reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Myślę, że to wszystko zależy na jakim będzie etapie. Ja nosiłam w chuscie, potem jak już stabilnie siedziała to nosidlo miękkie, ale bywały miesiące kiedy nie chciała - szczególnie jak już była całkowicie mobilna sama. Potem znowu jakiś czas noszenia, zamiast wózka i tak w kółko do mniej więcej trzecich urodzin. Mi byli wygodnie z nią na plecach ogarnąć zakupy czy cokolwiek
Planowane cc wypadnie koniec wrzesnia/ poczatek pazdziernika, mlody bedzie mial 21 msc.

Robota taka - spłukać, wyjąć wkłady (kieszonka otulacz) i wrzucić do wiaderka.Potem do pralki.Jakos nie odczuwam ten dodatkowej roboty.Pampersy musiała bym z każdą kupa wynosić.

Co na plus.Temperatura w wielorazowe jest o 8stopni niższa niż w jednorazowce!

Moje uczulenie na wełnę plus nieumiejętność lanolinowania spowodowały, że wełnę odpuściłam póki co.
Mam głównie kieszonki, w zdecydowanej większości chinki.Faktycznie są największe.
Mam też np. kieszonki babyetta.Synek nosił je od ok 3,5kg, teraz są raczej za małe (krotkawe)Billou i Kokosi.
A chinki to z ali masz ?

Myślę, że to wszystko zależy na jakim będzie etapie. Ja nosiłam w chuscie, potem jak już stabilnie siedziała to nosidlo miękkie, ale bywały miesiące kiedy nie chciała - szczególnie jak już była całkowicie mobilna sama. Potem znowu jakiś czas noszenia, zamiast wózka i tak w kółko do mniej więcej trzecich urodzin. Mi byli wygodnie z nią na plecach ogarnąć zakupy czy cokolwiek
O widzisz, czyli jest szansa mimo przerwy, dziekuje.

Wlasnie dla mnie to tez byla super wygodna sprawa, zakupy, wyjazd bez wozka, nawet na grzyby sobie chodzilismy ;) majac maluchy w wozku będę się bala ze mi urwis zwieje gdzies pod samochod albo w krzaki, a predzej czy pozniej bede wychodzic z trojka sama. Nawet na plac zabaw zeby go przetransportowac bez zagrozen, a pozniej niech sobie biega...

A chinki to z ali masz ?

W większości tak.Mumsbest i Happy Flute.
Wkłady są lipne dość.Na początek starcza.A potem kupowałam fioletowe wkłady bambusowe Kokosi w 5paku.Ale to zawsze w jakiejś promocji.Albo niskobudżetowo mikrofibra 2 szt (tylko dupcia grubawa) ale to już na większego (rok i w górę) lejka.

Mam też Bobolider i coś tam jeszcze Mommy Mouse chyba inTots Bots (formowanki)

Ostatnia edycja:
O
Na pewno nie wybralabym Polek od samego dołu czy od samej góry. Bo od góry bedzie nie funkcjonalnie a od dołu jak dziecko zacznie chodzić to co chwilę będzie rozwalal te rzeczy które są na samym dole.
Wersja 3 lub 4 mi się podoba ale jeśli 3 to bez tej półki na samym dole.
O tych półkach na dole to myślałam że mają być takiej wielkości żeby się zmieścić np.pojemnik na zabawki, u góry totalnie nie funkcjonalne otwarte półki to fakt, mają pełnić funkcje dekoracyjną i pomieścić np pluszaka. Ale nie wiem czy nie szkoda mi miejsca w szafie..

Ja zrobiłabym wyniki magnezu i potasu z krwi... gdyż skurcze mogą wynikać nie tylko z braku magnezu,
Ja robiłam i wszystko wyszło w normie, a skurcze dalej są :-) Więc biorę tabletki (poza potasem, bo wyszedł prawidłowy, a jego nie wolno przedawkować - zamiast tabletek jem migdały i banany), ale najbardziej chyba obstawiam ten wapń, bo jak zapomnę go wziąć, to skurcze mam murowane.

reklama
Ja nie wzielabym tez szafy z połyskiem (ze względu na to, że pewnie ciągle bylaby do czyszczenia;p) no i nie wiem czy chcesz przesuwane drzwi czy Nie, ale przy dziecku to niezbyt dobry pomysł. Córka mojej koleżanki łatwo opanowała to przesuwanie i nie raz już sobie przypadkiem zrobiła "ała" i był płacz. Ale to tylko moje zdanie ;)
Chce szafę matową, drzwi otwierane.

Do góry