reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Córka ci nie zagwarantuje oszczędności w kuchni :-) Moja by zjadła słonia razem z trąbą, gdybym jej podała. Ma 3,5 roku i często wrzeszczy, że chce kaszankę... Dziś po powrocie z przedszkola zjadła loda, jogurt, galaretę z kurczakiem, wypiła sok jabłkowy i wyjadła mi trochę szprotów w pomidorach, które jadłam na kolację. W sobotę na przykład zjadła do obiadu 7 ziemniaków, trochę ryby i ciągle wrzeszczała o dokładkę mizerii. Godzinę później była głodna i zjadła jabłko. Kiedyś jeszcze w żłobku powiedziano mi jak ją odbierałam, że chyba jest chora, bo nie wzięła dokładki. I była chora na następny dzień. A dalej chuda przy tym jest, tylko jest wielka jak 5 latka.

A jeszcze na dodatek wydziwia przy ubieraniu i wielu ubrań nie raczy ubrać... Więc trzeba kupować takie, jakie jest łaskawa założyć.
Moja tez z jedzeniem tak ma. Dokładki wszystkiego. I też wysoka, ale szczupła. A co do ubierania... To tylko to mi na myśl przychodzi :
FB_IMG_1526322812582.jpeg

Załączniki

• FB_IMG_1526322812582.jpeg
    FB_IMG_1526322812582.jpeg
    38,7 KB · Wyświetleń: 263
Przykre to,wiem bo u mnie mama liczyłam na wsusie,a my zafundowalismy drugiego wnuka.
Nie przejmuj się chociaż tym i jakąś cięta ewentualnie riposte przygotuj bo wszystko ma swoje granice,a komus bezczelnemu buzię trzeba zamknąć.
U nas mamie odp trochę nieładnie,że szkoda że jej przy tym nie było bo moze jakby zamówienie konkretnie zlozyla,to dalo by radę
Teraz dopiero dwa razy zdarzyła mi się taka sytuacja i mnie zaskoczyła bo zazwyczaj wszyscy się cieszą, gratuluja. Jakieś miłe słowo powiedzą A tu takie coś. Tak mi współczuja koleżanka i szwagierka. Masz rację trzeba pomyśleć o jakiejś riposcie. Twoja riposta wywołała na mojej twarzy uśmiech. Brawo Ty [emoji16].

Hej,
ja będę miała połówkowe 22 maja - to będzie 19+6. Trochę się obawiałam, że wcześnie i że może lepiej byłoby z tydzień później, ale lekarz uznał, że tak będzie dobrze - mam nadzieję, że będzie widać wszystko, co trzeba:)

Chyba też zaczęłam już czuć ruchy! :) Nie jestem pewna na 100%, bo ogólnie często w moim brzuchu "dużo się dzieje";) Ale powoli, powoli się upewniam, że to to:) Dziewczyny, a kiedy Wasi mężowie i niemężowie zaczęli czuć ruchy bobasa, przykładając rękę do brzucha? Po jakim czasie od tego, gdy same zaczęłyście je czuć?
U mnie poczuł tydzień po tym jak ja już umiałam zidentyfikować że to dziecko kopie a nie jakieś bulgotanie w brzuchu :) ale tylko raz a potem już był za mało cierpliwy bo ruchy są bardzo nieregularne i czasami długo trzeba się naczekac :D ale to dopiero początek 17tygodnia więc myślę że jeszcze trochę żeby to się wszystko usystematyzowalo :)

U nas będzie Basia
Mój mąż by chciał dać Basia i dobrze, że nie ma nic do gadania w przypadku dziewczynki (ja wybieram dla dziewczynek, on dla chłopców). Imię piękne, ale jego była z czasów gimnazjum ma tak na imię... A on nawet nie pamięta, czemu się rozstali. Pytałam, czy jest w ogóle pewien, że się rozstali, bo może dalej są razem [emoji1]

Mój mąż by chciał dać Basia i dobrze, że nie ma nic do gadania w przypadku dziewczynki (ja wybieram dla dziewczynek, on dla chłopców). Imię piękne, ale jego była z czasów gimnazjum ma tak na imię... A on nawet nie pamięta, czemu się rozstali. Pytałam, czy jest w ogóle pewien, że się rozstali, bo może dalej są razem [emoji1]
Mi się też podobało imię... Ale teściowa skutecznie obrzydziła :D

reklama
Każde imię będzie się z kimś kojarzyć. Mój mąż też na początku nie chciał tego imienia bo mu się kojarzyła z koleżanką z pracy co ma bardzo mocno kręcone włosy i mówi na nią Basia pudel [emoji3]

Do góry