reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dobra ja też mogę odetchnąć, już jestem w domku po wizycie:)
No więc będzie chłopczyk, do męża zadzwoniłam i powiedziałam że zrobił Kajtka:laugh2: kopał bardzo jak się położyłam i doktor robił usg :-p buzi wogole nie pokazał bo ma przytulona do łożyska :tak:i jest w tej chwili ułożenie posladkowe ale u mnie każde dziecko bardzo długo było tak ułożone a przed samym porodem robiły fikolek i prawidlowo się ukladaly :-p
Maluszek waży 244g więc jak to doktor stwierdził kostka masła:laugh2:

Następna wizyta 13 czerwca i to będą polowkowe:)
Co oni mają z tym masłem u mnie tak samo porównał ;-) teraz mam w brzuszku 2 kostki masła;-)

reklama
A może ogólnie za mało się ruszasz i organizm się rozleniwia? Pisałaś kiedyś ze raczej mało spacerujesz czy dobrze pamiętam? Nie chce Cię straszyć bo oczywiście to nie zasada, ale podobno im więcej ruchu kobieta ma w ciąży tym łatwiejszy poród (u mnie się sprawdzilo). Może pospaceruj raz lub dwa razy dziennie po 20 minut wolnym tempem (no może z początku krócej jeżeli się źle czujesz)? Mowiłaś lekarzowi ze jesteś taka słaba? Może powinien zlecić jakieś badania?
U mnie też by się to sprawdziło. W sensie w pierwszej ciąży bardzo mało ruchu, od połowy już tylko leżenie i poród mega ciężki.

Jurek to moj tesc
Piotrek to mij brat
Darek i Mirek to sasiedzi ktorych maz nie lubi
Jacek to placek :)
Oskar mi sie podoba..ale siostra zaraz za oskara wychodzi za maz....i to ja bede rodzic na ich weselu właśnie.....
Hmmm a moze Oliwier albo Aleksander...
Zwarjuje zaraz :)
Bo te z koncowka ek przejadly mi się..z dnrugirj strony cala trojka moglaby pasowac imionami tak troszeczkę

Aleksander[emoji846]

Dzień dobry :)
U mnie jest Bartosz i będzie Szymon,mama moja stwierdziła,że imię to chyba do SZ dobieraliśmy,bo jeden sie kończy a drugi zaczyna.. :D

Byłam w lidlu,przywaliłam nogą w wózek i palca małego złamałam :D :D :D

Mój synek bardzo kaszle więc dzisiaj zostawiłam go w domu i na 12 lekarz, zobaczymy co powie. Jutro dzień mamy i taty w przedszkolu więc musi być w formie :)

Dzień dobry :)
U mnie jest Bartosz i będzie Szymon,mama moja stwierdziła,że imię to chyba do SZ dobieraliśmy,bo jeden sie kończy a drugi zaczyna.. :D

Byłam w lidlu,przywaliłam nogą w wózek i palca małego złamałam :D :D :D
Wspolczuje... Niezly bol jak czlowiek sie w malego palucha walnie, wiec nawet nie wyobrazam sobie bolu zlamanego [emoji33]

reklama
Ale to co się dzieje masz słabe ciśnienie ? Zawroty głowy ?

Bo to nie normalne żeby po 1,5 tak złe się czuć ;( zgłaszałas to lekarzowi ?

Tak słabe ciśnienie 90/60 , a puls mam szybki ok 85 nie kumam tego ... Tak zaraz mam nogi jak z waty takie miękkie ...

No dokładnie też myślę że po 1,5 h to przegięcie żeby się aż tak źle czuć :((((

Tak mówiłam mu , kazał się mega oszczędzac i krótkie spacery 20 min max . Nie kazał leżeć oficjalnie bo z synkiem wszystko dobrze zdrowo rośnie .

Ale jak Wy tu opowiadacie o tym że góry że morze że wakacje że spacery długie część z was jeszcze pewnie pracuje nawet .... A ja taki zdechalak i taka delikatna jak żaba... :eek:

W szoku jestem , mało kto wierzy mi ze znajomych że aż tak źle się czuje że to nie możliwe ... W domu też mało co robię , a jak robię to na raty i odpoczynek i siadam .... A to dopiero połowa ciąży :o

Do góry