reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja też przed ciaza miałam niedoczynnosc. Teraz mam super wyniki 1.5 tsh i biorę lentrox 25. Czuję się ok. Ale przed ciaza mój endokrynolog całe szczęście kazał mi zrobić badania na przeciwciała anty tg i anty po, te zlecają wszyscy plus Trab które prawie nikt nie zleca no i u mnie niestety wyszły. A tylko te z tych 3 trzech przechodzą przez łożysko.
Lentrox tylko tabletki lub zastrzyk ale nie będę klula malucha codziennie.

Ja mam niedoczynność m.in. ale endo mówiła,że mala szansa,ze mlody tez to będzie mial. Robią badania miedzy 7-10d.ż.
U Ciebie to inna sytuacja...szkoda kurcze,ale jak mus to mus...
A letroxu nie ma jakiegoś plynnego wlasnie z myślą takich sytuacjach? Bo on znów powinien być podawany pol godz przed posiłkiem,więc opcja rozpuszczenia byla by slaba. Chyba,że endo dala jakieś konkretne instrukcje?

Ja kp mmogę przy letroxie,o ile uda się kp

Dalej mam dawkę 1*100 ,puki co dalej miekka czy jakaś tam , może za krótko biorę bo dopiero 2,5 tygodnia. Albo mam za mała mała dawke :baffled: przy twoich dawkach to mi powinno pomóc po 6 tyg skoro mam połowę mniejsza :D
Niekoniecznie, wiesz ja nosze dwóch chlopakow, wiekszy nasisk wywieraja na szyjke. Zobaczysz na nastepnej wizycie, najwyzej Ci gin zwiekszy dawkę. A to jaka dluga masz szyjke to jest sprawa indywidualna, bo jestesmy roznie zbudowane, lekarz musi miec odniesienie do poczatku ciazy i na tej podstawie decyduje o lekach. Poza tym przy kazdej kolejnej ciazy podobno szyjka odbrobine jest krotsza, wiec nie patrz na to ze dziewczyny pisza ze ich szyjki sa po 5 ;) Twoja moze miec naturalnie 2,5 albo 3

Ja też przed ciaza miałam niedoczynnosc. Teraz mam super wyniki 1.5 tsh i biorę lentrox 25. Czuję się ok. Ale przed ciaza mój endokrynolog całe szczęście kazał mi zrobić badania na przeciwciała anty tg i anty po, te zlecają wszyscy plus Trab które prawie nikt nie zleca no i u mnie niestety wyszły. A tylko te z tych 3 trzech przechodzą przez łożysko.
Lentrox tylko tabletki lub zastrzyk ale nie będę klula malucha codziennie.
To moze tez tego dziada zbadam, co myslisz? Mam niedoczynność tzn już przed ciaza mialam

Mi endokrynolog kazał zrobić w 9 miesiącu stan wszystkich 3 przeciwciał i tsh, ft4 i ft4. I ocenić jak wygląda sytuacja, koniecznie Traby.Bo dzieci często mają niedoczynnosc tarczycy fizjologiczną która mija wtedy nie podaje się leków. Ale jak są Traby to trzeba.

Ja bym zrobiła na Twoim miejscu badania, dużo lekarzy leczy tarczyce wogole bez mierzenia przeciwciał co jest dużym błędem bo to one z reguly odpowiadają za odchylenia. TRABY w diagnostyce płaciłam chyba 38zl więc nie pieniądze.

To moze tez tego dziada zbadam, co myslisz? Mam niedoczynność tzn już przed ciaza mialam

Ja też mam dokładnie taki system :) wobec dziecka i wobec siebie. Po wejściu do domu natychmiast musze sie przebrać w domowe bo jest mi źle :)
Ja to mam jeszcze ostrzejszy system...bo ciagle mialam pisakownice w mieszkaniu... mieli piasek w pampersach..w butach w skarpetach..w kieszeniach... no wszedzie...
Latem.. zawsze po placu zabaw..sciaganie butow i skarpet na wycieraczce przed mieszkaniem... wycieranie stop..i prosto pod prysznic...na mycie nog i rak i buzi.... a po wieczornym placu zabaw.... ida cali do kąpieli....
Tez obaj maja pizamkowe rzeczy i ubrania na dzien... ale rzeczywiscie pierwsze 3 miesiace nie raz maly byl 24 h w ciuszku..czyli po kapieli noc i dzień w tym samym spioszku czy bodziaku, bo przecie i tak w lozku leży...brudow z zewnatrz nie przynosi..

reklama
Mi endokrynolog kazał zrobić w 9 miesiącu stan wszystkich 3 przeciwciał i tsh, ft4 i ft4. I ocenić jak wygląda sytuacja, koniecznie Traby.Bo dzieci często mają niedoczynnosc tarczycy fizjologiczną która mija wtedy nie podaje się leków. Ale jak są Traby to trzeba.

Ja bym zrobiła na Twoim miejscu badania, dużo lekarzy leczy tarczyce wogole bez mierzenia przeciwciał co jest dużym błędem bo to one z reguly odpowiadają za odchylenia. TRABY w diagnostyce płaciłam chyba 38zl więc nie pieniądze.
To w 9 miesiacu czy teraz powinnam jak nie mialam jeszcze badanego?

Do góry