reklama
Ka30sia
Fanka BB :)
Bądź dobrej myśli, nie czytaj. Zaufaj lekarzom, dobrze, że jesteś pod opieką. Trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło sie pomyślnie!Czesć dziewczyny. Rano mialam lekkie plamienia; pojechałam po 12 do szpitala z dzieckiem ok... ale.okazlao się, że pęcherz wychodzi mi do szyjki i jest rozwarcie. Lekarze mowia; ze to ciężka sytuacja szczegolnie ze to 23tc i mogę poronic. Jutro zdecydują co i jak czy zakładają szew czy to nie na sensu.... Boje się czy miala ktoś taki przypadek? Zakończył się pozytywnie? Na Internecie same negatywny....
Ka30sia
Dobrze, że zostało zauważone, będzie dobrze. Kciuki!Ja właśnie po wizycie, moja szyjka niestety dalej się skraca, dostałam właśnie skierowanie do szpitala. Jadę się spakować... później dam wam znać co i jak. Szyjka ma 2,3 ostatnio była 2,7cm 10 dni temu
Ka30sia
A co do tych pyszności, o których piszecie, to muszę szybko przewijac posty. Od dwóch dni stosuję dietę, bo podejrzewam cukrzycę na razie ciężko. 0 słodyczy, minimum owoców. I ciągle czuję głód. Jutro idę do diabetologa, nie będę czekać ponad tydzień do wizyty u ginekologa. Ale mi się chce jagodziankę. Wyłazi do mnie z zamrażarki, babcia nam ostatnio przywiozła. Wrrrr...
Oczekujaca123
Tzn, że jest takie rozwarcie , że dziecko chciałoby wyjsc.... Mam czekać do jutra czy pęcherz się cofnie , jak nie to nie wiadomo co dalej. Jutro profesor jakis będzie podejmował deyczje. Najpierw i tak muszą zrobić posiew , zeby wykluczyc bakterie.Jak pęcherz wychodzi do szyjki ? Nie rozumiem ?
Trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było ok! Może założą Ci pessar i każą leżeć niejedne dziewczyny z takich opresji wychodziły obronna ręka !!!
Mewa gratulacje !!!!!
Leżę w pozycji z nogami do góry. Tak mam.ustawione łóżko
Strasznie niewygodnie ale liczę że to coś pomoże
Oczekujaca123
Na polowkowych wszystko super teraz z dzieckiem tez ok. Tylko jakis próbuje juz wyjsc bo szyjka nie trzyma;/Hej. Trzymaj się, rób co tam mówią, a będzie dobrze. Trzymam kciuki!
A powiedz na połówkowych było wszystko ok? Ja nie slyszalam konkretnie o takim przypadku, ale o skracających się i rozwierających szyjkach wiele razy, pessar zakładają i kończy się dobrze.
Oczekujaca123
Trzymam kciuki dobrze że u Ciebie zauważyli wczesniej bo u mnie już rozwarcie duże I pęcherz wychodziJa właśnie po wizycie, moja szyjka niestety dalej się skraca, dostałam właśnie skierowanie do szpitala. Jadę się spakować... później dam wam znać co i jak. Szyjka ma 2,3 ostatnio była 2,7cm 10 dni temu
monami
@Oczekujaca123 @olka90
pewnie zaloza Wam szwy lub pessary. Prawde mowiac nie do konca wiem jaka jest roznica. Tzn wiem, ze pessar to krazek, a szew to szew, ale nie wiem kiedy i w jakich okolicznosciach sie stosuje jedno a drugie.
na pocieszenie dodam, zemoja kolezanka Ania miala zalozony szew, zdaje sie ze w 24 tc, zdjeli jej w 34czy 35, a synka donosila do 41 tc. Urodzila kolosa z waga 4500 gram.
Teraz przed amnio lezalam na sali z dziewczyna na przelomie 35/36 tc, ktora miala zalozony szew jakos po 2x tc, i sciagany na przelomie 35/36 tc wlasnie.
Zadnej akcji porodowej nie bylo po zdjeciu, powiedzieli jej lekarze, ze tu sie na nic (porod) nie zanosi.
Takze badzcie dobrej mysli dziewcsyny. Jedyny minus pewnie bedziecie. musialy lezec i sie oszczedzac
Szew zakłada się do któregoś tygodnia. Właśnie jakoś 22/23/24 nie pamietam dokładnie. A później już tylko pessar.
Ja mam założony szew jakoś od 17 tc.
Oczekujaca123
ChorzówSkąd jesteś ?
reklama
monami
Cześć dziewczyny Waszym zdaniem jaka płeć? Jestem skołowana...
Ja tu nic nie widzę. Nie wiem nawet na co patrzę ;P