reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Cześć dziewczyny :) Waszym zdaniem jaka płeć? Jestem skołowana...

Załączniki

• 20180617_100045.jpg
    20180617_100045.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 103
reklama
Czesć dziewczyny. Rano mialam lekkie plamienia; pojechałam po 12 do szpitala z dzieckiem ok... ale.okazlao się, że pęcherz wychodzi mi do szyjki i jest rozwarcie. Lekarze mowia; ze to ciężka sytuacja szczegolnie ze to 23tc i mogę poronic. Jutro zdecydują co i jak czy zakładają szew czy to nie na sensu.... Boje się:( czy miala ktoś taki przypadek? Zakończył się pozytywnie? Na Internecie same negatywny....
Bądź dobrej myśli, nie czytaj. Zaufaj lekarzom, dobrze, że jesteś pod opieką. Trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło sie pomyślnie!

A co do tych pyszności, o których piszecie, to muszę szybko przewijac posty. Od dwóch dni stosuję dietę, bo podejrzewam cukrzycę:crazy: na razie ciężko. 0 słodyczy, minimum owoców. I ciągle czuję głód. Jutro idę do diabetologa, nie będę czekać ponad tydzień do wizyty u ginekologa. Ale mi się chce jagodziankę. Wyłazi do mnie z zamrażarki, babcia nam ostatnio przywiozła. Wrrrr...

Jak pęcherz wychodzi do szyjki ? Nie rozumiem ?
Trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było ok! Może założą Ci pessar i każą leżeć niejedne dziewczyny z takich opresji wychodziły obronna ręka !!!

Mewa gratulacje !!!!!
Tzn, że jest takie rozwarcie , że dziecko chciałoby wyjsc.... Mam czekać do jutra czy pęcherz się cofnie , jak nie to nie wiadomo co dalej. Jutro profesor jakis będzie podejmował deyczje. Najpierw i tak muszą zrobić posiew , zeby wykluczyc bakterie.
Leżę w pozycji z nogami do góry. Tak mam.ustawione łóżko
Strasznie niewygodnie ale liczę że to coś pomoże

Hej. Trzymaj się, rób co tam mówią, a będzie dobrze. Trzymam kciuki!
A powiedz na połówkowych było wszystko ok? Ja nie slyszalam konkretnie o takim przypadku, ale o skracających się i rozwierających szyjkach wiele razy, pessar zakładają i kończy się dobrze.
Na polowkowych wszystko super teraz z dzieckiem tez ok. Tylko jakis próbuje juz wyjsc bo szyjka nie trzyma;/

@Oczekujaca123 @olka90

pewnie zaloza Wam szwy lub pessary. Prawde mowiac nie do konca wiem jaka jest roznica. Tzn wiem, ze pessar to krazek, a szew to szew, ale nie wiem kiedy i w jakich okolicznosciach sie stosuje jedno a drugie.

na pocieszenie dodam, zemoja kolezanka Ania miala zalozony szew, zdaje sie ze w 24 tc, zdjeli jej w 34czy 35, a synka donosila do 41 tc. Urodzila kolosa z waga 4500 gram.

Teraz przed amnio lezalam na sali z dziewczyna na przelomie 35/36 tc, ktora miala zalozony szew jakos po 2x tc, i sciagany na przelomie 35/36 tc wlasnie.
Zadnej akcji porodowej nie bylo po zdjeciu, powiedzieli jej lekarze, ze tu sie na nic (porod) nie zanosi.

Takze badzcie dobrej mysli dziewcsyny. Jedyny minus pewnie bedziecie. musialy lezec i sie oszczedzac

Szew zakłada się do któregoś tygodnia. Właśnie jakoś 22/23/24 nie pamietam dokładnie. A później już tylko pessar.
Ja mam założony szew jakoś od 17 tc.

reklama
Do góry