Witam
Powodzenia dla mamusiek które dziś wizytują , dajcie znać jak po badaniach
Edit : 21+3
Uwaga ! Wczoraj wieczorem i dziś rano poczułam pierwsze ruchy synka , były to 2 szt delikatnych ruchów po lewej stronie brzucha bardziej tak w połowie wysikosci do pępka<3 piękne uczucie
Ciekawostka , tak wielce wybieramy wózek z mężem , mamy dwa auta podobnej wielkości , wczoraj mierzyłam mój bagaznik i co ? I nicccccc nie wejdzie wozek w szerokościdługość i wysokość spoko aleee szerokość nie . Obym źle patrzyła na necie widziałam np. 87 dla. Wysok 36 , szer. 61.
A ostatnie info , czy myślicie że jeśli się cięgle albo większość czasu śpi leży na lewym boku to bobaskowi to może zaszkodzić ? Albo czy to możliwe żeby brzuszek byl na lewą stronę stroszke bardziej ?
Zapytam jutro też lekarza o to ...![]()
reklama
Margonelka
Fanka BB :)
Miałam robioną(nawet czeka się chyba nieco dłużej na wynik),ale dlaczego mi zlecili to nie pamiętam. Wiem,że wyszło,że jednak problem z insuliną u mnie jest,ale w tą druga stronę,czyli,że za małe wyrzuty.Czy któraś z Was robi krzywą insulinową przy okazji glukozowej? Jeśli tak, to czy z powodu stwierdzonych problemów z insuliną?
aspekt
Ja lubię smak glukozy, a na czekanie wezmę sobie jakiś film albo czytadłoMówisz o tym nie dobrym badaniu piciu glukozy i czekaniu po 1 h i po 2 h ? To trzeba to robić jeszcze raz jak ja to miałam np w 7-8 TC ? Hmmm![]()
alina89
Dokładnie to samo miałam napisać, też mi się to imię kojarzy z Anią z Zielonego Wzgórza! (a to fajne skojarzenie)Ja nigdy nie zrozumiem tego fenomenu wybierania imion czy krytykowania ich nie swoim dzieciom. To Wasza córcia i Wasza sprawa.
Mnie imię kojarzy się(w sensie,że pozytywnie) z Anią z Zielonego ,była tam taka dostojna i przemiła dama- Kornelia Bryant![]()
I pamiętam, że książkowa Ania była tym imieniem zachwycona
aspekt
O, muszę spytać o czas oczekiwania, bo lekarka mi kazała zrobić krzywą glukozową dzień przed wizytą u niej. Czy coś Ci poradzili na te wyrzuty insuliny? Trochę mam opory przed badaniem tego na własną rękę, bo a nuż coś wyjdzie zafałszowane i będę biegać po kolejnych lekarzach.Miałam robioną(nawet czeka się chyba nieco dłużej na wynik),ale dlaczego mi zlecili to nie pamiętam. Wiem,że wyszło,że jednak problem z insuliną u mnie jest,ale w tą druga stronę,czyli,że za małe wyrzuty.
Muumi
Ja co prawda mam doswiadczenie tylko w chlopcach, ale jak moj starszy synek mial 1-1, 5 roku, to kupiłam mu takie zwykłe majtaski i je zakladalam na pampersa. Albo zamiennie uzywalam pantsow.Pytanie do doświadczonych mam o ubranie 1,5-2-letniej dziewczynki w sukienkę: jeśli pod sukienką nie ma body ani rajstop lub leginsów, to czy wkładacie coś na pampersa? Jakieś majtki? Linki mile widziane. Chciałam kupić coś takiego w H&M, ale to jest tylko do 74 i na dodatek wyprzedane
![]()
Margonelka
Ania chciała być Kordelią FitgeraldDokładnie to samo miałam napisać, też mi się to imię kojarzy z Anią z Zielonego Wzgórza! (a to fajne skojarzenie)
I pamiętam, że książkowa Ania była tym imieniem zachwyconyla![]()
Muumi
Też zaczęłam miec takie bóle. U mnie nasilają się gdy długo stoję. Po takim dłuższym staniu mam jeszcze... zakwasy pośladków [emoji23]Dziewczyny, czy wy tez odczuwacie kłucie w pochwie? Ostatnio zaczelam odczuwac nawet kilka razy dziennie, szczegolnie w pozycji siedzacej, nie jest to jakis straszny ból przy ktorym bym nie mogla funkcjonowac ale jednak. Jest sie czym martwic?
Mama po.raz trzeci
Dziewczyny majace juz dzieciatka pomozcie. Moja 20 miesięczna corka jest taka uparta. Probuje ja na nocnik, moja starsza w ttm wieku juz wolała i bylo bez pieluch. Tak jest masalra. Juz robila kilka razy kupke, siku, a teraz jak mowie usiadz, zrob, chodz z mama do lazienki, mama robi ty tez, czy na bajce przy tv... nie i koniec. Nawet nakladke jyz kupilam, bo myslalam, ze moze tak bedzie, ale zero chceci.
Macie jakies swoje zlote rady?
Macie jakies swoje zlote rady?
reklama
Muumi
A fachowcy ponaprawiali wyrzadzone szkody? Co do ruchow to nie martw sie ja mam nieco starsza ciaze od twojej i dopiero od trzech dni czuje ruchy systematycznie, tzn i na siedząco i na stojąco i leżącoMy kupwalismy za 35 tys ale to posalonowe i nieplscilismy
Bede was nadrabiac teraz...pseudo fachowcy juz poszli wrrrrr
Ja zasnelam dzis z dziecmi o 19.30 a o 21 obudził mnie maz ze na noc zaspal i..sie rozbudzilam....
Kurcze ruchow nie czuje, albo tyle stresow i nerwów ostatnio ..latania za 2 dzieci na festynach....ze nie zwracalam uwagi na to..a juz 20 tc