reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dzieki dziewczyny :D Nawet nie boli jeszcze tak bardzo,ale to sądzę kwestia czasu :d
Ja w tej ciązy to straszna fajtłapa jestem. Albo coś upuszczę albo w cos przywalę albo coś popsuje :D

reklama
Tak słabe ciśnienie 90/60 , a puls mam szybki ok 85 nie kumam tego ... Tak zaraz mam nogi jak z waty takie miękkie ...

No dokładnie też myślę że po 1,5 h to przegięcie żeby się aż tak źle czuć :((((

Tak mówiłam mu , kazał się mega oszczędzac i krótkie spacery 20 min max . Nie kazał leżeć oficjalnie bo z synkiem wszystko dobrze zdrowo rośnie .

Ale jak Wy tu opowiadacie o tym że góry że morze że wakacje że spacery długie część z was jeszcze pewnie pracuje nawet .... A ja taki zdechalak i taka delikatna jak żaba... :eek:

W szoku jestem , mało kto wierzy mi ze znajomych że aż tak źle się czuje że to nie możliwe ... W domu też mało co robię , a jak robię to na raty i odpoczynek i siadam .... A to dopiero połowa ciąży :o
Przy takim ciśnieniu to jak się można dobrze czuć, tętno zawsze będzie wysokie przy niskim RR, a człowiek bez ciąży z takim niedociśnieniem ledwo żyje.... normalnie kawę trzeba walnąc .... kofeinowa nie jakaś tam podrabiana....

Przy takim ciśnieniu to jak się można dobrze czuć, tętno zawsze będzie wysokie przy niskim RR, a człowiek bez ciąży z takim niedociśnieniem ledwo żyje.... normalnie kawę trzeba walnąc .... kofeinowa nie jakaś tam podrabiana....
Ja mam podobne ciśnienie teraz w ciąży i objawia mi sie to bólem glowy i fakt kofeina pomaga ale u mnie ta z zielonej herbaty bo kawy nie lubie [emoji3][emoji3]

Ja to najlepiej się czuje jak walne rano kawę i jak mało jem.... a najlepiej jak jestem trochę głodna... to wtedy mam tyle energii ze mogę wszystko zrobić, a jak tylko zjem to mnie muli na spanie i przepona ciśnięta ze oddychać nie mogę :oo:

Wczoraj na wizycie mialam takie samo cisnienie, nic nie powiedzial, tylko, zeby kawke sobie strzelic. Niskie na pewno lepsze niz wysokie, ale niestety potrafi dac w kosc. Najgorzej sie czulam w 18-19tyg, ciagle zawroty glowy, teraz mam 21tydz i jest juz dobrze. Sa slabsze dni, gdzie caly dzien rece sie trzesa i mroczki przed oczami... Moze u Ciebie to tez chwilowe i przejdzie niedlugo[emoji5] postaraj sie wysypiac i nie doprowadzac do glodu, a jak masz slabszy dzien odpoczywaj duzo. Nie bedzie tak zle[emoji6]
Ja na co dzień mam tak 80/50 ciśnienie;) ale w ciąży na szczęście wyższe 100/60, alecwiem co czujecie przy takim niskim. Kawusia i do przodu:/

reklama
Ja też całe życie niskie ciśnienie 80/50 czasem 70/40...
Za to w ciąży 100 lub 110na 70lub 80.Bardzo ładne.

Mogę śmiało stwierdzić, że ta ciąża jest dla mnie najlaskawsza.Jakby nie to że mój brzuszek się nie mieści w niektóre ubranka,to nawet bym nie zauważyła że jestem w ciąży.

Do góry