reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Hmm ja tego na brzuchu nie widze przykladam reke i nie czuje, ale nie jestem szczupla wiec moze tluszcz w tym przeszkadza ;p
Czuje to w zupelnie innym miejscu niz jest dziecko (3 dni temu na polowkowych bylo wysoko a ja to czuje w dolnej czesci brzucha....to ma rozna szybkosc i czestotliwosc ;p ciezko mi to.opisac ale nie sa to jakies kopniaki czy cos w tym stylu bardziej wibracje , drgawki,
Hmm nie wiem jaki to iczucie jak dzidzia ma czkawke wiec nie wiem czy to to ;p ale oatstnio tak pol nocy mi sie robilo. Nawet kupilam magnez bo myslalam ze to niedobor(dzis sobie poszlam zbadac poziom magnezu ale wyniki beda w poniedzialek, ja bede wtedy na urlopie) ale niedobor magnezu dawalby skircze w kilku miejscach a ja tylko okolice brzucha, w prawo lewo w gore w dol ale wszyatko od brzucha ;p

To może akurat teraz jest nisko ? I ma czkawkę na to to wyglada przynajmniej ;D
Mój dziec jest ciagle w innym miejscu bo sobie pływa raz kopie nisko raz przy pępku po prawej stronie po kilku godzinach po lewej.

To może akurat teraz jest nisko ? I ma czkawkę na to to wyglada przynajmniej ;D
Mój dziec jest ciagle w innym miejscu bo sobie pływa raz kopie nisko raz przy pępku po prawej stronie po kilku godzinach po lewej.
A mozliwe ze ma czkawke tylko jak leze ?;p i to np kilka razy dziennie dluzsza chwile ?

Moze glupie pytanie ale czy mu to nie szkodzi ?:( i czy cos robie zle , ze ma czkawke czsto ?

A mozliwe ze ma czkawke tylko jak leze ?;p i to np kilka razy dziennie dluzsza chwile ?

Moze glupie pytanie ale czy mu to nie szkodzi ?:( i czy cos robie zle , ze ma czkawke czsto ?

Czkawka powstaje od tego ze dzidzia nałyka się wód płodowych (tak ćwiczy sobie połykanie), ja ruchy np czuje tylko jak siedzę i leżę jak stoję to bardzo sporadycznie (moja jest bardzo drobna- może dlatego) wiec możliwe ze tylko wtedy czujesz ;)

Pozdrawiam z gór, do tej pory długi weekend bardzo udany :)
DSC_0153-1035x1380.JPG

Załączniki

• DSC_0153-1035x1380.JPG
    DSC_0153-1035x1380.JPG
    217,7 KB · Wyświetleń: 424

Spokojnie, nic złego nie robisz, to nawet dobrze ze ma czkawke bo to oznacza że dużo polyka więc ma drozny układ pokarmowy :) a jak już w brzuchu się przyzwyczai do czkawek nie będzie płakać już poza brzuchem gdy będzie miał. Czkawka jest nierozlaczna częścią ciazy :)

Zdrówka życzę chorujacym mamusiom i chorujacym dzieciaczkom:)
U nas prawie cały dom chory, mała od wtorku na antybiotyku, bo ma zapalenie zatok i poszło jej na oczy i ma zapalenie spojówek :no2: ale już jest lepiej :)
Ja od środy też antybiotyk bo katar ropny z krwią mi szedł i ból gardła straszny:no2: ale też już lepiej sie czuje:)
A teraz syn właśnie pojechał z mężem do lekarza bo gorączka ponad 39 i ból gardła pewnie też będzie miał antybiotyk :no2:
Więc wielka apteka u nas w domu, zwariować można :(
No to niewesoło... A jaki antybiotyk dostałaś?

Spokojnie, nic złego nie robisz, to nawet dobrze ze ma czkawke bo to oznacza że dużo polyka więc ma drozny układ pokarmowy :) a jak już w brzuchu się przyzwyczai do czkawek nie będzie płakać już poza brzuchem gdy będzie miał. Czkawka jest nierozlaczna częścią ciazy :)
Ok wiec mam nadzieje, ze to czkawka i sie nie stresuje ;)

reklama
Czkawka podobno jest bardzo dobrym cwiczeniem płuc, to nic złego:)
No to dobrze. Ja przez te upaly czuje sie fatalnie i wszystko mnie drazni. Obawialam sie , ze cos zlego sie dzieje. Wczesniej jak wpisywalam jakies drgawki brzucha w google to dziwne tematy wyskakiwaly, a tu prosze od razu diagnoza czkawka i w sumie jak tak sobie o niej czytam to faktycznie moze to byc to, a czuc moge na dole, bo dziecko.odwrocone jest glowka w dol ;)

Do góry