reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dzień dobry :) Miłego dnia :) Nie jestem w stanie nadrobić,ale mam nadzieję,że wszystko u Was w porządku.My mamy się dobrze ;) We wtorek byłam u lekarza.Maleństwo machało do mnie raczką na USG :) Wyniki póki co w porządku.Powoli brzuch zaczyna sugerować obecność lokatora :)Jedyny minus to terapia antybiotykowa na zapalenie zatok,ale trudno.

reklama
No to super,że spadło oby co najmniej taki stan sie utrzymał. A jaką dawkę i czego bierzesz?

Jejku...my od 6 tyg nie widzielismy deszczu. Generalnie susza jest,nic nie wschodzi w ogródkach,trawa wysycha,powietrze cięzkie od pyłu takiego żółtego
25mg euthyroxu. Poqiedzial, że prawdopodobnie utrzymamy ta dawkę do końca ciąży, a potem już nie będę musiała brać. Bo te 2,9 jest ok jak się nie jest w ciąży i on nie sądzi, żeby po odstawieniu lwku po ciąży mi jeszcze wzrosło

I ja musze wyniki odebrac dzis.... mam ta sama sytuacje co Ty. Jestem od 4 ty g na najnizszej dawce..tsh.z 2.83. . Ciekawe czy mi tez spadlo...zjem i podjade do przychodni

U nas wczoraj od godz 19 laaaaalo ii sie wychlodzilo... z rana juz spodenki jeans zalozylam...wczotaj pranie rano wstawilam i mi wyschlo w 1 dzien bo taki gorac był...a dzis przyjemnie :)
U nas pod łodzią kropla deszczu nie spadła od dwóch tygodni, mój trawnik wygląda fatalnie [emoji17] podlewanie mało daje

25mg euthyroxu. Poqiedzial, że prawdopodobnie utrzymamy ta dawkę do końca ciąży, a potem już nie będę musiała brać. Bo te 2,9 jest ok jak się nie jest w ciąży i on nie sądzi, żeby po odstawieniu lwku po ciąży mi jeszcze wzrosło
No i znowu widze różnicę w podejściu lekarzy...
Moja by mi dołożyla z takim wynikiem :/ Ja teraz biore letroxu 75 i w końcu naprawdę jest ok,ale Twoja pewnie wie co robi. A bierzesz jodid jeszcze?

No to super,że spadło oby co najmniej taki stan sie utrzymał. A jaką dawkę i czego bierzesz?

Jejku...my od 6 tyg nie widzielismy deszczu. Generalnie susza jest,nic nie wschodzi w ogródkach,trawa wysycha,powietrze cięzkie od pyłu takiego żółtego
U nas też zero deszczu i wszystkie burze bokiem idą:no2: normalnie pustynia na podwórku

Wiecie co... Kupiłam wczoraj w Lidlu dwie pary jeansów (i dwie leginsów, 2 bodziaki i 2 pary spodenek, ale ja nie o tym chciałam) [emoji6] Dopiero w domu przy przymierzaniu zauważyłam, że jedne jeansy są rozcięte na dupie na 15 cm! I zastanawiam się czy próbować zwrócić i się kłócić z nimi, czy je uratować? Są cudowne tak poza tym. Strasznie rzadko znajduję tak długie spodnie, wszystko mi zawsze sięga do kostki. A te są długie i mają wąziutkie nogawki, tak jak lubię. Ta dziura jest po prawej stronie prawej kieszeni, więc mogę sobie tam naszyć jakiś śliczny wzorek kwiatowy i symetrycznie z drugiej strony taki sam. Drugie jeansy są rozmiar większe i takie bardziej przyszłościowe. Innych jeansów już nie było.

Cześć Dziewczyny, czy macie czasem takie kłucie w dole brzucha ? Byłam z tą sprawą u lekarza, nie wie co to jest i nic w tym temacie nie powiedział. Zastanawia mnie co to może być ? Któraś tak ma ? Wiecie coś ...??

Dodam że trwa to kilka sekund i mija.

Wiecie co... Kupiłam wczoraj w Lidlu dwie pary jeansów (i dwie leginsów, 2 bodziaki i 2 pary spodenek, ale ja nie o tym chciałam) [emoji6] Dopiero w domu przy przymierzaniu zauważyłam, że jedne jeansy są rozcięte na dupie na 15 cm! I zastanawiam się czy próbować zwrócić i się kłócić z nimi, czy je uratować? Są cudowne tak poza tym. Strasznie rzadko znajduję tak długie spodnie, wszystko mi zawsze sięga do kostki. A te są długie i mają wąziutkie nogawki, tak jak lubię. Ta dziura jest po prawej stronie prawej kieszeni, więc mogę sobie tam naszyć jakiś śliczny wzorek kwiatowy i symetrycznie z drugiej strony taki sam. Drugie jeansy są rozmiar większe i takie bardziej przyszłościowe. Innych jeansów już nie było.
Myśl że próbuj. Ostatnio w rosmanie kupiłam rajtki i w domu się zorientowalam że opakowanie jest rozcięte więc podejrzewam że rajstopy też, pojechałam i wymienili bez problemu. Oni na tych ubraniach taką kasę zarabiają że mają napewbo wkalkulowane jakieś zwroty.

reklama
Cześć Dziewczyny, czy macie czasem takie kłucie w dole brzucha ? Byłam z tą sprawą u lekarza, nie wie co to jest i nic w tym temacie nie powiedział. Zastanawia mnie co to może być ? Któraś tak ma ? Wiecie coś ...

Nie lekceważ bólu brzucha ... Mnie coś pobolewa ale z prawej strony ale chyba to od zmęczenia jak za dużo chodzę czy stoję ... Bo wtedy boli właśnie . Też mówiłam lekarz o tym mówi że to macica się rozciąga .... Ale czemu z 1 strony tego już nie mówił ...

Do góry