reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ehhh tylko za przeproszeniem ta pipa z biura mowi ze zaświadczenie ma byc ale nie wie jakie i nie wie w jakich językach [emoji58][emoji58] a pracuje niby tam 20 lat [emoji58][emoji58]
To faktycznie mało kompetentna :/
Nadal radziłbym sprawdzić bezpośrednio u przewoznika, poszukać info na stronie albo napisać/zadzwonić na kontakt. Będziesz miała info z pierwszej ręki. Bo to się różni w zależności od linii lotniczych, więc każda z nas może mieć inne doświadczenia.

Inna sprawa, czy widać po Tobie, że jesteś w ciąży. Bo jak nie bardzo widzać to może w ogóle nie być potrzebne, a kobieta z biura tak mówi, bo woli się zabezpieczyć. A tak jak pisały dziewczyny, przeważnie linie robią problemy dopiero gdzieś po ok. 30 tyg, w zależności od linii - to mogę potwierdzić, bo zanim zaszłam w ciążę robiłam specjalnie research, żeby wiedzieć, czy mi pozwolą wrócić do domu ;)
Dziewczyny help. Od kiku godzin boli mnie zoladekgłowa, skreca mi go. Juz nie wiem co robic. Wypilam ciepla herbate z kopru i anyzu, zjadlam biala bulke z maslem, nawet nospe wzielam bo nie moge ogarnac... macie jakies pomysly?
Może mięta, herbata albo krople? My to zawsze na żołądek pijemy i pomaga.
Tylko mięta pieprzowa, nie polna.

reklama
Ja to pije dużo wody i rumianek. A jak to skręt od zaparć to czopek Evaqu i przechodzi. Na głowę paracetamol i mokry ręcznik. Też mam takie napady ale u mnie to od jelit i problemów z załatwienie. Brzuch wtedy strasznie boli.

Dziewczyny help. Od kiku godzin boli mnie zoladekgłowa, skreca mi go. Juz nie wiem co robic. Wypilam ciepla herbate z kopru i anyzu, zjadlam biala bulke z maslem, nawet nospe wzielam bo nie moge ogarnac... macie jakies pomysly?

Jak sie teraz czujesz?

Ja z synem zlapalismy jakies przeziębienie - gardlo, katar. Corka z niania zas biegunke. Ide do wyra. W przedszkolu ostrzegają przed rumieniem zakaznym, czytalam, ze jest grozny w ciazy, a ja chyba nie przechodzilam. Badania przeciwcial w 2 klasach kosztuja 170 zl, drooogo, ale chyba zaplace, tylko musze skonsultowac sie z lekarzem, czy lepiej nie poczekac 2 tygodni na ewentualna infekcje.

reklama
W pierwszej ciąży miałam kilka podejść i na ogół zwracałam po 1szym łyku.W drugiej z sokiem wypiłam, ale cały dzień mnie mdliło i miałam wymioty,ogólnie koszmar
Ja też miałam dwa podejścia w poprzedniej ciąży...zwymiotowałam przed tym pobraniem po 1h bo małpy z lab.nie pozwoliły ani cytryny, ani łyka wody, ani wyjść na świeże powietrze.
Teraz pójdę gdzie indziej robić.

Do góry