Ka30sia
Fanka BB :)
No właśnie po godzinie nie tylko na czczo i po dwóch są podane normy.Nie masz podanych norm na wyniku?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie po godzinie nie tylko na czczo i po dwóch są podane normy.Nie masz podanych norm na wyniku?
No wiadomo, ale zazwyczaj to przez neta [emoji3]Chyba nie pierwszy raz,co?
Ja byłam u diabetologa i ona mówiła że i po 1h i po 2h powinno być poniżej 140. Ale zobaczymy co ci gin powie.No właśnie po godzinie nie tylko na czczo i po dwóch są podane normy.
No wydaje mi się, że ten po godzinie jest za wysoki. Cóż, przejdę na dietę, ale to dla mnie masakra ja bez słodyczy nie umiem żyćJa byłam u diabetologa i ona mówiła że i po 1h i po 2h powinno być poniżej 140. Ale zobaczymy co ci gin powie.
Z tego co kojarze to umowy na okres probny nie musi przedłużyćDziewczyny, pisałam wcześniej o dziewczynie mojego brata która też jest w ciąży, udało jej się znaleźć pracę, umowa na okres próbny 3mies. Czy taka umowę pracodawca musi przedłużyć do dnia porodu?
Moja pediatra nie namawiala, pomimo ze jest juz naprawde leciwa i nie zawsze ma pojecie o tym co sie dzieje w medycynie czasem zasiegam porady tez innego lekarza dla pewnosci. Mowila ze jesli u nas wystepuja historie zoladkowe, to warto rotawirusa podacA mowil dlaczego odradza ?
Fajnie trafic do lekarza ; ktory nie wciska wszystkiego na sile...
Na interniscie gdyby to sie skonczylo, to by znaczylo ze Cie olal. Dobrze ze zlecil te wszystkie konsultacje, tym bardziej ze jestes w ciazy.Ja dzisiaj byłam że swoim żylakiem u internisty. No i się zaczęło, jutro chirurg naczyniowy, neurolog, 4 badania z krwi i usg doopler. Oczywiście wszystkiego jutro nie załatwię. A myślalam że powie tylko żeby kupić rajtuzy przeciwzylakowe :-(
Ja byłam w maju i jeszcse wtedy ruchów nie czułam. Teraz mamy następne w 3 weekend lipca i jakoś się nie obawiam. Czasami w mieście głośniej jest, do kina się chodzi. Ja się tym akurat martwić nie będę [emoji6]Mam pytanie do tych dziewczyn co chodzą na wesela w ciąży. Byłam już teraz na 3 w tym roku i mała tego dnia bardzo wariowala w brzuchu. Kopala mnie juz mocno przed wejsciem na sale. Staram się nie siedzieć cały czas w środku przy głośnej muzyce tylko co jakiś czas wychodzić porozmawiać z rodzinką na świeżym powietrzu. No i nie siedzimy do końca, po oczepinach wychodximy. Czy myslicie ze tą głośną muzyką można zaszkodzić dziecku ? Przed nami jeszcze jedno już ostatnie w lipcu...
Hej dziewczyny, ja swoją dwójkę szczepilam na obowiązkowe + pneumokoki. Teraz tez będę szczepić.
Czy któraś z Was może polecić mi jakieś dobre nosidło dla malucha? Ja trochę boje się chusty (nie jestem pewna czy ogarnęłabym to wiązanie) ale bardzo chciałabym jakieś dobre nosidło kupić. Czy dziecko można nosić w nosidle od początku czy później? A jak wyglada sprawa z lezaczkami? Czy polecacie jakieś modele?Doszły mnie słuchy ze w leżaczkach najlepiej dopiero od 3 mż. Jak któraś z Was się orientuje w temacie to proszę o info.