reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Mi się wydaje, że nie ma co świrować, żeby imiona bliźniaków do siebie jakoś nadzwyczajnie pasowały. Nie dałabym jednemu jakiegoś ekstrawaganckiego, a drugiemu prostego jak drut, ale ostatecznie bliźniaki będą funkcjonować jako dwoje odrębnych ludzi.

Dzięki.
Mam nadzieje ze do transu jednak nie dojdzie, bo mam w domu aktualnie poltorarocznego brzdaca, wiec calkiem odmóżdżyc sie nie moge i dzialac z automatu 24h/d bo i jemu sie czas nalezy. Najtrudniej pierwsze miesiace, pozniej jak raczkuja, pozniej jak sie ucza chodzic i biegac, pozniej jak maja bunt dwulatka... Wiec generalnie przekichane kilka lat, a pozniej lajcik :D
Haha to poczekaj na bunt 12 latka :-D:laugh2:

Mi się wydaje, że nie ma co świrować, żeby imiona bliźniaków do siebie jakoś nadzwyczajnie pasowały. Nie dałabym jednemu jakiegoś ekstrawaganckiego, a drugiemu prostego jak drut, ale ostatecznie bliźniaki będą funkcjonować jako dwoje odrębnych ludzi.
Mnie nie zalezy zeby do siebie pasowaly ani sie jakos rytmicznie wymawialy w parze. Moga byc zupelnie rozne, niezalezne od siebie, tylko ladne i proste.

Co do imion dla bliźnąt... Znajomy dał chłopcom Melchior i Baltazar :D
No i to jest pytanie, czy fajnie jest obchodzić imieniny bliźniaków tego samego dnia (czyli np. Piotr i Paweł, czy Melchior i Baltazar na 3 Królów), czy jednak niech każdy ma swoje święto, skoro już są uszczęśliwieni/pokrzywdzeni wspólnymi urodzinami? Z punktu widzenia rodzica, wydaje mi się, że wygodniej jest robić jedną imprezę dla dwojga dzieci. Małe dzieci pewnie też nie mają z tym problemu. Ale co odbije nastolatkom? :p

reklama
Do góry