reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Tylko po co skoro to dziecku nie zagraza .... bo ja mam niedoczynnosc a nie nadczynnosc..
Ale jeśli wyszła Ci niedoczynność dopiero w ciąży to może być spowodowana właśnie ciążą i po niej ustąpić :) Bo Hashimoto to choroba przewlekła, immunologiczna, jak się ją ma to już raczej zostaje na całe życie i z tego co słyszałam to raczej chyba ciąża jej nie wywołuje :) Chyba że nigdy wcześniej tarczycy nie badałaś, to mogłaś mieć tę chorobę i o tym nie wiedzieć...

reklama
Mi endokrynolog kazał zrobić w 9 miesiącu stan wszystkich 3 przeciwciał i tsh, ft4 i ft4. I ocenić jak wygląda sytuacja, koniecznie Traby.Bo dzieci często mają niedoczynnosc tarczycy fizjologiczną która mija wtedy nie podaje się leków. Ale jak są Traby to trzeba.

Ja bym zrobiła na Twoim miejscu badania, dużo lekarzy leczy tarczyce wogole bez mierzenia przeciwciał co jest dużym błędem bo to one z reguly odpowiadają za odchylenia. TRABY w diagnostyce płaciłam chyba 38zl więc nie pieniądze.
No ja robilam zawsze tylko anty tpo i anty tg tego trzeciego nie robilam...ahh super mam endo [emoji58]

Wybaczcie dziewczyny nie nadrobienia was. Jesteśmy na urlopie. Pogoda piękna. Syn zaczepia dzieci a Liwia coraz bardziej pokazuje że istnieje. Ale mąż nie czuję tych ruchów. Dużo chodzmy i brzuch daje się we znaki. Macica się kilka razy dziennie spina. Staram się trochę leżeć w ciągu dnia.
Co do badań i aby nie zauważyć kończyn to chyba trzeba być ślepym. Rozumiem raz bo dziecko nie współpracuje ale 6 lekarzy to aż wierzyć się nie chce. Ze nadal takie rzeczy w Polsce. :(
Bawcie sie dobrze [emoji8][emoji173]

Ja też przed ciaza miałam niedoczynnosc. Teraz mam super wyniki 1.5 tsh i biorę lentrox 25. Czuję się ok. Ale przed ciaza mój endokrynolog całe szczęście kazał mi zrobić badania na przeciwciała anty tg i anty po, te zlecają wszyscy plus Trab które prawie nikt nie zleca no i u mnie niestety wyszły. A tylko te z tych 3 trzech przechodzą przez łożysko.
Lentrox tylko tabletki lub zastrzyk ale nie będę klula malucha codziennie.
Ja na szczęście podczas pobytu w szpitalu wszystkie te badania szczegółowe miałam,ale wygląda na to,że jest ok. Oczywiście niedoczynność z hashi zostaje,biorę letrox 75.
Pewnie,szkoda dziecko kłuć,tylko żeby wypijało lek..

No ja robilam zawsze tylko anty tpo i anty tg tego trzeciego nie robilam...ahh super mam endo [emoji58]
Spokojnie, ja byłam u trzech różnych i żaden nawet nie wspomniał o takich badaniach:/ zagadam teraz jak będę, co mój planuje dalej, czy bedzie zlecal badania na te przeciwciala. Może po prostu jeszcze za wcześnie i nic mi nie mówił ostatnio.

Spokojnie, ja byłam u trzech różnych i żaden nawet nie wspomniał o takich badaniach:/ zagadam teraz jak będę, co mój planuje dalej, czy bedzie zlecal badania na te przeciwciala. Może po prostu jeszcze za wcześnie i nic mi nie mówił ostatnio.
I u mnie tak było,leczę się od 27 lat i żaden lekarz nie wpadł na tak genialny pomysł. Dopiero jak zaczęlismy się starać o malucha 3,5 roku temu i odesłali mnie(po różnych perypetiach) na endo onkologiczną,to porobili wszystko co tylko mozliwe. pewnie bym do tej pory chodziła nieświadoma wielu mozliwych badań.

Dziewczyny,znalazłam takie coś:
Link do: Koszula do porodu szpitala JEDNORAZOWA L/XL
Myslicie,że warto się zaopatrzyć w choć jedną? Miała któraś z Was?

Termin mam.liczony z usg bo odbiera od OM trzy tyg. Lekarz mowil ze musiala mi.sie owu przesunac bardzo tyle ze ja mialam okres jak juz niby w ciazy bylam.wiec nie wiem. Ale.slucham doktorka bo on najlepszy tu.
A ty skad jestes?
U nas polowkowe robi sie u tego samego lekarza do ktorego chodzę. Swoja droga to teoche dziwne dla mnie zeby rozgraniczac to na inne placówki/lekarzy, ale polskie prawo dziwaczne
U mnie lekarz prowadzący nie ma zbyt dobrego sprzętu, dlatego ciesze sie , ze dał mi do skierowanie do lekarza po 1. Z certyfikatem do robienia badań prenatalnych po 2. Wiem, ze usg bylo robione na aparacie wysokiej jakości
Chyba bym nie chciała robić usg u swojego lekarza;p on się zajmuje badaniem na fotelu i czasem dodatkowym usg i niech taj zostanie ;p

Witam sie porannie.
Mój mąż wraca dziś a nie 20stego.
I u mnie tak było,leczę się od 27 lat i żaden lekarz nie wpadł na tak genialny pomysł. Dopiero jak zaczęlismy się starać o malucha 3,5 roku temu i odesłali mnie(po różnych perypetiach) na endo onkologiczną,to porobili wszystko co tylko mozliwe. pewnie bym do tej pory chodziła nieświadoma wielu mozliwych badań.

Dziewczyny,znalazłam takie coś:
Link do: Koszula do porodu szpitala JEDNORAZOWA L/XL
Myslicie,że warto się zaopatrzyć w choć jedną? Miała któraś z Was?

Ja rodziłam w zwykłej brzyduli swojej dwa razy.Uznalalam że jak się nie dopierze z krwi to do kosza.o dziwo doprala się.
Szkoda mi kasy na koszulę bo i tak nie noszę takich rzeczy.m kupił mi najtańsza w Pepco

reklama
Do góry