reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Za 2 h mam wizytę :)
21tc i 4 dni
Oby lozysko poszlo w gore.. :)
Ruchy czuje, nie moge sie doczekac spotkania :)
Chcialam jeszcze dodac ze bardzo ciesze sie ze tak szybko wpadliśmy z 3 dzieckiem... i ze jeszcze raz będę mogla zostac mama :) ze bedzie miedzy cala trojkka mala roznica wieku...wczoraj patrzylam jak obaj sie fajnie bawili razem... jak sie ganiali..jak jeden drugiego uspokaja i przytula..jak sie wyglupiaja...fajnie ze 3 chlopaczek do nich dołączy :)
62kg..wiec 6kg na plusie

Jak przez pierwsze 3 miediace mialam wstret do slodyczy....tak teraz nadrabiam... i codziennie cos slodkiego zjem

reklama
Czy któraś z was ma nocne skurcze w łydkach?
Dzisiaj w nocy wyłam z bólu bo z 5x mnie łapało...masakryczny ból! Tylko lewa noga...jak łapie to nic nie pomaga :/ Teraz nadal czuję, że strasznie obolała ta łydka aż utykam podczas chodzenia...muszę na palcach stawać to mniej boli.
Coś oprócz magnezu pomoże? Jakieś maści ?

Czy któraś z was ma nocne skurcze w łydkach?
Dzisiaj w nocy wyłam z bólu bo z 5x mnie łapało...masakryczny ból! Tylko lewa noga...jak łapie to nic nie pomaga :/ Teraz nadal czuję, że strasznie obolała ta łydka aż utykam podczas chodzenia...muszę na palcach stawać to mniej boli.
Coś oprócz magnezu pomoże? Jakieś maści ?

Ja mam skurcze łydek, wczoraj miałam skurcz dwóch jednocześnie [emoji23] ale dopiero od wczoraj zaczęłam brać magnez wiec nie pomogę więcej ;(

Gin mi mowiła, żeby kupić w aptece glukozę o smaku cytrynowym. Ponoć zupełnie inaczej smakuje. W wielu punktach nie pozwalają wkrapiać cytryny.

Ponoć się jakieś normy zmieniły i właśnie trzeba pic zwykła glukozę. Nawet smakowej nie pozwalają, nie mówiąc już o wkrapianiu ale nie wszędzie o tym wiedza i nie wszędzie się stosują, z korzyścią dla nas ;)

Za 2 h mam wizytę :)
21tc i 4 dni

Chcialam jeszcze dodac ze bardzo ciesze sie ze tak szybko wpadliśmy z 3 dzieckiem... i ze jeszcze raz będę mogla zostac mama :) ze bedzie miedzy cala trojkka mala roznica wieku...wczoraj patrzylam jak obaj sie fajnie bawili razem... jak sie ganiali..jak jeden drugiego uspokaja i przytula..jak sie wyglupiaja...fajnie ze 3 chlopaczek do nich dołączy :)

Powodzenia na wizycie &

Ja się dzisiaj rozczuliłam bo do pkola mam dostarczyć nasze foto na jakąś gazetkę...zaczęłam przeglądać albumy i fotki M.jak był malutki...Nie mogę się doczekać drugiego maluszka. Z resztą on też. Codziennie pyta kiedy urodzę mu braciszka :) Odkłada dla niego zabawki i ubranka. Chce smoczka sam wybrać w sklepie...bo musi być czerwony bo to jego ulubiony kolor :) A najbardziej rozbroił mnie teskstem "Którą dziurką wyjdzie mój braciszek?" :)

Ja też dop.od dzisiaj. Oby był skuteczny ten magnez bo nie chcę kolejnej takiej akcji.

Ja od dawien dawna mam skurcze łydek ale zazwyczaj jednej i to raz na jakiś czas a teraz e ciąży częściej się to niestety zdarza. Ale ten atak dwóch łydek to już mnie rozłożył na łopatki, prawie z płaczek obudziłam niemeza, on ma taki fajny sposób ze zaraz przechodzi

Ponoć się jakieś normy zmieniły i właśnie trzeba pic zwykła glukozę. Nawet smakowej nie pozwalają, nie mówiąc już o wkrapianiu ale nie wszędzie o tym wiedza i nie wszędzie się stosują, z korzyścią dla nas ;)
Ja już chyba pisałam, że mi ta zwykła pasuje. Chciałam poeksperymentować z cytrynową, ale w labie, do którego mam skierowanie, powiedzieli, że oni dają glukozę, nie przynosi się swojej.

reklama
Ja już chyba pisałam, że mi ta zwykła pasuje. Chciałam poeksperymentować z cytrynową, ale w labie, do którego mam skierowanie, powiedzieli, że oni dają glukozę, nie przynosi się swojej.

Ja będę musiała przedzwonic w takim razie do swojego co i jak bo widzę co lab to inaczej.
Ale robię dopiero za 3 tygodnie bo mam wizytę za 4.

Do góry