Ka30sia
Fanka BB :)
Co do prasowania to u mnie musi być poprasowane wszystko, ale to chyba dlatego, że ja uwielbiam prasowaćJa też mam AZS i swoje ubrania piorę w proszku dla dzieci. Mam nadzieję że dziecko to ominie, bo wtedy pewnie trzeba będzie prasowac. A takie ubranko, jak ubiore mu rano np. pajacyka i załóżmy jeśli to wogole możliwe, nie będzie osikane, ulane itp to od razu mam prac czy mogę mu ubrać drugi raz?Chodzi mi o to że właśnie wolałabym, nie trzymać dziecka jak w sterylizatorze bo uważam że bakterie są jednak człowiekowi potrzebne. Tak samo jeśli chodzi o smoczki i butelki, trzeba po każdym użyciu sterylizować czy wystarczy jak np je przeleje wrzącą woda?
I jeszcze jedno pytanie, skąd mam wiedzieć czy wogole dać dziecku smoczek czy nie. Dostałam taki smoczek uspokajacz z Nuk, ale czytałam że później dziecko nie chce ssac i zęby się krzywia. I czy taki nowy smoczek też mam wygotować ?
I jeszcze małe pytanie, odnośnie wanienki i wiaderka do kąpieli, czy ktoś miał i co lepsze. Słyszałam że wiaderko lepsze jak się kąpię w jedną osobę.
My daliśmy smoczek jakos po miesiącu, Mały płakał, nie dzialala pierś, ale moja mama zrobiła eksperyment (bo my smoka nie chcieliśmy ze wzgledu wlasnie na te opowieści o krzywych zgryzach itd.), dała mu do possania smoka od butelki. O jak on ciągnął tego smoka
Także z tym to wyczujesz, spokojnie
Co do wiaderka nie wypowiem się, bo nie używałam. Kąpiel w wanience była dla mnie czymś oczywistym, jakoś mnie przerazaly zdjęcia dzieci w tych wiaderkach, ale tak jak piszę nie wiem jak się tego używa