reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

My dziś byliśmy rodzinnie na obiedzie. Teściowa zapraszala z okazji imienin. Oj, podjedlismy z Franusiem :)
Wieczorem strefa kibica w domu i tu już tak fajnie nie było. Mecz porażka :/ A tak w nich wierzyłam...
Co do kuchni to my kupowalismy w lokalnym sklepie meblowym. Skladalismy z gotowych szafek, pod wymiary naszej kuchni. Do tego blat. I zamiast 8 tyś robiąc u stolarza, wyszło 3

reklama
A tak kibicowałam :(

Zmywarkę mieliśmy inna i nam powiedzieli że się nie da ale może temu że montaż z Ikei i im się nie chciało kombinować ;p ale fakt że warto poszukać na Olx montażu :)
Jak w ikea brali nie pamietam ile... 20% od kuchni to nam fachowcy z ikea..ktorzy od pon do pt montuja kuchnie w ikea ludziom...a dorabiaja w weekendy...nam montowali w weekend... i wzieli 8 % mniej... .umowe podpisalismy i pieczatki nam podbili na podlaczonych sprzetach.....

Jak w ikea brali nie pamietam ile... 20% od kuchni to nam fachowcy z ikea..ktorzy od pon do pt montuja kuchnie w ikea ludziom...a dorabiaja w weekendy...nam montowali w weekend... i wzieli 8 % mniej... .umowe podpisalismy i pieczatki nam podbili na podlaczonych sprzetach.....
No my to już po montażu znaleźliśmy :D u nas też kuchnia jeden z większych wydatków a jeszcze tyle do wykończenia :o. Dom mały 130m a kasy tyle że masakra

Czasem bardziej sie oplaca brac meble od "fachowca" niz z marketu, duzo dluzej sie czeka, wiadomo. Ale z tego co w otoczeniu slysze to troche korzystniej finansowo wychodzi. Fakt ze rozne koszyki cargo itp i tak gosc kupi w ikea i tylko zamontuje ;)

Nas skusilo, ze z ikea blaty maja 15 czy 20 lat gwarancji.... wiec jak spuchna od wody to wymiana gratis...
A dwa same fronty mozna wymienic za 15 lat jak dzieci poobijaja..i mamy nowy image kuchni za niewielka kase :)
A trzy 1 fachowcom dalismy do wyceny i akurat wyszlo duzo drozej.... ale moze na takich drogich trafilam...

Nam koleś na 11tys wycenił kuchnię bez sprzętów :/ Jesteśmy na etapie wybierania frontów bo dół chcemy fornirowy i to co wzorniku fajnie to na większej powierzchni już niekoniecznie.
A to nasza inspiracja
Zobacz załącznik 870604
Wszystkim którzy chcą kuchnie,, na wymiar,, odradzam. Kuchnie na wymiar jak i nie na wymiar mają standardowe wymiary szafek 40,60,80, 100 itp. Tak samo szafki narożne. Jedyne co to gdy brakuje 6 cm robią zaślepki a gdy 27 cm brakuje wciskają półki.
Ja mam swoją wymarzoną kuchnie,, z katalogu,, za 8 tys łącznie z nową kuchenka piekarnikiem i zmywarka bo lodówkę miałam nową ze starego mieszkania. Mam cargo, mam ciche domykanie szafek i samodomykajce się szuflady. Wystarczy wymierzyć samemu, pomyśleć gdzie ma być zlew gdzie piekarnik i kupić dobre meble. I nie wyrzucać niepotrzebnie pieniędzy.
Znalazłam producenta w internecie a u sprzedawcy oglądałam je na żywo.

No my to już po montażu znaleźliśmy :D u nas też kuchnia jeden z większych wydatków a jeszcze tyle do wykończenia :o. Dom mały 130m a kasy tyle że masakra
130m2 to nie maly ani nie duzy...ja uwazam ze idealny :)
Nas w pierwszych 2 latach..ratowaly ..raty zero % w rtv agd..i w agata meble....
kupilismy deweloperke...i nie mielismy nic..ani tv..ani lodowki..ani pralki swojej... ani lozka.. ani szafy na ubrania......musielismy wszystko od zera ....urzadzanie to sporo nerwow..ale i przyjemnosci w jednym... :) i mega meczace..... my rozlozylismy to na 2.5 roku.... i tym remotem co mielismy teraz w maju zakończyliśmy oficjalnie urzadzanie :) uuuufff....

Trzeba pozytywnie myśleć [emoji4]. Innej opcji nie ma musi być dobrze :). Ja już staram się czytać jak najmniej na necie bo potem tak jestem nakręcona że szkoda gadać. A mój biedny gin musi mnie uspokajac.

Ja mam najgorzej jak widzę że ktoś przy mnie coś je słodkiego A wiem że nie mogę tego zjeść [emoji53]. Przyznam się szczerze że od czasu do czasu zjem loda bo nie mogę wytrzymać.
Ja na diecie jestem dopiero od 6 dni. Wczoraj moi chłopcy smazyli sobie naleśniki, jedli z nutellą, wyszłam z kuchni:)

reklama
130m2 to nie maly ani nie duzy...ja uwazam ze idealny :)
Nas w pierwszych 2 latach..ratowaly ..raty zero % w rtv agd..i w agata meble....
kupilismy deweloperke...i nie mielismy nic..ani tv..ani lodowki..ani pralki swojej... ani lozka.. ani szafy na ubrania......musielismy wszystko od zera ....urzadzanie to sporo nerwow..ale i przyjemnosci w jednym... :) i mega meczace..... my rozlozylismy to na 2.5 roku.... i tym remotem co mielismy teraz w maju zakończyliśmy oficjalnie urzadzanie :) uuuufff....
My właśnie budujemy dom 130m2 powierzchni użytkowej, calkowitej jest kolo 210m2 i tez uwazam ze to metraz idealny. Na dole salon z kuchnia, łazienka, kotlownia i maly pokoj, wiadomo garażu do uzytkowej sie nie wlicza i kotlowni tez nie :), gora (poddasze użytkowe) 3 pokoje, łazienka plus pralnia/suszarnia i garderoba :)

Do góry