reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny, czy wy tez odczuwacie kłucie w pochwie? Ostatnio zaczelam odczuwac nawet kilka razy dziennie, szczegolnie w pozycji siedzacej, nie jest to jakis straszny ból przy ktorym bym nie mogla funkcjonowac ale jednak. Jest sie czym martwic?

U mnie kilka razy. To się odbywa u mnie takimi seriami i poza klociem czuje tez często takie ciągnięcie i napinanie (14 tyg, w 16 tyg i 19 tyg. ) staram się wtedy więcej leżeć i odpoczywać. Poza tym po tym zauważam zmiany w wyglądzie mojego brzuszka. Rośnie :)

reklama
Cześć dziewczyny :) jestem już w 19 tyg. Od ok. 1,5 tyg czuję czasem jak maluszek się przewraca/przekreca. Tak mi się wydaje przynajmniej bo pierwszy raz jest mi dane to poczuć. Niestety nie czuję tego codziennie. Czy tak ma być ? Później będzie to bardziej regularne ? Czy Wy też nie czujecie codziennie jeszcze tych ruchów? Być może wszystkich poruszen brzucha nie traktuje jako ruchy dziecka bo staram się myśleć tylko o takich mocniejszych ze to dziecko a bąbelki raczej traktuje jako ruchy jelit.
Jak najbardziej normalne :)

Ja raz wzielam 3 latka bo nie mialam wyjscia.. masakra.akurat ruchliwy byl..ja musialam lezec..on sie chcial przytulac.. no nie usiedzial..a prywatny mowi ze psychologicznoe nie dobrze dla dziecka ,ze tak.ich uczyli..jak dziecko widzi ze obcy facet tu i owdzie mame dotyka
W sumie racja... obce miejsce, obcy facet, a do tego dotyka mame.
Ja niestety musze zabrac moja 20 miesieczna w, czwartek na polowkowe! Mąż w pracy, corka w szkole. Mam.nadzieje, ze da lekarzowi mnie zbadac.

Współczuję niedogodności dziewczyny.
ja gdyby nie lekki brzusiu nie czułabym w w.ogole, że jestem w ciąży. Kazda kolejna jest dla mnie laskawsza, chociaż moja przyjaciółka uważa, że ja po prostu jestem zarobiona z dzieciakami tak, że się nie skupiam i nie myślę.Moze i troszkę prawdy w tym jest.
U nas 18tc. Leciutko puchną mi stopy, jak biegam pół dnia , a jednak sporo biegam.Obraczke jeszcze mogę nosić, w pierwszej ciąży pamiętam że miałam takie obrzęki, że w zasadzie przeleżała z pół roku w szkatułce.
Jedyny minus, że mam mniej mleka i synuś przez to czasem mnie gryzie.Ale dajemy rade.
Takie pytanie... chcesz karmic w tandemie? Twoj synus ile ma? Ja mojej daje przed spaniem. Probowalam nie bo mega podgryza i bola sutki, ale katastrofa tak sie drze. Myslalam, ze sama.odstawi, ale to chyba niemożliwe w jej przypadku eh a sama nie mam serca skoro nikomu to krzywdy nie robi, a jej pomaga to nie mam argumentu

Witam Was. Długo mnie tu ostatnio nie było ale wiele się działo i jakoś nie miałam czasu tu przesiadywac. Syn miał biegunkę . Biedak płakał po nocach że brzuch go boli. Na szczęście to już za nami. Dziś jadę na badania polowkowe [emoji4]. Zobaczymy co tam u synka słychać [emoji4].
Trzymam kciuki. Daj znac po.

Witam :rolleyes:

Powodzenia dla mamusiek które dziś wizytują , dajcie znać jak po badaniach :-D

Uwaga ! Wczoraj wieczorem i dziś rano poczułam pierwsze ruchy synka , były to 2 szt delikatnych ruchów po lewej stronie brzucha bardziej tak w połowie wysikosci do pępka :oops: <3 piękne uczucie :oops:

Ciekawostka , tak wielce wybieramy wózek z mężem , mamy dwa auta podobnej wielkości , wczoraj mierzyłam mój bagaznik i co ? I nicccccc nie wejdzie wozek w szerokości :wściekła/y: długość i wysokość spoko aleee szerokość nie . Obym źle patrzyła na necie widziałam np. 87 dla. Wysok 36 , szer. 61.

A ostatnie info , czy myślicie że jeśli się cięgle albo większość czasu śpi leży na lewym boku to bobaskowi to może zaszkodzić ? Albo czy to możliwe żeby brzuszek byl na lewą stronę stroszke bardziej ?
Zapytam jutro też lekarza o to ... :confused:

Czy któraś z Was robi krzywą insulinową przy okazji glukozowej? Jeśli tak, to czy z powodu stwierdzonych problemów z insuliną?

reklama
Czy któraś z Was robi krzywą insulinową przy okazji glukozowej? Jeśli tak, to czy z powodu stwierdzonych problemów z insuliną?

Mówisz o tym nie dobrym badaniu piciu glukozy i czekaniu po 1 h i po 2 h ? To trzeba to robić jeszcze raz jak ja to miałam np w 7-8 TC ? Hmmm :baffled:

Do góry