reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ehhh tylko za przeproszeniem ta pipa z biura mowi ze zaświadczenie ma byc ale nie wie jakie i nie wie w jakich językach [emoji58][emoji58] a pracuje niby tam 20 lat [emoji58][emoji58]
To faktycznie mało kompetentna :/
Nadal radziłbym sprawdzić bezpośrednio u przewoznika, poszukać info na stronie albo napisać/zadzwonić na kontakt. Będziesz miała info z pierwszej ręki. Bo to się różni w zależności od linii lotniczych, więc każda z nas może mieć inne doświadczenia.

Inna sprawa, czy widać po Tobie, że jesteś w ciąży. Bo jak nie bardzo widzać to może w ogóle nie być potrzebne, a kobieta z biura tak mówi, bo woli się zabezpieczyć. A tak jak pisały dziewczyny, przeważnie linie robią problemy dopiero gdzieś po ok. 30 tyg, w zależności od linii - to mogę potwierdzić, bo zanim zaszłam w ciążę robiłam specjalnie research, żeby wiedzieć, czy mi pozwolą wrócić do domu ;)
Dziewczyny help. Od kiku godzin boli mnie zoladekgłowa, skreca mi go. Juz nie wiem co robic. Wypilam ciepla herbate z kopru i anyzu, zjadlam biala bulke z maslem, nawet nospe wzielam bo nie moge ogarnac... macie jakies pomysly?
Może mięta, herbata albo krople? My to zawsze na żołądek pijemy i pomaga.
Tylko mięta pieprzowa, nie polna.

reklama
Ja to pije dużo wody i rumianek. A jak to skręt od zaparć to czopek Evaqu i przechodzi. Na głowę paracetamol i mokry ręcznik. Też mam takie napady ale u mnie to od jelit i problemów z załatwienie. Brzuch wtedy strasznie boli.

Dziewczyny help. Od kiku godzin boli mnie zoladekgłowa, skreca mi go. Juz nie wiem co robic. Wypilam ciepla herbate z kopru i anyzu, zjadlam biala bulke z maslem, nawet nospe wzielam bo nie moge ogarnac... macie jakies pomysly?

Jak sie teraz czujesz?

Ja z synem zlapalismy jakies przeziębienie - gardlo, katar. Corka z niania zas biegunke. Ide do wyra. W przedszkolu ostrzegają przed rumieniem zakaznym, czytalam, ze jest grozny w ciazy, a ja chyba nie przechodzilam. Badania przeciwcial w 2 klasach kosztuja 170 zl, drooogo, ale chyba zaplace, tylko musze skonsultowac sie z lekarzem, czy lepiej nie poczekac 2 tygodni na ewentualna infekcje.

reklama
W pierwszej ciąży miałam kilka podejść i na ogół zwracałam po 1szym łyku.W drugiej z sokiem wypiłam, ale cały dzień mnie mdliło i miałam wymioty,ogólnie koszmar
Ja też miałam dwa podejścia w poprzedniej ciąży...zwymiotowałam przed tym pobraniem po 1h bo małpy z lab.nie pozwoliły ani cytryny, ani łyka wody, ani wyjść na świeże powietrze.
Teraz pójdę gdzie indziej robić.

Do góry