reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

super dziewczyny! ja też zrobiłam pierwsze zakupy w NL, ale czekamy na torby (taniej wyszło puszczając je busem "od drzwi do drzwi" niż kupować bagaż w samolocie, torby dotrą do nas w sobotę, bo dopiero w piątek je zabiorą, jak tylko dotrze to zrobię fotkę ;) jest tego naprawdę dużo, większość używane (po 1 dziecku) ale napadłam też na primark, także pochwale się ;) a dziś umówiłam się z babeczką po odbiór kolejnych ciuszków (większych na 6-9m) bo chciała za ok 80szt tylko pampersy DADA 1 paczkę, a na fotkach wyglądały na bardzo zadbane ;) ogólnie to mam dla maluszka (jeszcze nie zdecydowaliśmy się na imię) wózek, ubranka (choć będę musiała na spokojnie z tym usiąść i przeglądnąć dokładnie - już mi się nie chce na samą myśl [emoji14] ), łóżeczko po starszym synku, smoczki (również złapane okazjonalnie - kobitka oddawała za free nowe nie otwierane 3szt) no i kocyk i ręcznik polarkowy, reszta zakupów przede mną ;)
czy Wy też łapiecie okazje czy raczej stawiacie na wszystko prosto ze sklepu?
widziałam że był kilka dni temu temat o bujaczkach, ten cały bejbybojrn (czy jak kolwiek się to pisze) to dla mnie cena kosmos, nawet za używkę, planuję zakupić kinderkraft 5w1 chyba też któraś o nim pisała? (albo na fejsie mi się w oczy rzuciło ;) ) muszę jeszcze koniecznie zakupić komodę, wanienke i stojak pod nią, no i nowy komplet pościeli do łóżeczka (chociażby żeby od parady sobie leżała - nie podoba mi się "łyse" łóżeczko ;) no i takie rzeczy jak monitor oddechu (kupię na 100%) kosmetyki, wyprawka dla mnie do szpitala (koszule, podkłady itd)
młody w brzuchu mega szaleje, okopuje na wszystkie strony, najbardziej daje czadu jak leżę na prawym boku, no dosłownie się nie da, trzeba zmienić pozycję bo tak kopie ;)
czeka mnie też glukoza.... a właściwie dwie..... (zastanawiam się jak to obejść....)
waga przez urlop poszła w górę aż o 1,7kg! normalnie jestem załamana i wracam powoli do rytmu swojego (na urlopie pojawiły się fast foody, słodycze, lody, kawa... ale w ograniczonych ilościach, no i dużo BARDZO DUŻO chodziliśmy, także suma sumarum chyba dobrze że tylko tyle na plusie ;) a od zapłodnienia jestem i tak na minusie ;) (choć z karty ciąży z 2 wizyty wychodzi 1,4kg na plusie [emoji14] ) więc chyba nie jest źle, teraz znów przechodzę na warzywa (MNIAM!)
aaaaaa i już mogę jeść mięso! (bynajmniej na razie - jadałam w NL ze 4 razy i mnie nie odtrącało)
się rozpisałam...
Ja szukam okazji [emoji3] kupiłam bujaczek tiny love za 40zl, teraz rogal do karmienia motherhood za 15zl, spiworki dwa z George za 10zl/szt [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3] i ciuszki z hm tez duzo uzywanych perełek kupiłam

reklama
Koniecznie sie pochwal co kupiłas :)
Jesli chodzi o okazję to ja jak najbardziej na niue poluję. Zawsze pare groszy w kieszeni zostanie,a z używanymi rzecza,i nie mam jakiegos problemu.
Własnie kupiłam leżaczek tiny love za 160 zł z przesyłką (najbliżej mnie był 120 km żeby odebrać,więc tylko taka opcja wchodziła w grę). Może to szczyt negocjacyjny nie jest,ale cięzko było znaleźć coś za mniejszą kwotę i w naprawdę dobrym stanie.
A to wszystko przez @sandralevv93 i @monami [emoji14] [emoji14] :p
Hehe Twoja dzidzia nam podziekuje [emoji3][emoji3][emoji173]

