje się jak bym Was znała :-)
No to ladnie sie przygotowalas ;) ja tu wpadłam raz na chwilę zeby cos poczytac, bo mialam nadmiar czasu i tak na bezczela zostalam bez pytania ;)

My już jesteśmy po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia.... W sumie to tylko takie zapoznawcze było, do wypełnienia kilka papierków, dostaliśmy próbki i do domu. Położna wydaje się sensowna, w sumie to co zaciekawiło mnie najbardziej to masaż shantala i przeciwkolkowy dla maluszka... Ale to dopiero we wrześniu, sporo tych spotkań jest w sumie całe wakacje co tydzień po godzinie. A wy wybieracie się do szkoly rodzenia? Jeśli temat był poruszany to przepraszam, ale jakoś nie pamiętam ;)
Ja się wybieram . Jestem zapisana na sierpień [emoji5].

reklama
A ja mam pytanie do mam doswiadczonych, !! Bo nauka zasypiania i spania, czy mowienia..wszystko super mi poszlo, ale jedna rzecz mi przy 1 dziecku nie wyszla...odpampersowywanie.. starszy w wieku 2.5 lat juz byl odpampersowany..... ale mam wrazenie ze zle to robilam, czuje wewnetrznie ze źle sie za to zabralam...

I teraz tak... chce sie skupic na mlodszym ma dokladnie 1 rok i 5 miesiecy i za kaym razem gdy 3.5 latek idzie do wc na sedes... maly za nim do lazienki wlatywal... ja go w tym czasie na nocnik sadzalam..mowilam brat robi siusiu etc... i sobie postekiwalam do mlodszego...i DZIŚ maly zaeolal do mnie " siusiu" stanal ..napial sie. I rzeczywiscie zrobil.. nie tylko siusiu ale i kupke w pampersa..... jak to pielegnowac dalej..... co mam zrobic jak znowu zawola... on wola i robi od razu.... nie dolece na wc ....ale czuje ze powinnam juz dzialac..

Do góry