reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Gratuluje dziewczyny dobrych wyników. Oby już było bez stresów. A tym, z różnymi dolegliwościami życzę zdrówka. Ja póki co po za zasłabnięciami daje radę. Na bieżąco dom i dzieci ogarniam, mam jeszcze czas dla siebie (uczę się niemieckiego- taki ciążowy cel[emoji6]). Ale nie wyobrażam sobie ze miałabym chodzić do pracy w te upały, jak problemem dla mnie jest wystać w kolejce. Ostatnio w rossmanie nie skorzystałam z przywileju pierwszeństwa bo jedna pani przede mną już kupowała a druga z płaczącym maluchem była- zanim przyszła moja kolej zrobiło mi się ciemno przed oczami i musiałam kucnąć, aż ochroniarz przybiegł a pani ekspedientka wodę mi podała. Także musimy o siebie dbać w tym szczególnym czasie i nie bać się prosić o pomoc. Jeszcze raz dużo zdrówka dla wszystkich mam[emoji846]

reklama
Jestem po wizytach,bylam w aptece. Na razie spróbuję zawalczyc plukankami zatok i ust. Mam recepte na antybiotyk, ale lekarz jakis taki nie przekonany, to nie wykupilam. We wtorek mam gina, niech ona sie wypowie. W pon ide do labu, chyba zroboe dodatkowo crp... I moze potem podejde do dentysty "swojego". Nawet nie wiedzialam, ze uslugi medyczne w sobotę sa takie slabe... Wyobrazcie sobie, ze ani dentysta, ani internista (podejrzewam ze to lekarz po studiach) nie umieli mi powiedzieć, ile paracetamolu moge wziac. W aptece powiedzieli "jak najmniej", ale ze dobowo max 4 tabletki.
Mozna czasem zwątpić czy wierzyć lekarzom skoro na tak proste pytania nie mogą odpowiedzieć.... Życzę Ci żeby przeszło po tych plukankach, ja mam niestety takie doświadczenie , że jak ból jest nie do wytrzymania i jest stan zapalny to tylko antybiotyk pomoże. Oby u Ciebie bylo inaczej. A co do braku przekonania przy przepisywaniu antybiotyku to jak byłam u laryngologa to powiedział żebym najpierw skonsultowała z ginekologiem... A ja już byłam tak zdesperowana że nie mogłam czekać 3 dni bo bol rozsadzał mi głowę.. więc wzięłam ten Zinnat bo internet mówił że można ;)

Jestem po wizytach,bylam w aptece. Na razie spróbuję zawalczyc plukankami zatok i ust. Mam recepte na antybiotyk, ale lekarz jakis taki nie przekonany, to nie wykupilam. We wtorek mam gina, niech ona sie wypowie. W pon ide do labu, chyba zroboe dodatkowo crp... I moze potem podejde do dentysty "swojego". Nawet nie wiedzialam, ze uslugi medyczne w sobotę sa takie slabe... Wyobrazcie sobie, ze ani dentysta, ani internista (podejrzewam ze to lekarz po studiach) nie umieli mi powiedzieć, ile paracetamolu moge wziac. W aptece powiedzieli "jak najmniej", ale ze dobowo max 4 tabletki.
W 13tc mialam gorączkę i ogolnie zle sie czułam, pierwsza ciaza, więc nie chciałam nic brać na własną rękę, pojechałam na dyżur do przychodni. Mówię lekarzowi o co chodzi, a on się mnie pyta czy ja Internetu nie mam i mogłam sobie poczytać i wziac paracetamol A poza tym 38.5stopnia to nie gorączka... kazal wziąć paracetamol (mówił o max 4 na dobę) i leżeć....
Kolejny raz zwatpilam w służbę zdrowia A szczegolnie w jakosc opieki lekarskiej w weekendy i święta...

Kup sobie sinupret, mi naprawdę bardzo pomógł i nie brałam antybiotyku.
Jak Crp do 40 to wirus i nie ma co brać antybiotyku.

IMG_6226.JPG IMG_6224.JPG IMG_6225.JPG Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy... chce zrobić szafę na wymiar w pokoju dla malucha, będzie ona na całej ścianie. Kolor biały mat i otwarte półki drewniane. Cały pokój chce jasny, mebelki białe, wszystkie dodatki będą w kolorze szarym i miętowym. W tych otwartych półkach chce umieścić właśnie takie dodatki typu pluszaki, pudełka, ramki. Szafa będzie miała głębokość 60 cm ale tam gdzie otwarte półki to chce żeby była płytsza, zależy mi tym żeby było widać wewnętrzną ściankę. Którą wersje wolicie?

Załączniki

• IMG_6224.JPG
    IMG_6224.JPG
    907,6 KB · Wyświetleń: 100
  • IMG_6225.JPG
    IMG_6225.JPG
    913,8 KB · Wyświetleń: 94
  • IMG_6226.JPG
    IMG_6226.JPG
    1,3 MB · Wyświetleń: 103
Wiem ci przeżywasz. Ja miałam genetyczne NIFTY jak odebrałam wynik to ryczałtem z 40 minut A w sumie to z dwa dni. Ciężko to sobie wyobrazić. Jak tylko pomyślę to dalej mam łzy w oczach ze szczęścia. Ciesz się i wynagrodz swojej córce wszystkie stresy. Rozdzial złych wiadomości został zamknięty na amen.

Mimo wszystko nadal czuję się spięta.Chyba cały czas, gdzieś podświadomie się boje ze cos moze się jeszcze wydarzyć.
Moze z czasem mi się wyciszy

reklama
Do góry