reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Córka ci nie zagwarantuje oszczędności w kuchni :-) Moja by zjadła słonia razem z trąbą, gdybym jej podała. Ma 3,5 roku i często wrzeszczy, że chce kaszankę... Dziś po powrocie z przedszkola zjadła loda, jogurt, galaretę z kurczakiem, wypiła sok jabłkowy i wyjadła mi trochę szprotów w pomidorach, które jadłam na kolację. W sobotę na przykład zjadła do obiadu 7 ziemniaków, trochę ryby i ciągle wrzeszczała o dokładkę mizerii. Godzinę później była głodna i zjadła jabłko. Kiedyś jeszcze w żłobku powiedziano mi jak ją odbierałam, że chyba jest chora, bo nie wzięła dokładki. I była chora na następny dzień. A dalej chuda przy tym jest, tylko jest wielka jak 5 latka.

A jeszcze na dodatek wydziwia przy ubieraniu i wielu ubrań nie raczy ubrać... Więc trzeba kupować takie, jakie jest łaskawa założyć.
Moja tez z jedzeniem tak ma. Dokładki wszystkiego. I też wysoka, ale szczupła. A co do ubierania... To tylko to mi na myśl przychodzi :
FB_IMG_1526322812582.jpeg

Załączniki

• FB_IMG_1526322812582.jpeg
    FB_IMG_1526322812582.jpeg
    38,7 KB · Wyświetleń: 260
Przykre to,wiem bo u mnie mama liczyłam na wsusie,a my zafundowalismy drugiego wnuka.
Nie przejmuj się chociaż tym i jakąś cięta ewentualnie riposte przygotuj bo wszystko ma swoje granice,a komus bezczelnemu buzię trzeba zamknąć.
U nas mamie odp trochę nieładnie,że szkoda że jej przy tym nie było bo moze jakby zamówienie konkretnie zlozyla,to dalo by radę
Teraz dopiero dwa razy zdarzyła mi się taka sytuacja i mnie zaskoczyła bo zazwyczaj wszyscy się cieszą, gratuluja. Jakieś miłe słowo powiedzą A tu takie coś. Tak mi współczuja koleżanka i szwagierka. Masz rację trzeba pomyśleć o jakiejś riposcie. Twoja riposta wywołała na mojej twarzy uśmiech. Brawo Ty [emoji16].

Hej,
ja będę miała połówkowe 22 maja - to będzie 19+6. Trochę się obawiałam, że wcześnie i że może lepiej byłoby z tydzień później, ale lekarz uznał, że tak będzie dobrze - mam nadzieję, że będzie widać wszystko, co trzeba:)

Chyba też zaczęłam już czuć ruchy! :) Nie jestem pewna na 100%, bo ogólnie często w moim brzuchu "dużo się dzieje";) Ale powoli, powoli się upewniam, że to to:) Dziewczyny, a kiedy Wasi mężowie i niemężowie zaczęli czuć ruchy bobasa, przykładając rękę do brzucha? Po jakim czasie od tego, gdy same zaczęłyście je czuć?
U mnie poczuł tydzień po tym jak ja już umiałam zidentyfikować że to dziecko kopie a nie jakieś bulgotanie w brzuchu :) ale tylko raz a potem już był za mało cierpliwy bo ruchy są bardzo nieregularne i czasami długo trzeba się naczekac :D ale to dopiero początek 17tygodnia więc myślę że jeszcze trochę żeby to się wszystko usystematyzowalo :)

U nas będzie Basia
Mój mąż by chciał dać Basia i dobrze, że nie ma nic do gadania w przypadku dziewczynki (ja wybieram dla dziewczynek, on dla chłopców). Imię piękne, ale jego była z czasów gimnazjum ma tak na imię... A on nawet nie pamięta, czemu się rozstali. Pytałam, czy jest w ogóle pewien, że się rozstali, bo może dalej są razem [emoji1]

Mój mąż by chciał dać Basia i dobrze, że nie ma nic do gadania w przypadku dziewczynki (ja wybieram dla dziewczynek, on dla chłopców). Imię piękne, ale jego była z czasów gimnazjum ma tak na imię... A on nawet nie pamięta, czemu się rozstali. Pytałam, czy jest w ogóle pewien, że się rozstali, bo może dalej są razem [emoji1]
Mi się też podobało imię... Ale teściowa skutecznie obrzydziła :D

reklama
Każde imię będzie się z kimś kojarzyć. Mój mąż też na początku nie chciał tego imienia bo mu się kojarzyła z koleżanką z pracy co ma bardzo mocno kręcone włosy i mówi na nią Basia pudel [emoji3]

Do góry