reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Reguła Neglego
Data ostatniej miesiączki +7 dni - 3 miesiące i wychodzi termin porodu.
Np 14.01 + 7 dni - 3 miesiące = 21.10

Możecie mieć różne terminy bo cykle są rożnej długości, może ktoś wam ten termin już z usg podawał.
Mi z miesiączki wychodzi niby 7 listopada. Ale na usg od początku wychodziło że 2 tygodnie szybciej. Na pierwszej wizycie byłam w 6tc a usg pokazywalo już 8 tc.
Czyli jeśli teraz mam 17 tc to termin powinien być gdzieś na 24 października, nie 7. Dobrzd mysle?

reklama
Od 3 tygodni w górę.Moge się co tydzień dowiadywać przez tel. Ale przez te nowe normy mogą mi za wiele nie powiedzieć.

A jeśli chodzi o płeć to ja jakoś czuje, że moze to być chłopak nr 3.Tak czy inaczej ubranka mam po chłopcach, a.moja bliska koleżanka i kuzynka(chrzestna drugiego synka) mają po jednej corci.Obie zamknęły produkcję i mówią, że jak będę mieć córkę to mi oddadzą ciuszki.Takze jedyne pewnie co bede kupować na bank to nowa łupinke - fotelik.Bo ten po 1szym synku właśnie się przeterminował .
Ewentualnie będę myślała żeby sprzedać nasz wózek i kupić taki dla dwójki ale wątpię czy go w mieszkaniu zmieszcze
Mam pytanie to fotelik ma termin przydatności? Zastanawiam się nadnkypirjiem używanego od koleżanki i teraz zdębiałam[emoji33] ile ma tego terminu przydatności?

Dziś najprawdopodobniej mnie wypisza.Czuje się ok.Ale o 5tej rano obudził mnie...gorący kaloryfer!
Szybko zakręciłem dziada, bo aż mi się pupsko spocilo.Masakra.Mamy maj, moze w nocy jest chłodno ale bez przesady, śpię z otwartym oknem.

Wg USG nadal dziewczynka, nie ma siusiolka, aczkolwiek jeszcze chyba może jej(jemu?) Wyrosnąć.
Mąż przerazony, ja niby chce córkę, ale mam samych samców w domu i jestem na bieżąco z obsługą (higiena) i zainteresowaniami siurkow.

Tak czy inaczej, płeć nie ma żadnego dla mnie znaczenia.Bede kochać chłopczyka tak samo jak dziewuszke i jego, czego chce to aby dzieciątko urodziło się cale, zdrowe i bez powikłań.
Kiedy wynik? Nie przeciążej się teraz. Wracaj do domu i do łóżka .

cześć dziewczyny!
wczoraj byliśmy odwieść moją siostrę na lotnisko (prawie 300km w 1 stronę) normalnie myślałam że kręgosłup mi się połamie tak bolał.... oczywiście po 150km w pierwszą stronę mieliśmy długa pauzę i zaliczyliśmy wizytę w aquaparku, niestety powrotna droga tylko w aucie bo było już późno i jedyne czego chcieliśmy to być juz w domu ;)

Moja koleżanka miała po 2 godzinach 1200.
Ale diabetolog określił to na stan przedcukrzycowy, zrobił dodatkowe badania i wyszła jej nietolerancja węglowodanów.
Więc Twoj wynik chyba wymaga dalszej diagnostyki. A dużo przytyłas i jesz dużo słodyczy?

Cześć dziewczyny! Wczoraj miałam robiona krzywą cukrową i dzis już sprawdziłam wyniki... Na czczo 81, po 1 h 157 a po 2 142. Moja ginekolog dała komentarz że powinnam skonsultować się z diabetologiem. Umówiłam się na poniedziałek, ale tak się zastanawiam czy to rzeczywiście cukrzyca ciążowa? Oczywiście przejrzałam Internet i niby jak po godzinie jest powyżej 180 to wtedy jest zły wynik... Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Opowiem Wam dzisiaj akcję jak byłam na badaniach. Siedzę w poczekalni bo nikt nie wpadł na to żeby mnie przepuścić więc grzecznie siedzę bo i tak kurwice miałam od rana. Po mnie przyszła babcia z córką. Siedzę i słyszę jak córce spieszy się do fryzjera i kombinuje ..... weszłam już do środka przede mną 4 osoby do pobrania i wchodzą one we dwie i do mnie czy ich nie przepuszcze nie wytrzymałam i skomentowała że jestem w ciąży i już dawno powinnam z rad wyjść ale najwidoczniej młodzieży przede mną bardziej się spieszy A fryzjer może poczekać jak by wzrok zabijał to już bym moje drogie nie żyła..... A pa owie przede mną jak by się nic nie stało więc poczekalam swoje. Wniosek ostatni raz czekałam w kolejce różni ludzie przychodzą z różnymi wirusami nie będę nas już więcej narażać mogą mnie tam pobić mam ich gdzieś!!!

reklama
Do góry