To na pewno :D
Ale w głowę zachodzę,jakim cudem kupiłaś za takie pieniądze ten bujaczek. Wszystkie które oglądałam i kosztowały ok 100 zł były albo poplamione albo coś im pękło albo brakowało albo....
Hehe sama nie wiem [emoji23][emoji23] moj ma plame ale i tak planuje go wrzucić do pralki ten cały material takze pewnie sie wypierze bo nie widac jej tak. U mnie w miescie teraz za 100zl sie pojawil. Kupilabym ten bo do Poznania 70km nie musialabym jechac [emoji3] no ale już mam hehe

@Margonelka teraz tego rogala za 15zl z motherhood wyczailam [emoji3][emoji3][emoji173]
Screenshot_20180620-120107.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180620-120107.jpg
    Screenshot_20180620-120107.jpg
    47 KB · Wyświetleń: 241
Hehe sama nie wiem [emoji23][emoji23] moj ma plame ale i tak planuje go wrzucić do pralki ten cały material takze pewnie sie wypierze bo nie widac jej tak. U mnie w miescie teraz za 100zl sie pojawil. Kupilabym ten bo do Poznania 70km nie musialabym jechac [emoji3] no ale już mam hehe
Kupilabym za ta stowke z Leszna (tzn poprosulabym bratowa hehe) ale skoro sie nie rozklada to nie bede go miala jak do Niemiec zabrac, tzn ja bym go wcisnela ale maz mnie nie wezmie do auta.
Mamy co prawda minivana ale jak wracamy z Pl to bagaznik peka w szwach mimo ze starannie wszystko pakuje (zawsze mam duzo zakupow z pepco, intermarche, ciuszki dla mlodszej, teraz dla nastepnej wi brzuszku co siedzi bede miala, najstarsza zawsze tez nakupuje ciuchow). Takze zaluje. Tu niby jest ale uzywany za 80 euro...

Ja wszystko piorę w pralce (co najwyżej się stopuję z wysoką temp i wysokimi obrotami wirowania), nawet te rzeczy, które mają niby zakaz - np. tapicerki leżaczków i maty edukacyjne. Nic się nie stało, a doprało się świetnie.

reklama
Ehh szalejecie na zakupach i wam zazdroszcze to byl taki fajny czas takich zakupow dla maluszka [emoji7] a teraz wszystko mam ... [emoji24][emoji38]
Nigdy nie jest tak,że jest wszystko :D może jednak coś wypatrzysz,co jest Ci niezbędne :D
@Margonelka teraz tego rogala za 15zl z motherhood wyczailam [emoji3][emoji3][emoji173]Zobacz załącznik 869131
Weźźź normalnie......
Nie powiem,bo i mnie udało sie kupic coś fajnego po taniości (rożek z Ty i My za 9 zł-i tak wiem,TY za 2 dałaś 10 zł :-D ), ale takiego talentu jak Ty to nie mam.
A rogala nawet nie szukałam bo był w zestawie z ciażową(i jeszcze materacykiem),także tu młody ma już komplet :D
Póki co ze zdobyczy (nowych i uzywanych ):
-nowy wózek w cenie używki
- bujaczek TL,za który chyba troche przepłaciłam ale do salonu jak znalazł
-laktator el. nowy w cenie używanego z TT(200 zł)
- paka ubranek na 56,62,68-łącznie 90 sztuk za 90 zł :D
- kocyk +podusia bawełna z minky (nowe)
-poszewki na kołderkę i poduszkę we wzorze jak kocyk (nowe )
- kilkanaście pieluszek różnego rodzaju (nowe)
- śpiworek do wózka za 16 zł
- kombinezon używany cieplejszy za 15 zł i nowy welurowy(taki pośrednia grubość) za 8 zł
-otulacz taki do domu za 5 zł
- kombinezon/śpiworek "misiowaty" z uszkami za 10 zł
- i trochę body i pajacy z georga,ale to same nówki :)

Do góry